cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Schip schepen scheepvaart | cartoon

Inhoud 21
1969. https://www.welingelichtekringen.nl/ :

Sinds 01.01.2019 zijn er strengere regels omtrent het milieu van kracht voor de zeescheepvaart.----- Om daaraan te ontsnappen besteden grote scheepvaartbedrijven honderden miljoenen (misschien wel miljarden) voor het installeren foetel-apparaten.----- De schadelijke stoffen die in de uitstootgassen zitten, belanden dan niet meer in de atmosfeer, maar worden in het zeewater geloosd..

----- De uitgestoten zwavel wordt wordt via een omleiding in de zee geloosd.

----- Bij ongeveer 3.800 schepen, die op de zeeën rondvaren, is de sjoemelapparatuur al gemonteerd. Slechts bij enkele tientallen zeeschepen is de installatie zo gemaakt dat het afval in tanks terecht komt.

-----

https://www.rivm.nl/ :

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Het RIVM) heeft in 2017 en 2018 de brandstof van 50 zeeschepen onderzocht.----- In de genomen stookoliemonsters zaten allerlei zeer giftige stoffen die er niet in mogen zitten.-----

Een boer die bovenaan de rand van een fjord in Noorwegen woont, meldde in een tv-documentaire op WDR-tv dat hij zich moest terugtrekken van zijn akker als beneden de cruiseschepen zich keerden om terug te varen naar zee.

----- 02.10.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud