cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Vikingen vikings noormannen | cartoon

Inhoud 23
2256.

- Vikings -


De Vikingen waren het zeevarende, wereldverkennende deel van de Noormannen, die in Scandinavië (Zuid-Noorwegen, Denemarken, Zweden) en later ook in Ijsland woonden.------De Vikingen bouwden kortere boten om mensen te vervoeren. Dit waren snelle en lichte vaartuigen.

De meer dan 30 meter lange langschepen waren in gebruik voor het goederenvervoer, het vervoer van vee, het vervoer van wapens én ook voor het vervoer van krijgers met hun metgezellen..

-------De Vikingen gingen vaak wonen in gebieden die ze veroverd hadden (Normandië, Groot-Brittannië, Sicilië, in Rusland etc.) Vaak vermengen ze zich op den duur met de bevolking, terwijl een deel van hun cultuur overbleef...

-------Met Viking(vikingr) bedoelde men zoiets als 'vechter of strijder op zee', '(zee)rover', of 'vechten, strijden, slag leveren op het (zee)water'.

------- Leif Eriksson (Erikson) ( ± 970 - ± 1020) was een Noorman uit Ijsland, die als eerste witte of blanke uit Europa in Amerika voet aan wal zette (500 jaar vóór Columbus - Newfoundland Canada).
------- Groenland wordt dan niet meegeteld, want daar was zijn vader Erik de Rode eerder al ooit aangekomen.(Nederzettingen in Groenland).
-------De Noormannen hadden ook een nederzetting in Newfoundland (Vinland - Noord-Canada)

------- Leif werd vermoedelijk omstreeks 970 in IJsland geboren. Hij was de zoon van Erik Thorvaldsson (Erik de Rode).

-------Beiden gingen er vermoedelijk ook op uit (met hun volgers), omdat ze allebei in hun thuisland (Noorwegen, Ijsland) vogelvrij waren verklaard (verbannen) vanwege (dodelijke) conflicten en doodslag.....

Zie óók c-2018-Erik de Rode

------- 21.10.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud