cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

klokkenluider | cartoon

Inhoud 23
2185.

TV-uitzending van 6 april 2021:Frits Veerman was in de 70'er jaren als wetenschapper betrokken bij een ultra-centifugeproject van Urenco (Almelo).

Hij trad op als klokkenluider en bracht een atoomspionage bij de fabriek naar buiten.

----- Hij overleed op 23 februari j.l. in Huizen.

----- Bij Urenco(Stork) ontwikkelde men ultracentrifuge-technieken die men wilde gebruiken om uranium te verrijken....

Frits slaat alarm bij de leiding als hij erachter komt dat een collega, de Pakistaan Kahn, (metaalwetenschapper) geheime nucleaire data vanuit Nederland naar Pakistan smokkelt..

Tot zijn stomme verbazing en helemaal van zijn stuk gebracht wordt Frits op non-actief gesteld.

----- Tot overmaat van ramp wordt hij opgesloten in de Bijlmerbajes. Hier wordt hij drie dagen en drie nachten achter elkaar door de rijksrecherche en de toenmalige BVD(geheime dienst) aan een verhoor onderworpen..

Geruchten doen de ronde dat de Amerikaanse geheime dienst (CIA) van de spionage op de hoogte was en zaken gecontroleerd wilde laten uitlekken.

----- Verborgen internationale, nationale en commerciรซle interesses van politieke krachten en de zakenwereld zitten achter het wereldwijde zwijgen hierover.


----- Frits Veerman wordt door de Nederlandse overheden (o.a. de BVD) nog steeds tegengewerkt als hij om openbaarmaking vraagt van de papieren, die zijn onwettige, oneerlijke behandeling kunnen bewijzen.

Hij voert zijn leven lang een voortdurende strijd om de naakte feiten voor het voetlicht te krijgen en om zijn eer te herstellen. (De eerlijke waarheid)..

Kahn, die in Pakistan de held kan/kon uithangen, heeft de atoomgegevens doorgespeeld naar Noord-Korea en Iran.

----- Vaak worden andere klokkenluiders, ondanks 'klokkenluidersregelingen' en het 'Het Huis voor Klokkenluiders', nog steeds slecht behandeld en nemen organisaties, fabrieksleidingen en overheden een halfslachtige houding aan; bang als ze zijn voor prestigeverlies etc....

----- Uit de school klappen over wantoestanden werkt vaak tegen je ...., terwijl fabrieken, organisaties en instellingen naar de buitenwereld toe doรฉn alsof men de actie van de klokkenluiders stimuleert.


----- Pas nรก zijn dood kwam er iets van eerherstel voor Frits Veerman via Het Huis voor Klokkenluiders..

--10.10.21 Toevoeging radiobericht: De Pakistaanse infiltrant/spion Kahn is op 85-jarige leeftijd overleden.----- 07.04.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud