cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

India karma | cartoon

Inhoud 23
2198.

Modi (1950) is de leider van de hindoeïstisch-nationalistische Bharatiya Janata-partij in India.
( hindoes - hindoe-partij - hindoeïsme ).

----- Hij is momenteel de minister-president in dat reusachtige land.-----

Karma betekent in de letterlijk zin : handelingen, daden en acties.. .-----

Slechte daden kunnen naar een slechte toekomst leiden. Goede daden tot een goede.... Karma zal onze ziel helpen te evolueren. Karma is uiteindelijk de som van onze daden..... Het heeft invloed op ons volgende leven in een ander wezen.....

----- Het hindoeïsme omvat veel ideeën en veel voorstellingen qua geloof. Die zijn door de vele eeuwen heen gevormd (duizenden jaren). In de loop der tijden is het hindoeïsme stevig veranderd. Nieuwe goden kwamen, maar goden verdwenen óók..

----- Enkele belangrijke goden zijn: Brahma (De wereldschepper), Visjnoe (De god die de wereld in stand houdt en verlost), Sjiva (Hij is de scheppend kracht en de vernietigende kracht in het heelal).

----- Al die goden vertegenwoordigen ieder voor zich een bepaald aandachtspunt van het veelzijdige, kleurrijke menselijke bestaan. ----- Al die aspecten zijn ontsproten uit het ene, unieke absolute: BRAHMAN. Ieder mens heeft een stukje van dat oorspronkelijke, absolute goddelijke in zich: Atman (het oorspronkelijke).

----- Dieren bezetten vaak op een bepaalde manier, naar gelang de situatie etc., een bepaalde plek in het hindoeïsme; bijv. de heilige koe.

----- In de verhalen treden goden vaak in de vorm van een dier op....

----- De populariteit van Modi is sterk achteruit gegaan, omdat hij de corona-crisis in het begin niet serieus nam en er nu vele, vele doden en zieken zijn....


Zie► cartoon 2037

----- 10.05.21

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud