cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

CDA | cartoon

Inhoud 23
2153.

Partijdemocratie: De democratie-show van het CDA.


----- Met veel bombarie kondigde het CDA lijsttrekkersverkiezingen aan.

----- Drie kandidaten gaven aan politiek leider van het CDA te willen worden.

----- Hugo de Jonge, Pieter Omtzigt en Mona Keijzer wilden wel lijstaanvoerder worden.

----- Wobke Hoekstra werd wellicht รณรณk gevraagd om mee te doen, maar wilde tot waarschijnlijke ergernis van het partijbestuur om allerlei redenen niet.

----- Hugo de Jonge won op het nippertje van Pieter Omtzigt. Er was รฉven nog allerlei geharrewar over de eerlijkheid van de uitslag van de via het internet afgehandelde verkiezing.

----- Het bestuur haalde opgelucht adem, want de kritische Pieter Omtzigt, die vroeger al eens extra laag op de lijst was gezet, maar toen met voorkeurstemmen toch in de kamer was gekomen, zagen ze niet echt zitten.

----- Men wilde iemand die de politieke stromingen in de partij kon verbinden.

----- Hugo de Jonge zou dat wel kunnen, dachten ze. ----- Hugo de Jonge trok zich na enige tijd echter terug als partijleider, omdat hij het gecombineerde werk van corona-minister รฉn partijleider tรฉ veel vond worden.....

----- Wobke Hoekstra werd onder druk gezet om het dan maar te doen. Deze keer stelde hij zich, na 'overleg' met Pieter Omzigt (??), wรฉl beschikbaar...... zonder dat de CDA-leden op Omzigt hebben kunnen stemmen.

----- Waarschijnlijk hebben de partijbonzen van het bestuur NU ECHT gekregen wat ze oorspronkelijk wilden.... Er zal achter de schermen nog heel wat afgekibbeld worden; รณรณk over de rol van het bestuur.

----- In 2021 toegevoegd: ----- In januari 2021 werd er weer gestemd met Hoekstra als enigste kandidaat. Niemand anders wilde nog...(??).... Hij kreeg 95 % van de stemmen.

----- 14.12.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud