Tekeninfo-34 - spotpen.nl

 

logo

 

logo

Ga naar de inhoud
Infogroep

Tekeninfo - (1652-nu) - Info-33

Klik op de koppelingen

Geen canvas-mogelijkheid in deze browser: Geen klok

Geen javascript: Plaatje

Gelezen bij nu.nl d.d. 12.01.18
Drie doden door storm in Oost-Nederland        
Drie mensen in Oost-Nederland zijn donderdag om het leven gekomen door de westerstorm. Dat meldt de politie.
Een van de slachtoffers is een 62-jarige man uit Enschede. Rond 11.45  uur viel een boom op een auto ter hoogte van de Goolkatenweg. De  politie is ter plekke aanwezig.
     
Ook is een 62-jarige man uit Zwolle om het leven gekomen. Hij  overleed nadat hij een tak op zich kreeg bij Olst. Volgens de politie  stapte de man uit om een tak van de weg te verplaatsen, daarbij viel een  andere tak op de man zelf.
De politie meldt via Twitter dat ook  in het Gelderse Lingewaal een 66-jarige man is omgekomen en een andere  van 34 jaar zwaargewond is geraakt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.01.18
Zeldzame solofilm van Stan Laurel ontdekt in Fries Film Archief          
Het Fries Film Archief heeft in zijn collectie een bijzondere versie  ontdekt van Detained, een solofilm van de Britse acteur Stan Laurel uit  1924. Daarop staan scènes met special effects, die tot op heden als  verloren werden beschouwd...    
Lees meer bij nu.nl
"If you must make a noise, make it quietly." "Als je een geluid moet maken, maak het dan zachtjes."
Oliver Hardy
quietly: ongemerkt ; geruisloos ; ongezien ; geluidloos ; rustigjes ; stilletjes ; op zijn gemak ; geluidsarm
rustig ; kalm ; sereen ; bedaard ; onbewogen ; gelijkmoedig ; kalmpjes ; stil ; vredig ; vreedzaam ; rustig aan ; stilletjes aan
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.01.18
Papieren telefoongids houdt definitief op met bestaan           
De Telefoongids verschijnt dit jaar voor het laatst in boekvorm, na bijna honderdveertig jaar trouwe dienst. De uitgever van de bekende gidsen trekt de stekker uit de papieren editie omdat onderzoek uitwijst dat bijna iedereen tegenwoordig online zoekt naar telefoonnummers. Ook wordt de gids steeds meer als milieubelastende verspilling gezien..         
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 07.01.18
Provincie moet terugkeer van wolf in Groningen beter begeleiden'            
De Partij voor de Dieren wil dat het Groningse provinciebestuur meer  doet om de terugkeer van de wolf in goede banen te leiden. De partij  acht de kans groot dat wolven in de nabije toekomst een roedel zullen  stichten in Oost-Groningen en vindt dat de provincie daar onvoldoende op  is voorbereid.         
Lees meer bij nu.nl
Lees óók "Wolven paren veel met honden" bij :nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.01.18
Guus Kuijer (75) wil gelovigen niet kwetsen             
Guus Kuijer heeft dit jaar zijn serie De Bijbel voor Ongelovigen  gecompleteerd. De schrijver vindt de bijbelse teksten niet heilig, maar  wil gelovigen ook niet kwetsen.
"Ik zie de bijbel als een waardevol erfstuk, de basis van onze cultuur.  Ik begrijp dat mensen vroeger geloofden in hogere machten, de wetenschap  was immers nog niet vergevorderd. Ik vind het fascinerend dat men zich  duizenden jaren geleden óók al bezighield met de vraag: hoe is dit alles  ontstaan?", zegt Kuijer in een interview in Nederlands Dagblad.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.12.17
3300 kilo illegaal vuurwerk ontdekt  
AMSTERDAM - In Zuid-Holland is zaterdagmiddag 3300 kilo illegaal vuurwerk ontdekt.
Het  vuurwerk zat in twee busjes, waarvan de een bij Dordrecht en de ander  in Rotterdam door agenten werd doorzocht. Vier mensen zijn aangehouden,  meldt de politie.
De politie  kwam het illegale vuurwerk op het spoor na een tip van de douane. Die  had gemeld dat illegaal vuurwerk de regio Rotterdam-Rijnmond op zou  komen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26.12.17
Bijna 1,7 miljoen kijkers voor uitzendingen kersttoespraak koning
De kersttoespraak van koning Willem-Alexander op televisie heeft op eerste kerstdag bijna 1,7 miljoen kijkers getrokken. Aan het begin van de middag keken bijna 1,3 miljoen mensen en naar de herhaling later op de middag keken nog eens 390.000.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.12.17
J.K. Rowling op Buckingham Palace geridderd.
J.K. Rowling is dinsdag toegetreden tot de prestigieuze Orde van de  Broeders van de Eer. De Britse schrijfster van de Harry Potter-reeks  werd op Buckingham Palace door prins William geëerd vanwege haar  bijdrage aan de literatuur en filantropie.         
Lees meer bij nu.nl
Bekijk een dooddoenerslijst bij clicheschatkamer.wordpress.com
Kijk óók bij Dooddoener
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.12.17
Boot uit Kameleon-serie vermoedelijk gestolen.
Het bootje uit de binnenkort te verschijnen Kameleon-serie is spoorloos. Regisseur Steven de Jong ontdekte donderdag dat hij was verdwenen uit zijn loods in Hartwerd, waar hij hem woensdag nog had gestald.
De Jong had de Kameleonboot te leen voor de laatste opnames van zijn kinderserie. In de loods was geen inbraakschade. De beheerder van het bootje, Kameleondorp in Terherne, gaat ervan uit dat de boot bij wijze van grap is gestolen. (?)
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.12.17
Camiel Eurlings komt alsnog met verklaring mishandeling ex-vriendin
Camiel Eurling komt op verzoek van het NOC*NSF alsnog met een verklaring over de mishandeling van zijn ex-vriendin in 2015. Het NOC*NSF, waarvan hij bestuurslid is, wil van Eurlings een "publieke biecht".
De organisatie hoopt volgens De Volkskrant op die manier dat de rust herstelt. "Hij berokkent de sport nog steeds schade", vertelt een anoniem bestuurslid. Een ander bestuurslid zegt dat de rust niet zonder inzet zal terugkeren. "En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen."
Lees meer bij nu.nl

Ruim een week later: Bewering: Ik heb géén straf gehad (Geen boete en taakstraf) ....... En dan: Ik heb slechts een kleine werkstraf uitgevoerd en het is geschikt. Ofwel is de aanklacht ingetrokken en/of meneer is er vanaf gekomen door zijn invloed. Er waren géen zware verwondingen volgens Eurlings.. Na twee en een half jaar biedt hij met een mond vol meel zijn excuses aan. Erg duidelijk is het niet...
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.12.17
Myanmar weigert Verenigde Naties-rapporteur toegang tot land    
De speciale VN-rapporteur voor de mensenrechten, Yanghee Lee, krijgt tijdens de rest van haar ambtstermijn geen toegang meer tot Myanmar. Dat heeft het land woensdag in een verklaring bekendgemaakt.
De Koreaanse rapporteur zou volgende maand naar Myanmar afreizen, maar de regering wil haar op geen enkele manier helpen bij haar onderzoek, die onder meer draait om misbruik tegen Rohingya-moslims in de deelstaat Rakhine.
Volgens Lee bevestigt het besluit van Myanmar haar vermoedens dat daar mensenrechten worden geschonden. "Dit kan alleen maar gezien worden als een sterke aanwijzing dat er iets vreselijks gebeurt in Rakhine, evenals in de rest van het land", concludeert ze.  
Lees meer bij nu.nl
Lees over het boeddhisme
Gelezen bij nu.nl d.d. 17.12.17
Pentagon deed jarenlang geheim onderzoek naar UFO's         
Het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten heeft jarenlang in het geheim onderzoek gedaan naar UFO's en onverklaarbare luchtfenomenen.
Dat bevestigt het Pentagon tegenover de New York Times.
Het onderzoeksprogramma onderzocht jarenlang meldingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten, zo blijkt uit verklaringen van Defensie, interviews met betrokkenen en documenten. De budgetten voor het programma waren diep weggestopt in de defensiebegroting. .  
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 16.12.17
'Niet blij met je cadeau? Dan kun je het beste toneelspelen'         
In geen enkele maand worden zo veel cadeaus uitgewisseld als in de  decembermaand. NU.nl vroeg aan experts waarom we zo graag presentjes  geven, wat het met ons doet en hoe je het beste kunt reageren als je een  minder leuk cadeau krijgt.    
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  detelegraaf.nl d.d. 04.12.17
Agent laat dronken vrouw achter het stuur kruipen           
BRUSSEL - Een  agent heeft een 21-jarige vrouw verplicht om plaats te nemen achter het  stuur van haar auto om deze te verplaatsen terwijl ze duidelijk  beschonken was. Zodra ze de sleutels in het contact stak, kwam de  diender met een alcoholtest op de proppen en liet hij haar blazen.
Haar rijbewijs werd ingetrokken. „Misbruik van macht”, zo oordeelde de politierechter later...      
Lees meer bij detelegraaf.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 03.12.17
Ilja Gort vond kookboek maken met vriendin 'verschrikkelijk'           
Ilja Gort heeft samen met zijn vriendin Caroline d'Hollosy een kookboek  uitgebracht, getiteld Chateaukoken voor iedereen. De wijnboer en  schrijver vertelt dat het maakproces niet heel eenvoudig ging.         
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 01.12.17
Prehistorische vrouwen hadden sterkere armen dan moderne atletes             
Prehistorische vrouwen hadden waarschijnlijk beter getrainde armen dan moderne topsporters, zo blijkt uit een nieuwe studie.
De bovenarmen van vrouwen die leefden in de steentijd, bronstijd of ijzertijd waren gemiddeld vijf tot tien procent sterker dan de armen van topatletes uit deze tijd.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl d.d. 28.11.17
Youp van 't Hek na oudejaarsconference weer het theater in.
Youp van 't Hek komt na zijn oudejaarsconference met een nieuw cabaretprogramma. Dat zegt hij dinsdagavond in het tv-programma Volle Zalen. "Mijn cardioloog heeft me genezen verklaard, ik voel me als herboren en heb weer veel lol in optreden."
Van 't Hek verheugt zich op een nieuwe tournee langs de theaters, zo vertelt hij presentatior Cornald Maas.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1659
Gelezen bij  nu.nl d.d. 29.11.17
Arie Boomsma ondergaat opnieuw haartransplantatie.
Boomsma geeft toe dat zijn keuze ook "een beetje met ijdelheid te maken  heeft". "Maar ik voel me er goed over, en ben blij dat ik het heb  gedaan." .
"Je zag het in mijn programma's op televisie, als ik een shot uitliep of met mijn rug naar de camera draaide", vertelt de presentator op zijn eigen website.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1658
Gelezen bij  nu.nl d.d. 28.11.17
Politie India zet olifanten in om krakers uit natuurpark te verdrijven.
De politie in het noordoostelijke deel van India heeft een  ongebruikelijke manier om krakers te verdrijven. Ze hebben olifanten  ingezet om illegale huizen in een natuurgebied te slopen en de mensen te  verjagen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1657
Gelezen bij  nu.nl d.d. 25.11.17
'Vliegen dragen meer ziektes bij zich dan gedacht'.
Brom- en huisvliegen zouden veel meer ziektekiemen meedragen dan aanvankelijk werd aangenomen.
Uit een nieuwe wetenschappelijke studie van de NTU Singapore blijkt dat vliegen gemiddeld meer dan 300 verschillende ziekteverwekkers met zich meedragen.
Voor het onderzoek bestudeerden wetenschappers de micro-organismen van 116 huis- en bromvliegen, afkomstig van drie verschillende continenten. Hieruit bleken sommige insecten wel honderden soorten ziekteverwekkers bij zich te hebben, waarvan een groot deel ook schadelijk kan zijn voor de mens. Zo werden verwekkers gevonden die onder meer buikgriep en longontsteking veroorzaken..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1656
Gelezen bij  nu.nl d.d. 23.11.17
Rijksministerraad eist aftreden demissionair premier Sint Maarten.
De Rijksministerraad, waarin het Nederlandse kabinet en de  gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn  vertegenwoordigd, eist dat demissionair premier van Sint Maarten William  Marlin aftreedt. Zolang Marlin blijft zitten, maakt Nederland geen cent  over voor de wederopbouw van het eiland dat in september werd getroffen  door de orkaan Irma..
Sint Maarten verkeert al weken in een politieke, maar ook humanitaire crisis als gevolg van de orkaan Irma.
Lees meer bij nu.nl
De premier had eerder al moeite met een in te stellen Rekenkamer als controle op de hulpgelden. Ook beschuldigde hij de Nederlandse mariniers van nalatigheid bij de plunderingen op het eiland. ( Later bood hij zijn excuses aan..)
< Inhoud-1655
Gelezen bij  nu.nl d.d. 23.11.17
Beppie Melissen speelt dementerende oma in familiefilm.
In Kapsalon Romy speelt Melissen de 69-jarige oma Stine die  haar kleindochter Romy na school met frisse tegenzin opvangt in haar  kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. De  kapster worstelt met beginnende alzheimer...
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1654
Gelezen bij  nu.nl d.d. 22.11.17
Oorlogsmisdadiger Mladic krijgt levenslang voor genocide.
De voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic is woensdag  schuldig bevonden aan het plegen van genocide in Srebrenica. Het  Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft hem woensdag een levenslange  gevangenisstraf opgelegd...
Lees meer bij nu.nl
Helaas zijn er ook nu weer duizenden grote en kleinere misdadigers die de dans ontsprongen zijn. Deze leven rustig verder in Bosnië, Servië en Kroatië. Het  Joegoslavië-tribunaal  gaat stoppen....
< Inhoud-1653
Gelezen bij  nu.nl d.d. 20.11.17
Naaktfoto's 18-jarige Madonna worden geveild.
Foto's van een 18-jarige Madonna die naakt poseert voor de camera worden geveild. De 108 foto's zijn voor zover bekend de eerste naaktfoto's van de zangeres.         
Op de foto's en de negatieven die worden geveild is de zangeres te zien terwijl ze geheel naakt danst. Op andere foto's, in handen van TMZ, draagt ze een shirt maar is ze aan de onderkant naakt..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1652
Gelezen bij  nu.nl d.d. 20.11.17
'Kinderen in Nederland hebben weinig vertrouwen in wereldleiders'.
Als het aan Nederlandse kinderen ligt zouden wereldleiders vaker naar hen moeten luisteren. 84 procent van de kinderen is van mening dat de wereld dan beter af zou zijn, blijkt uit onderzoek van Unicef..
Lees meer bij nu.nl
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud