cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Napoleon Bonaparte | cartoon

Inhoud 23
2196.

Napoleon: "De fabeltjes (leugens) waarover men het eens is, noemt men geschiedenis".-----

Metrieke stelsel (metriek: de meter betreffende, maten, gewichten etc.,) en de Code Civil (wetten.)

----- Tweehonderd jaar geleden stierf Napoleon Bonaparte in ballingschap op het eiland Sint-Helena. (05-05-1821).-----

In zijn toespraak noemde de Franse president Macron Napoleon Bonaparte een opbouwer, een strateeg en een wetgever, maar ook een man met slechte eigenschappen en daden, fouten dus ...----- In Frankrijk herdacht men de tweehonderste verjaardag van het overlijden van Napoleon Bonaparte (keizer Napoleon I). -----

----- Macron zei dat men het verleden niet moest uitgummen of ontkennen, maar dat men het wel voortdurend moest onderzoeken en het moest proberen te begrijpen. Men moest toegeven wat er fout aan was en het trachten te begrijpen.
----- Dit laatste รณรณk door Napoleon in het kader van zijn tijd te zien; de toen geldende gewoontes en normen in Europa..

----- President Macron moest in zijn toespraak een evenwichtskunstje uitvoeren, want socialistisch (links) Frankrijk had vรฉรฉl problemen met de herdenking van Napoleon, terwijl hij voor veel anderen in Frankrijk nog steeds een idool is.

----- Hij duidde Napoleon aan als 'adelaar en monster, Alexander de Grote รฉn Nero, de uitbeelding van vrijheid en tevens van onderdrukking, een inspiratiebron voor de wereld, maar รณรณk als iets duivelachtigs (demoon).....'

----- Macron noemde de nalatenschap (erfenis) van Napoleon: de Franse reorganisatie (politiek en administratief) met de Code Civil (wetboek) en het tot rust brengen van Frankrijk na de Franse Revolutie d.m.v. zijn wetten en macht..

Zie ook cartoon 1293
06.05.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud