cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Didier Raoult kritiek wetenschap

Inhoud 23
2202.

- Hydroxychloroquine en het coronavirus -

-----

In het verleden werd verkondigd dat hydroxychloroquine tegen covid-19 zou helpen. (Het helpt wellicht wel bij Q-koortsinfecties en is meer voor malaria bestemd.)
----- Dokters gaven soms hydroxychloroquine aan ernstig zieke mensen met corona......
Maar het resultaat viel tegen.....
----- Hydroxychloroquine kan echter serieuze nevenwerkingen veroorzaken (bijv. hart).
----- Men zoekt verder, men krijgt ervaring met andere 'ondersteunende middelen' én men kan nu preventief inënten.

----- De Utrechtse microbioloog Elisabeth Bik wordt in Frankrijk aangeklaagd nadat zij bij een Franse wetenschapper fouten in zijn wetenschappelijk onderzoek had opgemerkt.
----- De Fransman trok de conclusie dat hydroxychloroquine bij de genezing van coronapatiënten kan helpen - vooral in combinatie met antibiotica.
De Nederlandse stelde de mankementen in de onderzoeksmethode (te grote leeftijdsverschillen, geslachtsverschillen) aan de kaak.... Van 6 mensen waren de onderzoeksresultaten verdwenen.... Bij die 6 mensen waren gezondheidsproblemen ontstaan en was één persoon overleden, meldt de Engelse krant The Guardian.. (?)

----- Sinds de tijd dat de eerste kritiek kwam, scheldt de Franse virusdeskundige ( Didier Raoult ) terug over Bik. ('mislukte wetenschapper, idioot, etc'.) Hij maakte ook het woonadres van de vrouw bekend. (Zoiets van... 'Ik weet waar je woont'.). In Twitterberichten was sprake van doxing: Publicatie van privégegevens etc. Meestal om te pesten... Soms óók als activisme - om dingen aan de kaak te stellen.

----- Raoult zegt dat hij geïntimideerd(banggemaakt) wordt en belaagd werd na de kritiek van Bik op zijn onderzoek....(een reden van de aanklacht).

----- Wetenschappers van over de hele wereld geven op allerlei manieren steun aan de aangeklaagde Nederlandse klokkenluider. Wereldwijd is de zaak onderwerp van gesprek in het wetenschappelijke corona-milieu....
----- Elisabeth Bik trok in het verleden vaak aan de bel over onderzoeksfouten. Hiervoor kreeg ze zelfs prijzen volgens de deskundigen.. 23.05.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud