cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Cosa Nostra Maffia Uomini d'onore Camorra Ndrangheta - cartoon

Inhoud 16
1446.

The Godfather (film) : De peetvader = De leider || Maffia ( Italiaans: Mafia ) is de naam van geheime criminele organisaties.

-------------- Om aan de term 'maffia' te voldoen, moet de organisatie criminele, culturele, politieke en economische invloed hebben.. -------------- De Italiaanse politie heeft een leider van de 'Ndrangheta, de maffia van Calabrië, opgepakt.

--------------De Ndrangheta wordt gezien als een van de gevaarlijkste en sterkste criminele organisaties in de wereld.

Het maffianetwerk is actief in het zuiden van Italië, Zuid-Amerika en allerlei andere landen.. -------------- De aanduiding 'Ndrangheta' is te herleiden uit het Griko. Deze lokale streektaal stamt uit de Griekse Oudheid. De Grieken hadden vóór Chr. Zuid-Italiaanse gebieden als kolonies in handen. 'Ndrangheta' betekent min of meer 'verbond (genootschap) van dappere mannen'. --------------De oorsprong van de Ndrangheta ligt in San Luca (4100 inwoners) in de punt van de laars, Calabrië. De misdadige organisatie is vooral langs familielijnen opgebouwd. Hierdoor is het bij deze club moeilijk om de omerta (zwijgplicht) te doorbreken... 26.06.2016

► Info
Terug --------------
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud