cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-44

Infogroep

Tekeninfo - (2318-nu)

Klik op de koppelingen

12 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Geen JavaScript
Zet het aan om de hele site te gebruiken...
Gelezen bij telegraaf.nl d.d. 10 mei  2022
-Brief 1 ’Leugens van Poetin’
Het belangrijkste wapen in deze  verschrikkelijke oorlog, na de raketten, zijn de leugenachtige verhalen  van Poetin die hij steeds maar blijft herhalen, met alle ernstige  gevolgen, vindt Simon Luxen.
Lees meer bij telegraaf.nl
---------------
-De troebele ideeën in het brein van Poetin
Lees meer bij by-rutgers.nl
---------------
Gelezen bij volkskrant.nl d.d. 11 mei 2022
-Russische patriarch Kirill gelooft heilig in de ‘speciale militaire operatie’
Lees meer bij volkskrant.nl
---------------
- Over de historische eenheid van Russen en Oekraïners (artikel  (vermoedelijk) van Poetin, waarin het onderstaande vóórkomt)
Lees meer bij wikipedia.org
---------------

-----------------------------
-----------------------------

-------------

Gelezen bij freerepublic.com d.d. 28.02.2022 --- datum is een paar dagen NA de Russische overval op OEKRAÏNE
-( Наступление России и нового мира ) - Het offensief van Rusland en de nieuwe wereld (via google.translate - vertaling)
Lees meer bij newrepublic.com conservatieve site USA

 
Posted on 28-2-2022 19:43:40 by ctdonath2
ria.ru ^ | 25 Feb 2022 | Peter Akopov
door Petr Akopov
(vertaald  Russisch>Engels>Nederlands)
Een nieuwe wereld wordt voor onze ogen geboren.
De militaire operatie van Rusland in Oekraïne luidde een nieuw tijdperk in - en wel in drie dimensies tegelijk.
En natuurlijk, in de vierde, huiselijk. Hier begint een nieuwe periode, zowel in ideologie als in het model zelf van ons sociaal-economisch systeem - maar het is de moeite waard om er later apart over te praten.

Rusland herstelt zijn eenheid - de tragedie van 1991, deze verschrikkelijke catastrofe uit onze geschiedenis, zijn onnatuurlijke ontwrichting, is overwonnen.
Ja, tegen een hoge prijs, ja, door de tragische gebeurtenissen van de virtuele burgeroorlog, omdat nu broeders die gescheiden zijn door te behoren tot de Russische en Oekraïense legers nog steeds op elkaar schieten - maar Oekraïne zal niet langer anti-Rusland zijn. Rusland herstelt zijn historische volheid door de Russische wereld, het Russische volk samen te brengen - in zijn geheel van Groot-Russen, Wit-Russen en Klein-Russen. Als we dit hadden geweigerd, de tijdelijke verdeling eeuwenlang hadden laten consolideren, zouden we niet alleen de nagedachtenis van onze voorouders verraden, maar ook door onze nakomelingen worden vervloekt - omdat ze de desintegratie van het Russische land hadden toegestaan.

Vladimir Poetin nam - zonder een greintje overdrijving - historische verantwoordelijkheid op zich en besloot de oplossing van de Oekraïense kwestie niet aan toekomstige generaties over te laten. De noodzaak om het op te lossen zou immers altijd het grootste probleem voor Rusland blijven - om twee belangrijke redenen. En de kwestie van de nationale veiligheid, dat wil zeggen de oprichting van anti-Rusland vanuit Oekraïne en een buitenpost om druk op ons in het Westen uit te oefenen, is slechts de op één na belangrijkste daarvan.

De eerste zou altijd het complex zijn van een verdeeld volk, een complex van nationale vernedering - toen het Russische huis eerst een deel van zijn fundament (Kiev) verloor en vervolgens het bestaan ​​van twee staten moest accepteren, niet één, maar twee volkeren. Dat wil zeggen, ofwel je geschiedenis opgeven, het eens zijn met de gekke versies dat 'alleen Oekraïne echt Rusland is', of machteloos je tanden knarsen, herinnerend aan de tijden dat 'we Oekraïne verloren'. Het zou steeds moeilijker worden om Oekraïne terug te geven, dat wil zeggen, om het elk decennium aan Rusland terug te geven - transcodering, derusificatie van Russen en het opzetten tegen de Russische Kleine Russen-Oekraïens zouden in een stroomversnelling komen. En als de volledige geopolitieke en militaire controle van het Westen over Oekraïne zou worden geconsolideerd, zou de terugkeer naar Rusland helemaal onmogelijk zijn - het zou ervoor moeten vechten tegen het Atlantische blok.

Nu is er geen probleem - Oekraïne is teruggekeerd naar Rusland. Dit betekent niet dat zijn staat zal worden geëlimineerd, maar hij zal worden herbouwd, hersteld en teruggebracht in zijn natuurlijke staat van een deel van de Russische wereld. Binnen welke grenzen, in welke vorm zal het bondgenootschap met Rusland worden vastgelegd (via de CSTO en de Euraziatische Unie of de Uniestaat Rusland en Wit-Rusland)? Dit zal worden opgelost na het einde van de geschiedenis van Oekraïne als anti-Rusland wordt gezet. In ieder geval komt er een einde aan de periode van splitsing van het Russische volk.

En dit is waar de tweede dimensie van het komende nieuwe tijdperk begint - het betreft de betrekkingen van Rusland met het Westen. Zelfs niet Rusland, maar de Russische wereld, dat wil zeggen drie staten, Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne, handelend in geopolitieke termen als geheel. Deze betrekkingen zijn een nieuwe fase ingegaan - het Westen ziet Rusland terugkeren naar zijn historische grenzen in Europa. En hij is er luid verontwaardigd over, hoewel hij diep van binnen aan zichzelf moet bekennen dat het niet anders had gekund.

Heeft iemand in de oude Europese hoofdsteden, Parijs en Berlijn, serieus gedacht dat Moskou Kiev zou verlaten? Is het dat de Russen altijd een verdeeld volk zullen zijn? En tegelijkertijd wanneer Europa zich verenigt, wanneer de Duitse en Franse elites proberen de controle over de Europese integratie van de Angelsaksen te grijpen en een verenigd Europa te verzamelen? Vergeten dat de eenwording van Europa alleen mogelijk werd dankzij de eenwording van Duitsland, die plaatsvond door Russische goede (zij het niet erg slimme) wil. Daarna naar Russische landen slingeren is niet eens het toppunt van ondankbaarheid, maar van geopolitieke domheid. Het Westen als geheel, laat staan ​​Europa alleen, had geen kracht om binnen zijn invloedssfeer te blijven, laat staan ​​Oekraïne te nemen. Om dit niet te begrijpen, moesten jullie gewoon geopolitieke dwazen zijn.

Om precies te zijn, er was maar één optie: wedden op de verdere ineenstorting van Rusland, dat wil zeggen de Russische Federatie. Maar dat het niet werkte had twintig jaar geleden duidelijk moeten zijn. En vijftien jaar geleden, na Poetins toespraak in München, konden zelfs doven horen dat Rusland terugkeert.

Nu probeert het Westen Rusland te straffen voor zijn terugkeer, omdat het zijn plannen om ten koste van het te profiteren niet rechtvaardigde, omdat het niet toestond dat het de westelijke ruimte naar het oosten uitbreidde. In een poging ons te straffen, denkt het Westen dat de betrekkingen met het Westen van vitaal belang voor ons zijn. Maar dit is lange tijd niet het geval geweest - de wereld is veranderd, en dit wordt niet alleen goed begrepen door Europeanen, maar ook door de Angelsaksen die het Westen regeren. Geen enkele westerse druk op Rusland zal tot iets leiden. Verliezen door de sublimatie van confrontatie zullen aan beide kanten zijn, maar Rusland is moreel en geopolitiek klaar voor hen. Maar voor het Westen zelf, het verhogen van de mate van confrontatiekosten - en de belangrijkste zijn helemaal niet economisch.

Europa, als onderdeel van het Westen, wilde autonomie - het Duitse Europese integratieproject heeft geen strategische zin terwijl het de Angelsaksische ideologische, militaire en geopolitieke controle over de Oude Wereld handhaaft. En het kan niet slagen omdat de Angelsaksen een gecontroleerd Europa nodig hebben. Maar het verkrijgen van autonomie is ook om een ​​andere reden nodig voor Europa - voor het geval de staten naar zelfisolatie gaan (als gevolg van toenemende interne conflicten en tegenstellingen) of zich richten op de Pacific-regio, waar het geopolitieke zwaartepunt beweegt.

Maar de confrontatie met Rusland, waarin de Angelsaksen Europa trekken, ontneemt Europeanen zelfs kansen op onafhankelijkheid - om nog maar te zwijgen van het feit dat Europa op dezelfde manier probeert een breuk met China op te leggen. Als de Atlantisten zich nu verheugen dat de "Russische dreiging" het Westblok zal verenigen, dan kunnen ze in Berlijn en Parijs niet anders dan begrijpen dat, nu ze de hoop op autonomie hebben verloren, het Europese project op middellange termijn gewoon zal instorten. Dat is de reden waarom onafhankelijke Europeanen nu totaal niet geïnteresseerd zijn in het bouwen van een nieuw IJzeren Gordijn aan hun oostelijke grenzen - in het besef dat het een pen voor Europa zal worden. Wiens eeuw (of liever een half millennium) van mondiaal leiderschap sowieso voorbij is - maar er zijn nog verschillende opties voor de toekomst mogelijk.

Omdat de opbouw van een nieuwe wereldorde - en dit is de derde dimensie van de actualiteit - versnelt en de contouren ervan steeds meer naar voren komen door de zich uitbreidende dekking van de globalisering in de Angelsaksische taal. De multipolaire wereld is eindelijk werkelijkheid geworden - de operatie in Oekraïne is niet in staat om zich tegen Rusland te verenigen, behalve tegen het Westen. Omdat de rest van de wereld heel goed ziet en begrijpt - dit is een conflict tussen Rusland en het Westen, het is een reactie op de geopolitieke expansie van de Atlantisten, het is de terugkeer van Rusland naar zijn historische ruimte en zijn plaats in de wereld.

China en India, Latijns-Amerika en Afrika, de islamitische wereld en Zuidoost-Azië - niemand gelooft dat het Westen de wereldorde leidt, laat staan ​​de regels van het spel vast te stellen. Rusland heeft niet alleen het Westen uitgedaagd - het heeft aangetoond dat het tijdperk van westerse wereldheerschappij als volledig en definitief voltooid kan worden beschouwd. De nieuwe wereld zal door alle beschavingen en centra worden gebouwd door krachten, natuurlijk, samen met het Westen (een of niet) - maar niet op zijn voorwaarden en niet volgens zijn regels.

ONDERWERPEN: Buitenlandse Zaken ; Nieuws/actuele evenementen ; Rusland
SLEUTELWOORDEN:
Commentaar op de site, die het verhaal ook heeft.
Dit werd op 25 februari door Rusland gepost en vervolgens ingetrokken. Heel interessant, Poetins standpunt over de invasie.
Punchline: "Nu is er geen probleem - Oekraïne is teruggekeerd naar Rusland." Tussen inhoud en terugtrekking was dit bedoeld om de succesvolle verovering van Oekraïne te prijzen - en werd naar behoren gepubliceerd volgens een bureaucratisch schema, pal in het midden van de wereld in het besef dat het Russische leger niet was wat het  was.....

Merk op dat de "Wayback"-bronlink mogelijk is geschrobt. (gewist)
Gelezen bij nu.nl d.d. 05 mei  2022
Definitie van een seconde wordt in 2030 duizend keer preciezer
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 2 mei  2022
Israël woedend op Rusland nadat minister zegt dat Hitler 'Joods bloed' had
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 1 mei  2022
Voor het eerst een ijsbeer gespot in het zuiden van Canada.
Lees meer bij nu.nl
--------------------------
Gelezen bij nu.nl d.d. 3 mei  2022
Politie schoot de ijsbeer, die in het zuiden van Canada ronddoolde, dood
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 april 2022
Het einde van VI: de ophef gaat gepaard met hoge kijkcijfers
Lees meer bij nu.nl
-------------------
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 mei  2022
Derksen beweert dat hij weer terugkomt op de tv - Talpa  (De MOL - geeft geen duidelijkheid)
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 april 2022
Junta Myanmar veroordeelt Aung San Suu Kyi tot vijf jaar cel wegens corruptie
Lees meer bij nu.nl
------------------
Gelezen bij boeddhistischdagblad.nl d.d. 22 oktober 2013
Oppositieleider Aung San Suu Kyi: ‘Moslims in Birma geen slachtoffer van etnische zuivering’
-----------------
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 april 2022
Macron verslaat Le Pen en krijgt zeldzame tweede termijn als Franse president
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl  d.d. 23 april 2022
Gouden Ganzenveer voor schrijver Nelleke Noordervliet
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij businessinsider.nl d.d. 20 april 2022
De bezorgdheid over Poetins oorlog in Oekraïne neemt,  naar verluidt,  toe bij een kleine groep van hooggeplaatste figuren in het Kremlin
Lees meer bij businessinsider.nl
Gelezen bij CNN-nieuws d.d. 21 april 2022
World War II Soviet victory flag begins to appear across parts of Russian-occupied Ukraine
(De Wereldoorlog 2- Sovjet -Overwinningsvlag begint in delen van het door Rusland bezette Oekraïne op te dagen....)
Kijk bij CNN.com (Engelstalig)
----------------------
Overwinningsvlag
Lees meer bij Wikipedia.org
Gelezen bij RTL-nieuws d.d. 14 april 2022
Oproep Vogelbescherming: 'Houd je kat komende 2 maanden binnen'
Lees meer bij rtl-nieuws.nl
---------------------
Gelezen bij RTL-nieuws d.d. 21 nov  2019
'Kat die buiten komt overtreedt eigenlijk Europese regels'
Lees meer bij rtl-nieuws.nl
---------------------
Wilde kat
Gelezen bij tagesschau.de d.d. 15 april 2022
Wladimir Putin und Patriarch Kyrill.
Kyrill I. Putins Patriarch
Lees meer bij tagesschau.de
Gelezen bij nu.nl d.d. 31 maart 2022
Wie opgroeit op platteland ontwikkelt beter richtingsgevoel dan stedelingen
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud