cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Leraren staking onderwijzers leekrachten -cartoon

Inhoud 21
1979.

Nadat de voorzitster van de AOb (de grootste onderwijsbond) een akkoord met de regering had gesloten over 460 miljoen euro extra erbij, werd ze eruit gedonderd..----- Met andere woorden: Ze nam haar verantwoordelijkheid en trad 'vrijwillig verplicht' af.....----- Wat een prutserige vakbond, die pas achteraf haar eigen regels kent en die pas zegt dat ze haar boekje te buiten is gegaan als de leden beginnen te morren.....

-----

Je kunt natuurlijk niet stakend aan de gang blijven. Op een gegeven moment moet je de behaalde winst incasseren en later weer eens verder zien.----- Vermoedelijk haal je niet met een zak (nog meer) geld een heleboel extra leerkrachten binnen, die er niet zijn. Overal is personeel te weinig.
Haal je ze toch binnen?
Dan haal je ze bijv. bij de zorg weg....----- Ondanks de ommezwaai van de AOb blijft minister Slob bij zijn plan om 460 miljoen euro extra voor het onderwijs ter beschikking te stellen.

Hij houdt zich aan de afspraak...----- Vrijheid van onderwijs - Versplintering in onderwijs..

Door de vrijheid van onderwijs ontstaan er allerlei scholen op godsdienstige en op onderwijs-filosofische basis.
----- Kinderen uit allerlei sociale klassen zaten vroeger bij elkaar in de klas.

----- Bepaalde sociale klassen etc. zoeken hun eigen opgerichte scholen op. (Op dorpen ontstaan alternatieve scholen). Bevolkingsgroepen komen elkaar als kind niet meer tegen.

----- Als dit niet gebeurde, was er tevens wellicht onderwijs dat qua geld logischer in elkaar zat....

----- Het inkrimpen van het speciaal onderwijs en het naar aanleiding daarvan invoeren van de 'rugzakjes' in het basisonderwijs door de 'onderwijsvernieuwers' (inclusief onderwijs) heeft de algemene kwaliteit niet bevorderd.

----- 03.11.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud