cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Verkiezingen - cartoon Britse stembus uitslagen

Inhoud 22
1998.

De Britse verkiezingen zijn uitgemond in een totale overwinning voor voor Boris Johnson.----- Zijn Conservatieve Partij slaagde erin om de ‘Rode Muur’ van de Labourpartij in Midden- en Noord-Engeland te slopen..

----- Labourleider Jeremy Corbyn zei dat er een tijd van overdenking en bezinning gekomen was en dat hij Labour niet meer tijdens nieuwe verkiezingen zou leiden.----- Met een meerderheid van zo'n 74 zetels kan Johnson voor het einde van het jaar (Kerstmis) het Brexitakkoord door het parlement krijgen. De Britten kunnen de EU dan vóór februari volgens schema verlaten.----- Vanuit Brussel kwamen opgeluchte geluiden; eindelijk komt er duidelijkheid vanuit Groot-Brittannië.----- Labourcoryfee Alan Johnson foeterde dat Corbyn een ramp was en dat alle mensen wisten dat hij de steun vanuit de arbeidersklasse niet zou krijgen.-----

Oud-Labouradviseur Ayesha Hazarika zei dat het Corbynisme de test niet doorstaan had en dat het de vernieling in gegaan was.----- Voor de Liberaal-Democraten was het ook al geen succes. Hun anti-Brexit-compagne had geen overtuigend resultaat.

----- 12..12.19

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud