cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Denker uitdenker | cartoon

Inhoud 23
2330.

"Vladimir Poetin nam - zonder een greintje overdrijving - historische verantwoordelijkheid op zich en besloot de oplossing van de Oekraïense kwestie niet aan toekomstige generaties over te laten. ", verkondigde een website van het Russische persbureau RIA Novosti op 25.02.22.Commentaar op RIA Novosti (ria.ru ^ | 25 Feb 2022 | Peter Akopov )--- Via newrepublic.com d.d. 28.02.2022.
(Even officieel via een Russisch persbureau online en weer verwijderd)

zie Onderschept bericht-------Rusland is bij voorbaat onschuldig en een onafhankelijk Oekraïne is onmogelijk; dát kan niet bestaan.

-------Voor zijn veroveringsideologie haalt de geschiedenisboekenlezer Poetin ( Putin ) obscure (duistere, louche) Russische denkers tevoorschijn.
Zie NOWISHFULTHINKING.nl en de daar vermelde bronnen.....
De bestudering van schimmige teksten en historische landkaarten zette Putin wellicht ertoe aan om verhalen over een gerechtvaardigde overval op Okraïne te verspreiden...


------- De hoofdgedachte van Poetin, die zelf in miljarden baadt, mensen laat vergiftigen, een paleis en een jacht bezit, is:
Het decadente, bedorven, materialistische Westen tegenover het grote, historisch voortreffelijke Rusland (De Superieure Russische Federatie)
Deze gedachte kon je ook hebben bij de toespraak van de orthodoxe patriarch Kirill vlak NÁ de inval....

Hitler had het ooit over over volkeren van het 'arische ras'...... De rest was minder...

-------De schrijver van het verhaal, de politieke 'uitlegger' Akopov, stelde vast: "Oekraïne is teruggekeerd naar Rusland...."
De NIET-communistische Russische Federatie dus...: De Russische wereld.

-------De hoofdbewering, die in een (ander) door Poetin bedacht verhaal staat, is dat Russen, Oekraïners, en Wit-Russen samen één volk zijn; de Panrussische natie.

------- Het (Blitzkrieg-)verhaal dat voorgeprogrammeerd in de pijplijn zat en direct na de inval verspreid werd, gemaakt door Pyotr Akopov, verscheen korte tijd op internet (online), maar werd er algauw weer vanaf gehaald.

-------Het duurde echter lang genoeg voor de mensen om het te 'knippen', te 'plakken' (kopiëren) en het daarna weer te verspreiden..... Zelfs op een kleine Russische forum-site (vott.ru)....
Gedeeltelijk naar:CдsperТhomдs-GroeneAmsterdammer09.03.22

------- De oorlog werd weergegeven in beschrijvingen die zomaar betrekking kunnen hebben op het begrip 'bloed en bodem' als je consequent (logisch) vergelijkend doordenkt.

'Blut und Boden'
Dit is een definitie waarmee Hitler aangaf dat personen van Duitse afkomst (Duitstaligen) het recht hebben op Duits grondgebied te leven.

------- Putin, zo berichtte RIA Novosti, had het klaargespeeld dat Rusland niet meer hoefde te berusten in ‘het voortbestaan van twee landen voor één volk’.
'De historische eenheid' was ('is') 'hersteld’.

In Moskou had men op 25.02.2022 (ria.ru ^ | 25 Feb 2022 | Peter Akopov) de geschiedenis alvast bedacht én vastgesteld ..... vóórdat die zich op eigen wijze had kunnen voltrekken....


------- ''Wat je zegt, ben je zelf'', zeggen kinderen weleens als er gescholden wordt.
In het geval van Putin klopt dat zeker; hij noemt de Oekraïners "nazi's", terwijl hij zelf nazi-ideeën gebruikt om het Russische gedrag te rechtvaardigen...


------- Verbazing.
Met een steeds grotere verbazing kijken deskundigen naar het knullige niveau van de leugens, die uit Rusland komen.
'Op deze schaal hebben we het niet eerder beleefd,' zegt men...
De door de Russische leugens geschokte kenners denken wellicht: "Hoe kun je de brutaliteit (het lef) hebben om als wereldleider zoiets uit te vreten?"

------- In het nauw.
Poetinknuffelaars zoals Baudet zitten klem in hun redeneerkunst.
Sommigen keren op hun schreden terug.
Om geen gezichtsverlies te lijden óf omdat ze écht een fascistisch Putin-gezind karakter hebben, gaan de meeste anderen door met het verspreiden van leugens ...

Leugens bij c-1345-Hitler

Decadentie bij c-2305-Kerk & Staat

Tank bij c-1780-Oud verhaal

Fascisme bij c-2302-Slager

-------14.05.2022

►Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud