cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

toespraak | cartoon

Inhoud 23
2205.

Memorial Day : herdenking van alle gesneuvelde militairen uit de USA, waar ook ter wereld....De microfoon van de gepensioneerde luitenant kolonel Barnard Kemter werd een tijdje afgesloten tijdens een toespraak op Markillie Cemetery (een begraafplaats) in Hudson, Ohio.


----- Het gebeurde toen hij tijdens een herdenkingsceremonie op Memorial Day aan een verhaal begon over hoe vroeger tot slaaf gemaakten de eerste gesneuvelde soldaten waren die geëerd werden aan het eind van de Amerikaanse burgeroorlog.

----- Twee minuten lang was Kemter’s toespraak, die 12 minuten duurde, niet meer door de luidsprekers te horen. Hij dacht dat het een technische storing was en ging luider sprekend door.

----- Iemand van de organisatie zei later dat Kemter was onderbroken omdat dát deel van de toespraak niet relevant voor het programma was.... Het had HÉLEMAAL over lokale gesneuvelden in Hudson moeten gaan.

De generaal had echter aandacht aan de oorsprong van Memorial Day, die begonnen is door zwarten, willen schenken....
----- De hoge militair had het later na de toespraak, toen alles duidelijk werd, nog over de vrijheid van meningsuiting en dat dit niet het land dat hij in gedachte had, was om voor te vechten...

zie óók c-2066:Burgeroorlog.

----- 04.06.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud