cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Vikingen vikings noormannen | cartoon

Inhoud 23
2256.

- Vikings -


De Vikingen waren het zeevarende, wereldverkennende deel van de Noormannen, die in Scandinavië (Zuid-Noorwegen, Denemarken, Zweden) en later ook in Ijsland woonden.------De Vikingen bouwden kortere boten om mensen te vervoeren. Dit waren snelle en lichte vaartuigen.

-------De meer dan 30 meter lange langschepen waren in gebruik voor het goederenvervoer, het vervoer van vee, het vervoer van wapens én ook voor het vervoer van krijgers met hun metgezellen..

-------De Vikingen gingen vaak wonen in gebieden die ze veroverd hadden (Normandië, Groot-Brittannië, Sicilië, in Rusland etc.) Vaak vermengen ze zich op den duur met de bevolking, terwijl een deel van hun cultuur overbleef...

-------Met Viking(vikingr) bedoelde men zoiets als 'vechter of strijder op zee', '(zee)rover', of 'vechten, strijden, slag leveren op het (zee)water'.

------- Leif Eriksson (Erikson) ( ± 970 - ± 1020) was een Noorman uit Ijsland, die als eerste witte of blanke uit Europa in Amerika voet aan wal zette (500 jaar vóór Columbus - Newfoundland Canada).

------- Groenland wordt dan niet meegeteld, want daar was zijn vader Erik de Rode eerder al ooit aangekomen.(Nederzettingen in Groenland).

-------De Noormannen hadden ook een nederzetting in Newfoundland (Vinland - Noord-Canada)

------- Leif werd vermoedelijk omstreeks 970 in IJsland geboren. Hij was de zoon van Erik Thorvaldsson (Erik de Rode).

-------Beiden gingen er vermoedelijk ook op uit (met hun volgers), omdat ze allebei in hun thuisland (Noorwegen, Ijsland) vogelvrij waren verklaard (verbannen) vanwege (dodelijke) conflicten en doodslag.....

Zie óók c-2018-Erik de Rode

------- 21.10.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud