cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Parlement - cartoon - Lagerhuis

Inhoud 21
1953.

House of Commons - UK Parliament - Lagerhuis - VK Parlement - Groot-Brittannië - United Kingdom - Verenigd Koninkrijk -

----- Op 4 september stemde men onder luid gekrakeel over een harde - of een zachte Brexit. Óók had men het over het houden van verkiezingen. De harde Brexit werd weggestemd. ----- Voor de beslissing over de verkiezingen had men tweederde meerderheid in het Lagerhuis nodig. De verkiezingen werden (voorlopig) ook achterwege gelaten.

----- 21 Conservatieven stemden tegen premier Johnson (zijn eigen partij). Een Conservatief stak over naar een tegenpartij.

----- Daar Johnson de meerderheid kwijt is, zullen er binnen afzienbare tijd toch wel verkiezingen komen. ----- De verkiezingen werden o.a. tegengehouden om de wet over de zachte Brexit ook door het Hogerhuis te krijgen.

-----

Van allerlei kanten had men het over een duidelijke stem van het volk over de Brexit.

----- Maar... wilde het volk een harde of een zachte Brexit? De vraagstelling tijdens het referendum was alleen: Ja of nee? Zonder nuances... ----- Tijdens het referendum besliste 50+ %, terwijl in het parlement voor bepaalde belangrijke zaken, zoals deze keer de uitschrijving van parlementsverkiezingen, een tweederde meerderheid nodig is. ----- Als toekomstige verkiezingen gunstig voor Johnson uitpakken, kan hij de wetten weer terugdraaien.... als er dan nog met de EU onderhandeld wordt .... etc. etc. 06.09.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud