cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Hindoes hindoeïsme | cartoon

Inhoud 22
2037.

Massahysterie . ----- Holy Cow!


----- In 1992 braken 150.000 hindoes de Babri-moskee in Ayodhya (India) tot de grond toe af omdat die op de plek waar god Rama geboren was, zou staan.
----- Deze religieuze vernielzucht stond aan het begin van de opmars van de hindoe-nationalisten naar de parlementaire meerderheid.

----- In het begin van de zestiende eeuw (1528–29), toen India net voor een groot deel door de islamitische Mogoldynastie overheerst werd, bouwde India’s eerste Mogol-keizer Babur deze omstreden moskee.

----- Er zijn diverse rechtszaken geweest. De hindoes mogen hun tempel bouwen en de moslims krijgen een eigen stuk grond. (Laatste stand van zaken)


-----

Veel moslims werden tijdens de verwoesting van de moskee in 1992 vermoord..----- De hindoenationalisten spelen in op de angst van hindoes. Ze wakkeren de gedachte aan dat moslims als buitenstaanders en indringers de heilige plekken in beslag willen nemen..

----- Met een te bouwen Ram-tempel denken de hindoes dat een vroegere fout in de geschiedenis rechtgezet wordt. Vroeger, tijdens de groeifase van de hindoenationalisten, steunde Modi's partij deze hindoefanatiekelingen. Nu...(?).-----

In New Delhi breken onlusten uit en vallen er doden tijdens felle protesten omtrent een door de hindoemeerderheid ingevoerde burgerschapswet.----- Religieuze minderheden uit Bangladesh, Pakistan en Afghanistan kunnen volgens die wet de Indiase nationaliteit krijgen. Ongeregistreerde, documentloze christenen, hindoes en sikhs kunnen Indiër worden, maar moslims niet.

----- De hindoepartij van Narendra Modi joeg de wet in december 2019 door het palement.
----- Toen vielen er al 1500 doden.... Er komen weer rechtszittingen.

----- 28.02.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud