cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Arizona | cartoon

Inhoud 23
2138.

13 november 2020: Biden wint in ARIZONA, terwijl Trump, die in de verkiezingen is verslagen, thuis, in het Witte Huis - wellicht mokkend - rechtzaken, waarmee hij zijn aanhang warm wil houden, voorbereidt..----- Monument Valley is een landsdeel in de USA waar zeer bijzondere rotsformaties zijn..

-----

Het is een deel van het Colorado Plateau.
Monument Valley ligt in de buurt van het gebied waar de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico een vierlandenpunt vormen, op een hoogte van 1700 meter...


'The Four Corners' is in Amerika de enige plek waar vier staten aan elkaar grenzen.

----- Er zit veel ijzeroxide in de bodem ; een roodachtige, bruine roestkleur duikt dan ook overal op. Op foto's is dit duidelijk te zien.

----- Door erosie van zachtere gesteentes en doordat de wind het ontstane zandachtige materiaal wegvoerde, bleven hardere formaties als rotsachtige monumenten op een vlakte achter.

----- De de afbeeldingen van de ezel (Democraten) en de olifant (Republikeinen), waarvan de huidige logo's afgeleid zijn, werden voor het eerst gebruikt in politieke cartoons van de cartoonist Thomas Nast (1840-1902).

----- De partijen namen de beesten waarschijnlijk als logo over, zodat er geen grappen meer mee gemaakt zouden worden.... (?) Biden zit hier op zijn eigen logo. In de tekening is de ezel iets minder abstract en gladjes dan in het echte logo.

Een gevonden quote van Trump: "Somebody said I am the most popular person in Arizona because I am speaking the truth."

----- Vertaling:"Iemand zei dat IK de populairste persoon in Arizona ben, omdat ik de waarheid spreek". Waarom zou hij hier tΓ³ch verloren hebben?

----- 14.11.20

► Info
Terug
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-logo spotpen.nl
spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken
Terug naar de inhoud