cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Seconden | cartoon

Inhoud 23
2329.

De seconde wordt internationaal aangehouden als standaardeenheid van tijd.-------Oorspronkelijk is de seconde het zestigste deel van de minuut, die zelf weer het zestigste deel is van een uur.
Voor de dagelijkse praktijk van de gewone man en vrouw is dat natuurlijk nog zo... Maar...

Doordat de seconde sinds 1967 wetenschappelijk vastgesteld wordt aan de hand van trillingen in een cesium-133-atoom (atoomklokken) bij een bepaalde temperatuur en niet meer omschreven wordt als een vast gedeelte van de dag, is het noodzakelijk geworden zo nu en dan een schrikkelseconde in te voegen.------- Onnauwkeurig:
Het Bureau international des poids (gewichten) et mesures (maten) (BIPM) gaat in 2030 de bepaling (definitie) van de seconde aanscherpen, bericht VRT Nieuws (Belgische TV).

De NU gebruikte definitie uit 1967 is volgens de mensen uit de wetenschap niet nauwkeurig genoeg meer om te gebruiken bij onderzoekswerk....

-------Men wil de trillingen uit een ander atoom gaan gebruiken..... Om daar te komen, moeten er allerlei tussenstappen en proeven gedaan worden om in 2030 een nieuwe vaststelling in de metingen (definiΓ«ring) te krijgen...

-------05.05.2022

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud