cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Schutter geweer

Inhoud 23
2267.

Amerikaanse cultuur.....------- De tiener Rittenhouse is in de USA van alle aanklachten omtrent de 'Kenosha shootings' vrijgesproken.

Nadat zijn verdediger het op zelfverdediging had gegooid, werd de beschuldigde vrijgesproken

------- Hij stond terecht voor het doodschieten van twee mannen en het verwonden van een derde tijdens de protesten, die in de zomer van 2020 in Kenosha in Wisconsin oplaaiden na het neerschieten van de zwarte man Jacob Blake door een witte politieagent..

-------De jury kwam naar buiten met dit besluit na 3½ dag overlegd te hebben.

-------Rittenhouse's geweer was geladen met 30 kogels, die ontworpen waren om hun doel te doorboren.

-------Rittenhouse zei dat hij de eerste persoon neerschoot nadat die hem met een skateboard geraakt had en aan zijn wapen getrokken had...

-------Volgens hemzelf vuurde hij op de tweede persoon nadat die het pistool, dat hij bij zich droeg, op hem richtte.... (Ook zelfverdediging van die persoon....? Wie... kan het nog zeggen?)

-------Hij schoot de derde persoon neer nadat die man achter hem aangezeten had en naar zijn geweer graaide.... (Ontwapenen รณf "Ik schiet je dood als ik het te pakken krijg!" - ?)

-------Rittenhouse, die tijdens de rellen 17 jaar oud was, zei tijdens de rechtszitting dat hij eigendom tegen brandstichting en vernieling had willen beschermen en dat hij de gewonden had willen verzorgen.....

-------De uitspraak werd met woede ontvangen door politiek links Amerika en gevierd door wapenminnend politiek rechts Amerika....

------- De families van de twee (witte) doden en de ene gewonde waren erg verdrietig over de uitspraak.......

-------Als hij zijn wapen niet meegenomen had, was er wellicht niks dodelijks gebeurd. Doordat hij ermee rondliep, lokte hij waarschijnlijk reacties van anderen uit.... Actie en reactie over en weer.... (Zelfverdediging, ontwapening....?)

-------19.11.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud