Teken-sites - strip-sites - spotpen.nl

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

Ga naar de inhoud
Diversen

De websites achter de links...


Tekenen als hobby

''Tekenen als hobby'' gaat op een uitgebreide wijze in op allerlei facetten van het tekenen. Men behandelt er o.a. technieken, materialen, software, boeken en ebooks. Ook onderdelen zoals mensen en dieren tekenen komen aan bod. Er is ook 'n blog. Kortom een veel omvattende site qua inhoud.

www.hobbytekenen.nl


European Cartoon Centrum

Doelstellingen zoals ze vermeld staan op de site van het European Cartoon Centrum.
• Cartoons, spotprenten en karikaturen tentoonstellen van nationale en internationale tekenaars.
• Groepstentoonstellingen uitbouwen waarbij telkens één land uitvoerig wordt belicht.
• Uitbouwen van het grootste documentatiecentrum in Europa op gebied van cartoons, spotprenten en karikaturen.
• Organiseren van speciale evenementen rond cartoons.
• De cartoonisten een forum bieden door te bemiddelen tussen de cartoonisten, ontwerpers en publiciteitsbureau's om cartoons te gebruiken om publicitaire redenen.
Op deze manier kunnen aan de cartoonisten garanties geboden worden omtrent auteursrechten.
• Creëren van nieuwe toepassingen waarbij een cartoon wordt gebruikt.
• Organiseren van activiteiten rond cartoons en cartoontekenen voor jongeren.
• Inrichten van een "Masterclass" (korte cursussen op hoog niveau door beroemde cartoonisten).
• Inrichten van cursussen cartoontekenen met computer.
• Organiseren van voordrachten over humor in het algemeen en cartoons in het bijzonder.

European Cartoon Centrum


Het persmuseum

Het persmuseum (Een beschrijvend stukje van hun site)
Het Persmuseum is de nationale bewaarplaats voor het journalistieke erfgoed. Het museum beheert een omvangrijke collectie kranten en tijdschriften vanaf 1600, een verzameling affiches en overige reclame-uitingen met betrekking tot de pers, een unieke collectie (originele) politieke tekeningen en persgrafiek, tal van archieven en foto’s rond journalisten en de persbedrijfstak, en een uitgebreide bibliotheek.

Persmuseum


Sketchswap

Op Sketchswap kan men tekeningen uitwisselen. Je tekent snel iets en je uploadt het. Hierna krijg je van elders een tekening terug. 'n Enkele keer zitten er Japanse striptekenaars tussen die op de typische Japanse manier zo'n ''Manga'' met de grote ogen tekenen. Meestal zijn het amateurs en kinderen. Het werkt niet op de ipad. Je hebt ''Flash'' nodig.

Sketchswap - Ruil tekeningen


L'ecole de RUSTREL

De RUSTREL-school. Lees je Frans? Een Franse site met o.a. tekenideeën voor het onderwijs.
Enkele tekenideeën - zonder hoge pretenties - die je kunnen helpen : de meeste zijn gemakkelijk te plannen, vragen niet veel voorbereiding en leveren interessante resultaten op....

rustrel.free.fr


Peter Lücker-arts

Peter Lücker
Tekenen en schilderen : Landschappen, portretten, ruimtelijke voorstellingen. Werken met kleur. Experimenteren met zeefdrukken, gravures, inkten, houtskool, pastel en aquarel en andere technieken. Beeldhouwen : klei en boetseerwas. Bronzen beelden naar levend model. Het ontwerpen van logo’s en reclamewerk.

peterlucker-arts


Stripspeciaalzaak

Stripspeciaalzaak is een site waarop diverse stripwinkels samenwerken.

Stripspeciaalzaak


Delpher - kranten

Delpher is een site waarop u miljoenen gedigitaliseerde teksten uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften kunt doorzoeken. .

Delpher - kranten


Cartoon Movement

Cartoon Movement is een site die cartoonisten een platform biedt om hun politieke cartoons en strips te presenteren.
Cartoon Movement ontvangt 60 tot 100 cartoons per dag van meer dan 200 cartoonisten uit meer dan 80 landen. Ingediend werk wordt vaak door de media gekocht.
Sociale en politieke satire ...

Cartoon movement


Wikipedia

Wikipedia is een encyclopedie. Hieraan kan iedereen die ergens verstand van heeft iets aan bijdragen. De Wikipedia is een geweldige bundeling aan informatie geworden. De meeste info is betrouwbaar. Wie eraan bijgedragen heeft, is goed te achterhalen. Dus kan men ter verantwoording geroepen worden.
Deze 2 links gaan naar de Nederlandse versie van de Wikipedia.
Het gaat over het ''stripverhaal'' en over ''cartoons''.

Wikipedia Stripverhaal

Wikipedia Cartoons


Dynoxicon

De webgalerij "DYNOXICON Cartoons" toont meer dan 120 kunst-cartoons van Martin Mißfeldt: "De beroemdste giraffen uit de kunstgeschiedenis". "Kan bier vliegen?" - "Komt de Mona Lisa van Mars?" - "Lijkt Rembrandts Anatomie van Dr. Tulp op een vleessalade?" - "Waarom heeft Dürers jonge haas een knoop in de nek?" ... Dat zijn wezenlijke vragen waarmee de kunstenaar zich bezig gehouden heeft. De respectloze omgang met meesterwerken uit de kunstgeschiedenis zet menigeen aan tot 'n lachje ... - en anderen tot boosheid.

www.dynoxicon.de


Stilus

Stichting STILUS draagt de klassieke talen en cultuur een warm hart toe. Zij presenteert daarom op deze website interessant materiaal met betrekking tot de Antieken.
De link hieronder gaat rechtstreeks naar cartoons die betrekking hebben op dingen met een Grieks-Romeinse achtergrond (de klassieke oudheid).

www.stilus/cartoons


Lambiek

Stripwinkel Lambiek is de oudste stripspeciaalzaak in Europa. Sinds de opening door Kees Kousemaker in 1968 is deze winkel wereldwijd een centrum voor stripmakers en stripliefhebbers. Ze handelen in nieuwe en antiquarische stripboeken, prints en origineel tekenwerk.

Lambiek.nl


Funkylunch

Funkylunch is een site waar men etenswaar op een cartoonachtige wijze op het bord laat verschijnen ...

Funkylunch


Curlie

Op Curlie.org staan door redacteuren geselecteerde sites. In dit geval cartoons. Deze site werkt met vrijwilligers. De site is onderverdeeld in taalgroepen. Per taal is alles weer in categorieën verdeeld.

curlie.org


Het Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland bevat uitgebreide beelden en teksten uit vaak verborgen collecties of uit privé-collecties van Nederlandse culturele instellingen. Het Geheugen van Nederland - Online beeldbank van Archieven, Musea en Bibliotheken. Uitgebreide collecties schilderijen, foto's, affiches, manuscripten, cartoons, brieven, tekeningen, prenten, kaarten, tv- en filmfragmenten, correspondentie en grafisch ontwerpen.
Voer bijv. het woord ''cartoons'' in bij het zoekhokje ...

Geheugen van Nederland


3quarks

3quarks: De klok bij de nieuwste info en het bewegende plaatje hieronder.

3quarks.com_Clock Link bij Info


Apache 2.0 license : Open Sans font

Draaiend Icosahedron
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud