cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

China | cartoon

Inhoud 21
1951.

Verhullend taalgebruik ---

Sinds Groot-Brittannië Hongkong in 1997 heeft losgelaten, valt Hongkong met een eigen afwijkend bestuurssysteem onder de Volksrepubliek China.

In een verdrag, dat vanaf 1997 vijftig jaar zou moeten gelden, is dit vastgelegd. De Chinese wetten zouden gedurende 50 jaar niet gelden in Hongkong.. ----- Toen het bestuur van Hongkong een wet wilde invoeren waarin het mogelijk zou zijn om gestraften aan het vasteland uit te leveren, braken er protesten uit.

----- De protesten hebben in de loop der tijd een grotere invulling gekregen; men wil gewoon zijn vrijheid behouden en zich niet aan het vastelandsysteem onderwerpen.

----- De politie treedt steeds harder op.. ----- Afkeuring: De pro-Chinese leiding van Hongkong houdt halfslachtige toespraken met daarin versluierde dreigementen.

-----

China: In toespraken die vanuit China komen, worden de demonstranten als opruiende criminelen neergezet.

----- Op het Chinese vasteland worden oefeningen in het neerslaan van demonstraties gehouden. ----- Men doet dit zó... dat de hele wereld de bedoelingen van China kan zien; in eerste instantie dienen ze als waarschuwing... ----- Maar .... in tweede instantie.....??? ----- Denkend aan het Plein van de Hemelse Vrede in Peking, waar een student in 1989 een tank trotseerde, denk je tevens dat het vervolg in Hongkong óók slecht kan uitpakken. ----- Er vielen op 4 juni 1989 waarschijnlijk enkele duizenden doden op dat plein. ----- Opmerking: De leiding van Hongkong heeft op 04.06.19 de uitleveringswet ingetrokken.... De drukkende dreiging van China lijkt weer éven minder ....03.09.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud