cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

ICT-bankfraude fishing hacker | cartoon

Inhoud 23
2293.

Spoofing - Een linke link.Informatietechnologie (IT) of informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een werkgebied waarin men bezig is met computers, informatiesystemen (computersystemen) en telecommunicatie (verbindingen via telefoon, internet, wifi, etc.)-------Klik nooit ondoordacht (zomaar) op een link en controleer de naam van de koppeling. Kijk naar de spelling. Soms is er een letter mรฉรฉr (puntje of een ander leesteken) of is de spelling nรฉt iets anders....

-------Let op de s in https. Men zegt dat wat van die site op je computer komt, beveilgd is als het onderweg is (gecodeerd).... (...?...)

-------Sommige, typische, in veel gevallen onbekende websites worden vaak uitgerust met een massa verschillende koppelingen (links). Daarmee wil men de bezoekers in verwarring brengen en wil men bereiken dat bezoekers op een koppeling naar een webstek met verkeerde, misdadige bedoelingen klikken.-------Zelf meegemaakt: Op een net geopende site werd het logo van de op de eigen computer geรฏnstalleerde virusscanner vertoond met daarbij de opmerking "scan onmiddellijk uw computer. Een troyan horse (een soort virus) ontdekt!".
De bedoeling was om je op het VALSE logootje te laten klikken!!
Doe zoiets alleen vanuit je eigen virusscanner....-------Reageer niet op ongevraagde telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers (of zgn.Microsoft-, Google- of Applemedewerkers met smoesjes), die bijv. melden dat uw bankrekening in gevaar is en dat er naar een veilige rekening overgeboekt moet worden of met andere listige trucs iets proberen; bankpasje vervangen bijv.
De site waar ze het slachtoffer naartoe willen leiden, is vaak precies nagemaakt.

Oplichters zijn in staat u op te bellen vanaf het echte telefoonnummer van uw eigen bank.
Bel de eigen bank op met een nieuw ingetoetst openbaar vermeld nummer......... en vraag om informatie of waarschuw...

-------Soms appt of smst er een zgn. familielid. Die persoon zit in geldnood en vraagt of je niet een flink bedrag op zijn rekening kunt overboeken voor de een of andere opgegeven dringende zaak.... (Met het bekende nummer.... ?...)
Bel terug met een nieuw ingetoetst openbaar bekend nummer......... en vraag om informatie en/of waarschuw...Bericht (Telegraaf): Een vrouw plundert de bankrekeningen van ouderen; zelfs meer dan โ‚ฌ30.000,-- werd buitgemaakt met slinkse smoezen en handigheidjes.

Deze vrouw ging zelfs op listige wijze als 'bankmedewerkster' op 'huisbezoek' in een woonoord en vertelde dat de bankrekening in gevaar was en dat alles naar een veilige rekening overgeboekt moest worden.
Zij probeerde dat - zgn. telefonerend met de bank - op de aanwezige computer in haar eigen voordeel uit te voeren....

De vrouw liep ten tijde van het bericht (26 januari) nog vrij rond......to spoof: belazeren, bedriegen, verneuken
spoof: vervalsing van het adres ; 'grap' , verhulling , fopperij, bedotterij
spoofing: misbruik (manipulatie) van data (gegevens) ; overdaad aan mailtjes


-------01.02.22

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud