cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-36

Infogroep

Tekeninfo - (1772-1832) - Info-36

Klik op de koppelingen

Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12.11.2018
Overlast muggen hield niet eerder zo lang aan door warm weer
De overlast door muggen in het najaar houdt dit jaar opvallend lang aan, blijkt uit metingen van Muggenradar.nl, een project van Wageningen University.
Concrete aantallen kan de universiteit niet geven, daarvoor is de signaleringstool waar mensen overlast kunnen aangeven te subjectief. De meldingen komen echter nog steeds uit alle delen van Nederland, laat muggenexpert Bart Knols weten.
Lees meer bij nu.nl

Lees hoe muggen vliegen  bij volkskrant.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 16.11.2018
Nieuwe definitie van kilogram: 'Dit is écht constant'
We kennen 1 kilogram als 1.000 gram. Alle kilo's refereren aan een blok platinum-iridium in Parijs. Vrijdag verloor dit voorwerp zijn status als internationaal referentiepunt om plaats te maken voor een modern systeem.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 15.11.2018
BN'ers lezen brieven van Van Gogh in nieuwe podcast
Een groep bekende acteurs, schrijvers en muzikanten leest in een nieuwe podcastserie brieven voor van Vincent van Gogh (1853-1890). Het Van Gogh Museum wil hiermee de schrijfsels van de beroemde kunstschilder bij een groot publiek onder de aandacht brengen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12.11.2018
Kerkuilen krijgen speciale zitplaatsen langs Noord-Hollandse wegen
De kerkuil in Noord-Holland krijgt een speciale zitplaats langs de provinciale weg N242 en de rijksweg A7. De proef is bedoeld om het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder de kerkuilen terug te dringen.
De vogelsoort beschouwt de wegberm als onderdeel van zijn jachtterrein. De 3 meter hoge palen komen op locaties waarvan bekend is dat er uilen komen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.11.2018
Ierland onderzoekt meerdere ufomeldingen piloten
De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo's, meldt de BBC dinsdag. Een piloot van een vlucht van het Canadese Montreal naar Londen meldde een ongeïdentificeerd vliegend object te hebben gezien toen hij afgelopen vrijdag bij Ierland vloog.
De piloot vroeg de verkeersleiding van het vliegveld Shannon eerst of er een militaire oefening was, maar dat was niet het geval.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 09.11.2018
Geschiedenisles: Hoe begon de Eerste Wereldoorlog en hoe liep die af?
Op het elfde uur van de elfde dag van de elfde maand van 1918, honderd jaar geleden, brachten de handtekeningen van Franse, Britse en Duitse afgevaardigden de kanonnen tot zwijgen. De Eerste Wereldoorlog was voorbij. Hoe verliep de eerste industriële oorlog?
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 07.11.2018
'Zeker tien vogelsoorten verdwijnen uit Nederland als er niets verandert'
Zeker tien vogelsoorten zijn door de vernietiging van leefgebieden en de afname van insecten dicht bij verdwijning uit Nederland.
De afgelopen decennia zijn al vogelsoorten verdwenen en er zullen er meer volgen als er geen maatregelen worden genomen, stelt de Vogelbescherming in het boek Bedreigde vogels in Nederland, dat woensdag verschijnt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  beleven.org
Datum: vrijdag 9 november 2018
Land / gebied: Duitsland
Soort: Herdenking
Duitsland Gedenken an die Reichspogromnacht.
Jaarlijks wordt op 9 november de Kristallnacht van 1938 herdacht.
De Kristallnacht (ook wel 'Nacht van het gebroken glas') was een door de nazi's georganiseerde actie (pogrom) gericht tegen de Joodse bevolking in Duitsland. De Kristallnacht vond plaats in de nacht van 9 op 10 november 1938.
Lees meer bij beleven.org
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 03.11.18
Wereldkampioen Zonderland: 'Zo fijn als alles klopt in een oefening'
Epke Zonderland was zaterdag dolblij nadat hij in Doha voor de derde keer in zijn loopbaan de wereldtitel aan de rekstok had veroverd. De Friese turner had er vier jaar op moeten wachten.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 01.11.18
'Roofkunst' Kandinsky niet naar nabestaanden voormalige eigenaren
Een werk van de kunstenaar Wassily Kandinsky, dat in het bezit is van het Stedelijk Museum Amsterdam, hoeft niet te worden teruggegeven aan de nabestaanden van de voormalige eigenaren, heeft de Restitutiecommissie donderdag besloten.
Lees meer bij nu.nl

Kandinsky: afbeeldingen (Vaak als reproducties en posters van winkels of in de stijl van Kandinsky.) op  google.nl

Lees meer over Kandinsky  bij artsalonholland.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 31.10.18
Kunstenaar besmeurde graf van Spaanse dictator Franco
en werd gearresteerd.
Hij is later weer vrijgelaten...
Het gebeurde in een tijd dat Spanje discussieert over de beslissing van de regering om de generaal op te graven en elders te begraven.
Het Spaanse parlement heeft daarmee ingestemd . Dit zeer tegen de wens van zijn familie en aanhangers. De Spaanse regering wil voorkomen dat het huidige graf  (nog meer) tot bedevaartsoord voor extreem rechts uitgroeit.
De nazaten van de dictator willen de resten bijzetten in de Almuda-kathedraal. De Spaanse regering ziet dat echter niet zitten en zoekt een oplossing.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29.10.18
Merkel bevestigt einde als voorzitter CDU, in 2021 niet herkiesbaar
De Duitse bondskanselier Angela Merkel is na 2021 niet meer beschikbaar als bondskanselier en parlementslid. Ook treedt ze af als voorzitter van haar partij CDU, heeft de 64-jarige Merkel maandag gezegd tijdens een persconferentie.
Merkel stelt dat haar politieke loopbaan in 2021 voorbij zal zijn en ze daarom geen functie bij de Europese Unie ambieert.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 27.10.18
Twan Huys herwint plek in kijkcijfer-top 25
RTL Late Night met Twan Huys wist vrijdagavond weer een plek bij de 25 best bekeken programma's te veroveren.
Huys trok 499.000 kijkers en staat daarmee op de 23e plek, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.
Lees meer bij  nu.nl
Bekijk hier cartoon 922  over College Tour met Holleeder.
Willem Holleeder: Momenteel in de gevangenis zittende zware crimineel. Er is na al die jaren nog steeds een gerechtelijk proces over moordzaken tegen hem aan de gang.....
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25.10.18
MC Slotervaart failliet, patiënten uiterlijk vrijdag overgeplaatst
Het ziekenhuis MC Slotervaart in Amsterdam is failliet, laat een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam aan NU.nl weten. Patiënten moeten voor vrijdag 15.00 uur zijn overgeplaatst naar een ander ziekenhuis.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 24.10.18
Film in de maak over relatie tussen John Lennon en Yoko Ono
Regisseur Jean-Marc Vallee, bekend van Dallas Buyers Club, werkt aan een film over de relatie tussen John Lennon en Yoko Ono.
Volgens Deadline zijn de gesprekken over het project bijna afgerond. Ono treedt zelf op als een van de producenten.
Ono en Lennon ontmoetten elkaar in 1966 in een galerie in Londen waar Yoko Ono exposeerde. The Beatles, waar Lennon deel van uitmaakte, zaten op dat moment op het toppunt van hun roem.
Lees meer bij  nu.nl
Luchtkasteel: ideaal dat door een hardnekkige werkelijkheid niet uit zal komen;  fantastische droom;  onwerkelijk droombeeld; fantastisch toekomstbeeld; fata morgana; hersenschim; illusie; onlogische verwachting; utopie; waanvoorstelling; iets wat niet waar gemaakt kan worden.....
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22.10.18
Voor het eerst zijn niet-religieuze mensen in Nederland in de meerderheid
Meer dan de helft van alle Nederlanders is niet bij een religieuze groep aangesloten. Dat is voor het eerst, blijkt maandag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
​In 2016 noemde de helft van de Nederlanders zich religieus. Vier jaar daarvoor rekende 54 procent zich tot een religieuze groepering en een minderheid dus niet.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 20.10.18
Saoedi-Arabië: 'Journalist Khashoggi overleden na ruzie in consulaat'
De verdwenen journalist Jamal Khashoggi is overleden bij een ruzie in het Saoedische consulaat in Istanboel, blijkt uit de eerste resultaten van een Saoedisch onderzoek. Saoedi-Arabië heeft achttien mensen opgepakt in de zaak.
Volgens de onderzoekers zou Khashoggi ruzie hebben gekregen met mensen in het consulaat, meldt de Saoedische staatstelevisie. Die ruzie leidde tot zijn dood.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18.10.18
Heel Europa slachtoffer van miljardenfraude met dividendbelasting
Groepen van bankiers, handelaren en pensioenfondsen hebben ten onrechte minstens 55,2 miljard euro uit Europese staatskassen ontvangen door onterecht dividendbelasting terug te vragen, blijkt uit onderzoek van het internationale journalistieke samenwerkingsproject The CumEX-Files.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 15.10.18
Ratten in New York zijn te groot geworden voor de katten
De ratten in New York hebben weinig meer te vrezen van de katten in de stad. Dat blijkt uit een nieuwe studie. De katten vinden de ratten vermoedelijk te groot om ze aan te vallen of op te eten.
Lees meer bij  nu.nl
     Kijk naar Russische katten en één rat op YouTube
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 17.10.18
Micha Wertheim neemt klassieke muziek op de hak voor kinderen
Cabaretier Micha Wertheim gaat de draak steken met klassieke muziek. In zijn nieuwe kindervoorstelling in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ, wil hij vanaf de eerste minuut verwarring scheppen.
Hierbij gaat het hem niet zozeer om de muziek zelf, maar meer om de rare gewoonten daarbij... (Véél uitleggerij, het muisstil zijn van het publiek, de rituelen eromheen)
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 16.10.18
Youp van 't Hek biedt excuses aan voor bekritiseerde column
Youp van 't Hek begrijpt dat zijn column in NRC, waarin hij aan Christine Blasey Fords getuigenis tegen Brett Kavanaugh twijfelde, verkeerd is gevallen.
"Dat mensen boos waren over die column, dat snap ik. Een beetje sorry mag ik wel zeggen", zei Van 't Hek maandagavond in de talkshow Pauw over zijn column die zaterdag 29 september in de krant verscheen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 15.10.18
Trump: 'Klimaatverandering bestaat toch, maar lost vanzelf op'
De Amerikaanse president Donald Trump erkent dat klimaatveranderingen bestaan. Maar hij denkt niet dat menselijk handelen de oorzaak is en hij denkt dat het klimaat "vanzelf terugverandert".
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.10.18
IMF-directeur roept op tot samenwerking in tijd van handelstwisten
De wereld moet zoveel mogelijk samenwerken in plaats van handelstwisten aanwakkeren; met samenwerking en goede internationale regels kan er veel worden bereikt. Dat zei de baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, op een economische topconferentie op het Indonesische eiland Bali.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12.10.18
Turkije heeft geluidsopnamen die dood Saoedische journalist bewijzen'
Medewerkers van de Turkse regering hebben aan collega's uit de Verenigde Staten laten weten dat ze video's en audio-opnamen hebben die bewijzen dat de journalist Jamal Khashoggi is gedood in het Saoedische consulaat in Istanboel.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 10.10.18
'Roofkunst Tweede Wereldoorlog gevonden in 42 Nederlandse musea'
Ruim 40 Nederlandse musea hebben in totaal 170 kunstvoorwerpen in bezit die mogelijk voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gestolen van Joodse eigenaren, blijkt woensdag na jarenlang onderzoek door musea.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 08.10.18
Organisaties luiden noodklok na VN-rapport over klimaatverandering
Verschillende organisaties zeggen dat er meer moet worden gedaan om klimaatverandering tegen te gaan, nu de VN heeft geconstateerd dat de gevolgen van de CO2-uitstoot sneller merkbaar en desastreuzer zullen zijn dan verwacht.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 06.10.18
Melding over wolf in Limburgs dorpje Vilt blijkt nep
De melding van een wolf die zaterdagochtend gezien zou zijn in het Limburgs dorpje Vilt blijkt nep te zijn. Verschillende media waaronder NU.nl namen de melding over, maar volgens de woordvoerder van Wolven in Nederland gaat het niet om een wolf.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 06.10.18
Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van ruim miljoen euro
Een werk van de beroemde Britse kunstenaar Banksy heeft zichzelf op ingenieuze wijze vernietigd nadat het voor ruim een miljoen euro op een veiling werd gekocht.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 05.10.18
Meer dan honderd babyschildpadden gestolen op Galapagoseilanden
Inbrekers hebben 123 jonge reuzenschildpadden gestolen uit een broedcentrum op de Galapagoseilanden. Het is niet bekend waar de dieren nu zijn.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 03.10.18
Russische president Poetin noemt oud-spion Skripal een verrader
De Russische president Vladimir Poetin heeft hard uitgehaald naar Sergei Skripal, die dit jaar een moordaanslag met zenuwgas overleefde in Engeland. Op een conferentie in Moskou noemde hij de voormalige dubbelspion een "verrader".
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 30.09.18
Drie op de vijf Britse volwassenen gelooft in wonderen
Drie op de vijf Britse volwassenen gelooft dat sommige wonderen mogelijk zijn. Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de BBC is uitgevoerd.
Vooral jongeren tussen de 18 en 24 jaar geloven in wonderen. Van hen zegt bijna driekwart dat wonderen vandaag de dag wel degelijk mogelijk zijn. Dat is meer dan elke andere leeftijdsgroep.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 28.09.18
Heftige beroering vandaag op de beurs in Milaan. De handel in Italiaanse bankaandelen werd stilgelegd, nadat de grote banken UniCredit, Intesa Sanpaolo, Monte dei Paschi di Siena en Mediobanca bijna 7 procent van hun beurswaarde hadden verloren. Wat is er aan de hand?
Dat vraagt IEXProfs zich af.
Reden van de commotie is de Italiaanse ontwerpbegroting voor 2019. Dat heeft een tekort van 2,4 procent, terwijl de markt rekende op minder dan 1,6 procent.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 27.09.18
Zeven aanhoudingen voor het beramen
van een grote terroristische aanslag Nederland
De politie heeft donderdag zeven mannen opgepakt die zeer vergevorderde plannen hadden voor een grote terroristische aanslag in Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de overtuiging dat hiermee een terroristische aanslag is voorkomen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25.09.18
André Postema nog twee jaar voorzitter van scholenkoepel VMBO Maastricht
André Postema blijft nog eens twee jaar bestuursvoorzitter van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO. VMBO Maastricht, waar in juni honderden examens van leerlingen ongeldig werden verklaard, valt onder de scholenkoepel LVO.
De raad van toezicht van de stichting maakte het aanblijven van Postema dinsdag bekend.
Lees meer bij  nu.nl
--------
Lees meer bij over "op rozen zitten" bij OnzeTaal.nl
--------
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25.09.18
Bedenkers vieren 25 jaar Fokke & Sukke
NRC viert het 25-jarig bestaan van de cartoon van Fokke & Sukke dinsdag door alle foto's, advertenties en graphics in de kranten door tekeningen van de beroemde eend en kanarie te vervangen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nos.nl  d.d. 18.09.18
Venezolanen woedend na luxe etentje Maduro in Turkije
De Venezolaanse president Nicolas Maduro krijgt op sociale media veel kritiek over zich heen. De aanleiding zijn filmpjes waarop te zien is hoe de president geniet van een luxe diner in een restaurant van een beroemde chef in Turkije. Veel mensen zijn boos, omdat miljoenen mensen in zijn land op dit moment moeite hebben om aan eten te komen.
Lees meer bij  nos.nl
Gelezen bij  1limburg.nl  d.d. 19.09.18
Machinisten Arriva woedend: 'Wij schamen ons diep'
Een groep machinisten van Arriva heeft in een pittige brief zijn ongenoegen geuit over de gang van zaken binnen het bedrijf.
Machinisten die op de Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen rijden, zijn woedend over de manier waarop de vervoerder met het personeel en de reiziger omgaat, zo schrijven ze in de brief die in handen is van L1.
Lees meer bij  1limburg.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 19.09.18
'Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vrede'
Noord- en Zuid-Korea stellen een nieuwe stap te hebben gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vreedzaam schiereiland.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18.09.18
Duits ziekenhuis: Woordvoerder Pussy Riot zeer waarschijnlijk vergiftigd
Het ziekenhuis in Berlijn dat Pussy Riot-activist Pyotr Verzilov behandelt, zegt dat het zeer waarschijnlijk is dat de man is vergiftigd. Verzilov is buiten levensgevaar, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis dinsdag.
Wel heeft de activist nog intensieve zorg nodig, aldus het ziekenhuis. "We zijn zeer positief over zijn herstel."
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.09.18
Gezochte Russen: 'We worden ten onrechte beschuldigd van de aanslag op Skripal'
Twee Russen die zich voor de Russische televisie lieten interviewen, zeggen ten onrechte te worden beschuldigd van de moordaanslag op Sergei Skripal in het Engelse Salisbury.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13.09.18
Turkse centrale bank negeert Erdogan en verhoogt rente
De Turkse centrale bank heeft de rente waartegen banken lenen bij de bank verhoogd van 17,75 procent naar 24 procent. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan sprak zich eerder juist uit voor een renteverlaging.  
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12.09.18
Herald Sun plaatst 'racistische spotprent' Serena Williams opnieuw
De Australische krant Herald Sun bestrijdt de kritiek dat een cartoon naar aanleiding van de woedeaanval van tennisser Serena Williams in de finale van de US Open racistisch zou zijn.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 10.09.18
Beeldend kunstenaar Co Westerik (94) overleden
In zijn woonplaats Rotterdam is maandagmiddag beeldend kunstenaar Co Westerik overleden. Hij is 94 jaar geworden en was al langere tijd ziek.
Het oeuvre van Westerik bestaat uit ruim tweehonderd olieverfschilderijen, waarvan Snijden aan gras (1966) waarschijnlijk het bekendste is. Reproducties van dit werk werden in de jaren zeventig uit de trein verwijderd, nadat veel mensen er aanstoot aan hadden genomen.
----------
Lees meer bij  nu.nl
----------
''Snijden aan gras''  is te zien bij  stedelijk.nl
----------
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29.08.18
Wetenschappelijke vertaling Mein Kampf klaar
De wetenschappelijke nieuwe vertaling in het Nederlands van Adolf Hitlers Mein Kampf is klaar. Mijn strijd, een uitgave van Prometheus, komt woensdag van de drukker en zal binnen enkele dagen voor belangstellenden beschikbaar zijn.
De boekhandels hebben al circa 2.500 exemplaren besteld. Hoe groot de oplage is, wil Prometheus niet zeggen.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 04.09.18
Veelbesproken ode Jesse Klaver vertoont opvallende gelijkenissen met lofzang van cabaretier Vincent Bijlo.
De cabaretier, die zijn eigen ode wijdde aan de Nederlandse verpleegkundigen, is door Klaver niet om toestemming gevraagd voor het gebruik. Zelf ontkent GroenLinks het idee te hebben gekopieerd.
Lees meer bij  volkskrant.nl
---------
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 04.09.18
ING schikt in witwaszaak voor honderden miljoenen met OM
ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken.
De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro die ING zou hebben verdiend met de activiteiten. Beide bedragen worden overgemaakt aan de autoriteiten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 21.08.18
'Trump schaft strenge milieuregels voor kolencentrales af'
De Amerikaanse president Donald Trump gaat dinsdag aankondigen dat hij strenge milieuregels voor kolencentrales zal terugdraaien. De regels waren door zijn voorganger Barack Obama doorgevoerd.
Het was een van de speerpunten van Obama om vervuilende bedrijven te dwingen minder vervuilende gassen uit te stoten. Door de nieuwe federale regels moesten onder meer bedrijven met oude kolencentrales veel investeren om het milieu minder te belasten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 30.08.18
Geert Wilders ziet vanwege dreigementen af van cartoonwedstrijd
PVV-leider Geert Wilders ziet vanwege de vele dreigementen aan zijn adres af van zijn cartoonwedstrijd met spotprenten over de profeet Mohammed.
"Er staat een prijs op mijn hoofd, een hoge Pakistaanse geestelijke heeft - zo vertelde de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, red.) me recent - een fatwa tegen me uitgesproken en er is iemand gearresteerd die claimde me te willen vermoorden", zo schrijft Wilders in een bericht op Twitter.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29.08.18
'Russische trollen richten zich in Nederland op MH17 en Geert Wilders'
Rusland probeert in Nederland met zogenaamde internettrollen op Twitter discussies over de ramp met vlucht MH17, racisme, migratie en steun voor de PVV en Geert Wilders te beïnvloeden.
Dat concludeert De Groene Amsterdammer na een analyse van bijna drie miljoen tweets van ruim 2.800 Twitter-accounts die worden gelinkt aan de Russische 'trollenfabriek' met de naam Internet Research Agency.
Lees meer bij  nu.nl
-------
De Russische (bruine) beer als nationale metafoor (als vergelijking; figuurlijke overdracht)  is al eeuwen oud.
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 27.08.18
Leidse Lakenhal te voorbarig bij spreken van nieuwe Rembrandt
Het nieuws dat een conservator van De Lakenhal in Leiden een niet eerder ontdekt schilderij van Rembrandt van Rijn heeft gevonden, blijkt te voorbarig. De culturele instelling zegt dat er momenteel geen nieuws is waarmee ze naar buiten wil treden.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 24.08.18
Den Heldernaar wil in beslag genomen spullen terug en breekt in bij politie
Een man uit Den Helder heeft vrijdagnacht ingebroken in het politiebureau aan de Bastiondreef om zijn in beslag genomen spullen terug te krijgen. Kort na de inbraak werd de man gearresteerd.
Volgens de politie kon de man het niet verkroppen dat zijn spullen in beslag waren genomen.
Lees meer bij  nu.nl
--------------------
Lees meer over de reorganisatie van de politie (1-21 augustus) bij  dagbladvanhetnoorden.nl
--------------------
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22.08.18
Politie identificeert 55-jarige man als verdachte in zaak-Nicky Verstappen
De politie heeft aan de hand van DNA-bewijs een 55-jarige man geïdentificeerd als verdachte in de zaak-Nicky Verstappen. De elfjarige jongen werd in 1998 seksueel misbruikt en vermoord tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij  historisch nieuwsblad.nl  d.d. 20.08.18
De Praagse Lente
Tanks in Praag en hoe de Russen met tegenzin ingrepen
In het voorjaar van 1968 liet de nieuwe leider van Tsjecho-Slowakije de teugels vieren. Alexander Dubček streefde naar een ‘socialisme met een menselijk gezicht’. Maar in de nacht van 20 op 21 augustus maakten troepen van het Warschaupact een eind aan de Praagse Lente. Dat was niet alleen tegen de zin van de Tsjechen, maar eigenlijk ook tegen die van de Russen zelf.
Radio WDR5 21.08.18
Heinrich Böll (schrijver ) was toen met zijn familie in Praag. Zijn zoon vertelde op de radio dat zij óók beschoten werden in Praag. Hij heeft er nu nog gehoorschade van.
De pantserwagens van de Russen stonden voor het geboortehuis van de schrijver Kafka....
Het zou nog ruim 20 jaar duren voordat er een omwenteling kwam. (Fluwelen Revolutie 1989 - Václav Havel)
De troepen van de Sovjet-Unie bleven  in Tsjecho-Slowakije tot 1991 vanwege het Warschaupact .
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 20.08.18
'#metoo-aanjager Asia Argento beticht
van seksueel ontoelaatbaar gedrag'
Asia Argento, de Italiaanse actrice en regisseur die als een van de eersten Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel ontoelaatbaar gedrag, zou nu zelf zijn beschuldigd van aanranding.
Ze heeft de man die haar beschuldigt eerder een grote som geld gegeven, schrijft The New York Times op basis van documenten over de zaak.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18.08.18
Kritiek op andere betaling psychische zorg: 'Depressie is geen gebroken been'
​Zorgverzekeraar Menzis kreeg maandag veel verontwaardigde reacties toen de verzekeraar aankondigde de kosten voor de behandeling van depressies en angsten te gaan vergoeden op basis van het behaalde resultaat, en niet langer op basis van het aantal behandelingen. Waarom is het besluit zo omstreden en is de kritiek terecht?
''We willen belonen op de uitkomsten en niet langer op het aantal behandelingen. Het belang van de patiënt wordt nu meegewogen'', zegt een woordvoerder van Menzis maandag over de plannen. Het leidt tot veel verontwaardigde reacties.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 17.08.18
Van der Weijden zwemt Elfstedentocht zonder recreanten door poepbacterie
Zwemmer Maarten van der Weijden moet vanaf zaterdag zijn Elfstedentocht alleen zwemmen. Sponsoren die een stuk met hem mee zouden zwemmen mogen vanwege de aanwezigheid van de E.coli-bacterie (poepbacterie) in de Friese wateren niet meezwemmen.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 17.08.18
Honderden kranten VS spreken zich uit tegen Trumps houding tegenover pers.
Meer dan driehonderd kranten en bladen in de Verenigde Staten spreken zich donderdag uit voor de vrijheid van de pers. Daarmee reageren ze op president Donald Trump, die verschillende mediabedrijven "vijanden van het Amerikaanse volk" genoemd heeft.
Lees meer bij  nu,nl
Gelezen bij Het Dagblad van het Noorden - dvhn.nl  d.d. 15.08.18
Opinie: Verbod op nikab is niet discriminerend
Als je bedoelingen goed zijn, kijk je elkaar open in het gezicht, meent Corry Nicolay. Ze begrijpt de discussie rond een boerka- en nikabverbod niet.
Verbaasd lees ik in het DvhN van 6 augustus dat een boerkaverbod nergens toe leidt. Het is volgens John Jansen van Galen een drogreden dat we elkaar in een gesprek moeten kunnen herkennen. Hij bedoelt waarschijnlijk dat we elkaar in het gezicht moeten kunnen zien.
Eigenlijk begrijp ik de discussie rond een boerka- en nikabverbod niet. In Marokko, Turkije en ook in Nederland is al ver voor deze discussie bepaald dat we elkaar moeten kunnen aankijken en zien wie we voor ons hebben.
Lees hierover meer bij  dvhn,nl
-------
Lees ook meer bij  nu,nl over het boerkaverbod.
-------
Gelezen bij nu.l  d.d. 15.08.18
Raad van State verbiedt vergiet op hoofd voor de foto op het identiteitsbewijs
De Raad van State heeft woensdag bepaald dat mensen geen vergiet op hun hoofd mogen zetten voor hun pasfoto voor een identiteitsbewijs.
De zaak was aangespannen door Mienke de Wilde uit Nijmegen. De vrouw is pastafari, oftewel een aanhanger van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Toen de vrouw twee jaar geleden een identiteitskaart en een rijbewijs aanvroeg, werden haar pasfoto's door de gemeente geweigerd omdat zij een vergiet droeg.
Lees meer bij  nu.nl
Andere godsdienstigen mogen wél met een hoofddoek, keppeltje of tulband op de pasfoto.
Er zijn landen waar de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster wél als religieuze groep erkend is...
Gelezen bij nu.l  d.d. 13.08.18
Turkse lira daalt nog eens 10 procent.
De Turkse lira is maandag verder in waarde gedaald na de vrije val vorige week. De munt daalde nog eens 10 procent tot een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar.
De Turkse minister van Financiën zou met plannen komen om de rust op de markt te proberen te herstellen.
De lira staat onder grote druk, mede door de sterk verslechterde relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten over de hechtenis van de Amerikaanse predikant Andrew Brunson. De VS neemt de nodige maatregelen tegen Turkije, omdat het land weigert Brunson vrij te laten.
Lees meer bij  nu.nl
Gelezen bij nu.l  d.d. 10.08.18
Kleinere appels en peren door droogte
Appels en peren die dit najaar geplukt gaan worden, zullen door de recente droogte kleiner zijn dan anders. De oogst van fruit dat vers gegeten wordt en zonder beschadiging geplukt wordt, zal volgens de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) lager uitvallen dan geraamd.
Lees meer bij  nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud