cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

russische-invloed-engeland-verenigde-koninkrijk-cartoon

Inhoud 22
2080. Een onderzoeksrapport.----- Een rapport over het geheime Russische optreden in Groot-Brittannië werd kort geleden openbaar gemaakt (juli 2020).----- De Conservatieven, die in de regering zitten en záten, hadden het laten liggen vanaf maart 2019.


----- Johnson werd ervan beschuldigd dat ze het rapport tot ná de verkiezingen hebben laten liggen.
Hij ontkende in alle toonaarden.

----- Rusland bemoeide zich volgens het rapport met het Schotse referendum door beïnvloeding via het internet in 2014 .. Er bestaan ook vermoedens in die richting omtrent Brexit.

----- Het rapport duidt op een duidelijke bedreiging voor het Verenigde Koninkrijk en het Westen door geniepige acties, die gaan van spionage en internetaanvallen tot het zich mengen in verkiezingen en het witwassen van zwart Russisch oligarchengeld in Engelse projecten.

----- Dit laatste kan gaan van het opkopen van panden in Londen tot steun aan armlastige landlords (kasteelheren) etc, etc.

----- Ook in het Londense geldcircuit (De City) zijn ze actief met hun zwarte geld.(25.07.20 NPO Radio1.)

----- Groot-Brittannië maakt zichzelf steeds meer afhankelijk van vaak verdacht Russisch geld. De prijzen van het onroerend goed in Londen zijn niet voor niets zo extreem hoog....

----- "Het Verenigde koninkrijk verwelkomde het Russische geld, en weinig vragen, als die er al waren, werden gesteld over de herkomst van deze aanzienlijke rijkdommen," staat er in het rapport..

----- Enkele rare Britten beginnen deze gekte zelfs normaal te vinden.....

----- De Russen ontkennen alles. "Bewijs het maar precies", zeggen die... Ze huren geraffineerde Britse advocaten in en die zorgen ervoor dat het wettelijk klopt binnen de Britse grenzen.

----- 26.07.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud