cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Sperma - sjoemelaar | cartoon

Inhoud 23
2170.

Sperma - zaad - donor - donoren - Jan Karbaat (1927–2017) was een arts (NL) die zich had toegelegd op kunstmatige inseminatie met het sperma van donoren...----- Na zijn tijd als arts in de tropen (Suriname) werd Karbaat in 1965 geneesheer-directeur in een ziekenhuis in Rotterdam. Daarnaast had hij de leiding over een door hemzelf opgerichte spermakliniek.

----- Hij werd bekend doordat hij stelselmatig, ....tegen de voorschriften in...., zijn eigen sperma gebruikte bij de donaties. Hierdoor werd hij de biologische vader van meer dan tachtig donorkinderen

----- In de berichten worden het er steeds meer....

----- Door DNA-onderzoek wordt steeds meer bekend...

----- In de tijd van Karbaat werden vooral anonieme donoren ingezet. De verwekte kinderen weten (wisten) niet wie hun biologische vader is (was).

----- Hierdoor kan alleen door DNA-onderzoek de waarheid omtrent Karbaat verder onthuld worden...

----- Per 1 januari 2009 werd de spermakliniek gesloten door de inspectie, omdat er niet voldaan werd aan de morele en geneeskundige voorwaarden die gelden voor een WVKL-erkenning.

----- Volgens de tv-uitzending 'Het Zaad van Karbaat' (1, 8 en 15 maart) weigerde Karbaat DNA af te staan op aanvraag van wantrouwige vrouwen.

----- Een maand voor de rechtszitting ging Karbaat dood.


----- Het DNA werd, volgens de TV-uitzending, alsnog uit gebruiksvoorwerpen van Karbaat verkregen. (bijv. uit de binnenkant van zijn sokken.)


----- In de berichtgeving op internet komt hier en daar naar voren dat Karbaat niet de enigste arts op de wereld was, die dit donorgedrag vertoonde.


----- 27.02.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud