cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

massoud-afghanistan

Inhoud 23
2226.

Ahmed Massoud is de zoon van Ahmed Sjah Massoud.-------Vader Ahmed Sjah Massoud was een opstandelingenleider die tegen het Russische leger vocht.

------- Hij vocht daarna in de burgeroorlog tegen de fundamentalisten (waaronder de Taliban) en tegen ongure krijgsheren.

------- Hij was een gematigde leider, die tegen het fundamentalisme was.

------- Hij werd twee dagen voor 9-11 vermoord..., net nadat hij de USA had gewaarschuwd voor een terroristische aanslag

De aanval op de wolkenkrabbers werd daarna een feit....

-------Opvolger Ahmed Massoud (de zoon) is een leider van de Tadzjieken, die in de bergachtige landstreek Panjshir, een provincie ten noordoosten van de hoofdstad Kaboel, leven.


-------Toen de Taliban voor de eerste keer aan de macht waren tussen 1996 en 2001, werden de Tadzjieken vervolgd door de Taliban (► Dit zijn Pashtung en/of Pathanen).

------- De opstand of het verzet wordt nu aangevoerd door Ahmad Massoud, de zoon van Ahmed Shah Massoud.......

-------In de bergachtige landstreek, die Panjshir heet, zijn de Tadzjieken met een eigen leger zelfstandig gebleven. De Russen hebben hen er ook nooit onder gekregen....

-------Ahmad Massoud wil met de Taliban gaan onderhandelen over een regering die een beetje normaal doet.....(?) en het Afghaanse volk 'representeert'......

Op 21-08-21 toegevoegd: Op de radio werd bericht dat de regio Panjshir de 'onderhandelingen' op het slagveld begonnen is en 3 andere regio's op de Taliban veroverd had..... (Het restje 'wijsheid' kostte veel doden en gewonden)

Toegevoegd op 06-09-21: De Taliban heeft volgens de laatste berichten de vallei veroverd.....

👀 -c-2355 || 1 jaar Taliban

------- 20.08.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud