Tekeninfo-33 - spotpen.nl

 spotpen.nl  :  cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties -

 

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Infogroep

Tekeninfo - (1590-nu) - Info-33

Klik op de koppelingen

Geen canvas-mogelijkheid in deze browser: Geen klok

Geen javascript: Plaatje

logo
< Inhoud-1630
Gelezen bij nu.nl d.d.15.09.17
Musical over Tina Turner vanaf maart te zien op West End.
De musical TINA, over het leven en de carrière van Tina Turner, gaat in april 2018 in première in het Aldwych Theatre in het Londense theaterdistrict West End.          
De eerste voorstellingen zijn te zien vanaf 21 maart. De première is gepland op 17 april. Vrijdag 22 september begint de kaartverkoop. Tina Turner: "Londen betekent veel voor me. Londen heeft een grote impact op mijn muziek en leven.".
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1629
Gelezen bij nu.nl d.d.13.09.17
'Zorgincident heeft ook grote impact op artsen'.
Onverwachte gebeurtenissen bij het werk in ziekenhuizen, met soms ernstige gevolgen voor de patiënt, hebben vaak ook grote impact op artsen en andere zorgverleners. Veel mensen in de zorg die zoiets meemaakten, hebben last van symptomen die lijken op die van posttraumatische stressstoornis.
Lees meer bij nu.nl  
< Inhoud-1628
Gelezen bij nu.nl d.d. 06.09.17
Politie bereikt meer met 'vriendelijk' verhoren van verdachten.
De politie krijgt meer informatie los tijdens verhoren als de verdachten niet te veel onder druk worden gezet, zo blijkt uit een nieuwe studie.  
Verdachten leggen vaker waardevolle verklaringen af als rechercheurs open vragen stellen, wat humor tonen en de aanwezigheid van een advocaat tolereren. Verhoren die in een vijandige sfeer verlopen en waarbij veel gesloten en suggestieve vragen worden gesteld, zijn over het algemeen minder effectief..
Lees meer bij nu.nl
Ondervragingstactieken  (opmerkingen) Lees meer bij politieverhoor-advocaat.nl
  • (Overdreven) welwillendheid, vriendelijkheid (Wil je koffie?).
  • U maakt toch geen kans in in de strafzaak.
  • Een medeverdachte heeft al bekend en daarom kunt u ook beter verklaren of bekennen.
  • U kunt nu alleen verklaren omdat de rechter u anders straks niet meer gelooft.
  • 'Good Cop, Bad Cop' (Een boze, nurkse agent en een  zeer vriendelijke die uw vertrouwen wint).
  • We hebben met de familie gesproken en die is 'heel boos'/ 'verdrietig'/'teleurgesteld'.
  • Uw advocaat? Daar heeft u niks aan!  Die was niet bereikbaar, die kan niets meer voor u doen..
  • Praten over eerlijkheid. U bent toch een eerlijk persoon?  Later hierop terugkomen.
  • Dwang / druk. Uw partner zou willen dat u de waarheid vertelde. Uw man/vrouw was erg verdrietig dat u niks zei.
  • Voorlopige hechtenis ?  Als u praat bent u sneller buiten !
< Inhoud-1627
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.09.17
Kinderartsen ongerust over kwakzalverij onder alternatieve genezers.
Nederlandse kinderartsen maken zich grote zorgen over kwakzalverij bij alternatieve geneeskundigen die kinderen behandelen. Zo'n behandeling kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen. .
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1626
Gelezen bij nu.nl d.d. 05.09.17
Roemer vindt dat voormalig SP-Kamerlid Gesthuizen uit is op beschadiging.
Voormalig SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen is er met haar boek, waarin ze flink uithaalt naar de partij en de partijcultuur, alleen op uit om oud-collega’s in het parlement te beschadigen.
Dat zegt partijleider Emile Roemer dinsdagochtend tijdens de Machiavellilezing in Den Haag..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1625
Gelezen bij nu.nl d.d. 03.09.17
Noord-Korea voert nieuwe kernproef uit met zware aardbeving tot gevolg.
Noord-Korea heeft zondagochtend naar eigen zeggen een succesvolle nucleaire test uitgevoerd. Het land heeft een waterstofbom getest, die een aardbeving van 6.3 magnitude tot gevolg had, zo wordt gemeld door de Noord-Koreaanse staatstelevisie.
Noord-Korea stelt dat de waterstofbom die getest is, op de nieuwe raketten geladen kunnen worden die het land recent ontwikkeld heeft.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1624
Gelezen bij nu.nl d.d. 02.09.17
'De megagrote baard is niet voor iedereen weggelegd'.
Dit weekend vindt in Texas het 'World beard and moustache championship' plaats, waar deelnemers strijden om de titel 'beste barbier'. NU.nl vroeg aan twee Nederlandse barbiers wat momenteel de trends zijn op het gebied van baarden en snorren.
Een tijdlang was de baard niet uit het straatbeeld weg te denken. De snor lijkt daarentegen weer in opkomst te zijn. Robert-Jan Rietveld van de Rotterdamse barbier Schorem herkent deze trend deels.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1623
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.08.17
--- Wijn --- Aantal Duitse wijnboeren gedaald met 17 procent.
Het aantal Duitse wijnbouwbedrijven neemt af. Tussen 2010 en 2016 liep het aantal wijnboeren met 17 procent terug. Er zijn nu nog zo'n 17.000 boeren die druiven verbouwen, becijferde het Duitse wijninstituut..
Het aantal hectares wijngaard is overigens niet afgenomen en ligt nog altijd rond de 100.000 hectare. (Door overnames etc.)
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1622
Gelezen bij nu.nl d.d. 15.08.17
Noord-Korea heeft plan gereed voor aanval op Amerikaans eiland Guam.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een onderzoeksrapport ontvangen van zijn leger over zijn plannen voor een aanval op het Amerikaans eiland Guam. Hij wil de acties van de Verenigde Staten afwachten alvorens een besluit te nemen over Guam.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1621
Gelezen bij nu.nl d.d. 16.08.17
Grace Mugabe vraagt immuniteit in Zuid-Afrika na vermeende mishandeling.
De van mishandeling beschuldigde vrouw van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft Zuid-Afrika om diplomatieke onschendbaarheid verzocht. Dat heeft de politie in het land woensdag laten weten.
Ze wordt beschuldigd van mishandeling van een vrouw in Johannesburg: model Gabriella Engels (20).
--------------------
17.08.17 --- Op de radio werd verteld dat ze het land niet mocht verlaten.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1620
Gelezen bij nu.nl d.d. 15.08.17
Minister Blok legt gebiedsverbod op aan imam in Den Haag.
De omstreden Syrisch-Libanese imam Fawaz Jneid, die in Den Haag actief is, heeft een gebiedsverbod gekregen. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt dat minister Blok van Veiligheid en Justitie hiertoe besloten heeft.           
Volgens het ministerie verkondigt de man een intolerante boodschap en draagt hij zo bij aan radicalisering. Het gaat om een tijdelijk gebiedsverbod, dat is afgegeven "in nauw overleg'' met de Haagse burgemeester Pauline Krikke..
Fawaz Jneid hield gebedsdiensten in een pand in de Haagse Cilliersstraat dat alleen mag worden gebruikt als bedrijfsruimte. Het gebiedsverbod geldt in de Schilderswijk en Transvaal, waar de Cillierstraat is gelegen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1619
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.08.17
'Sombere stemming accepteren kan negatieve gevoelens verminderen'.
Door te accepteren dat je een slechte bui hebt, voel je je op de lange termijn juist beter. Dat concluderen wetenschappers na een psychologische studie..
Een deel ervan omvatte een enquête, waarbij de deelnemers diverse stellingen over hun gevoelens moesten beantwoorden. In het laatste onderdeel van het onderzoek moesten meer dan 200 personen twee weken lang een dagboek bijhouden, waarin ze hun grootste belevenissen beschreven.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1618
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.08.17
Johan Derksen twijfelt over stoppen met Voetbal Inside.
Vrijdagavond begint het nieuwe seizoen van Voetbal Inside, wat het laatste zou zijn voor Johan Derksen. Maar de voetbalanalyticus twijfelt of hij echt wel wil stoppen met de talkshow.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1617
Gelezen bij nu.nl d.d. 07.08.17
Premier België wil prins Laurent straffen voor bezoeken Chinese ambassade
De Belgische premier Charles Michel wil dat prins Laurent, de broer van koning Flip, straf krijgt. Mogelijk wordt een deel van zijn toelage voor dit jaar ingetrokken. Aanleiding is een foto van Laurent in militair uniform tijdens de viering van het negentigjarige jubileum van het Chinese volksleger op de ambassade in Brussel..
Lees meer bij nu.nl
-------------------------------
Telegraaf 07.08.17:
De Belgische regering en het koninghuis hebben het probleem Laurent echter aan zichzelf te danken. Er is namelijk geen enkele vast omschreven taak voor de prins, die daartoe wel is voorbestemd. Hij wil zich nuttig maken, geniet bij bepaalde delen van de bevolking enige populariteit, maar is ondanks lidmaatschap van de Senaat en een vorstelijke dotatie op een zijspoor gezet. In een recente biografie werd hij bestempeld als de 'zondaar van Laken' en een 'prins op overschot': de overbodige prins.
--------
De problemen ontstaan echter echt wanneer Laurent zich op het terrein van politiek en Buitenlandse Zaken begeeft, zonder vooraf toestemming te vragen......
< Terug
< Inhoud-1616
Gelezen bij nu.nl d.d. 03.08.17
Randy   Newman  is dankbaar dat hij muziek voor Toy Story mocht maken.
Newman schreef onder andere de muziek voor Toy Story, Monsters, Inc. en A Bugs Life. Hij kreeg twee keer de Oscar voor beste filmmuziek (Monsters, Inc. en Toy Story 3) en werd in totaal vijftien keer genomineerd..
Lees meer bij nu.nl
------------------------------
Gelezen bij  oor.nl/albums
Dark Matter (donkere materie) is de dubbelzinnige (méérduidige) titel van de plaat die, na 9 jaar opnamepauze, uitkwam... Vaak in zijn bijna vijftig jaar omspannende carrière heeft Newman gefungeerd als de hofnar die de vinger haarfijn op de zere plek wist te leggen. Satire is daarbij zijn belangrijkste wapen.  Nu heeft hij  in de song "Putin" Vladimir Poetin op de korrel, die hij vilein doch geestig ontmaskert.
-------------------------------
- 68%- donkere energie (energie die er volgens berekingen moet zijn)   -27%- donkere materie  ( stof die er volgens berekingen  moet zijn)  - 5% - normale materie (voor de geleerden letterlijk waarneembaar -  )
Het heelal bestaat volgens de wetenschappers uit de 3 bovenstaande zaken. Slechts 5 % (normale materie) is dat wat de geleerden met hun apparatuur kunnen waarnemen, wat de mens kan ervaren. 95% wordt uit snelheden van sterren en zwaartekrachten afgeleid. (berekeningen en aannames).
-------------------------------
Zelfstandig naamwoord : matter - materie - zaak - stof - aangelegenheid - reden - ding - aanleiding - affaire - zetsel - etter, pus
Werkwoord - to  matter  - van belang zijn - betekenen - er toedoen
< Inhoud-1615
Gelezen bij nu.nl d.d. 02.08.17
Britse krant publiceert per ongeluk doodsverklaring prins Philip.
De Britse krant The Daily Telegraph publiceerde woensdag per ongeluk op hun website een artikel waarin stond dat de Britse prins Philip zou zijn overleden.  
De krant verwijderde het bericht snel van hun website toen ze de fout ontdekte, maar niet snel genoeg zodat er meerdere screenshots van het artikel gemaakt konden worden..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1614
Gelezen bij nu.nl d.d. 04.08.17
Nederland is de grootste bierexporteur van Europa.
Nederland is de grootste bierexporteur van Europa. Vorig jaar werd 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd.
Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Dat is 200 miljoen liter meer dan Duitsland exporteert en 400 miljoen liter meer dan België. Europees bier wordt vooral uitgevoerd naar de Verenigde Staten en China. De helft van het geëxporteerde bier gaat naar die twee landen..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1613
Gelezen bij nu.nl d.d. 03.08.17
Oranjevrouwen voor het eerst in historie naar finale EK voetbal.
De Oranjevrouwen hebben zich donderdag voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de finale van een  eindtoernooi. Nederland was in de halve eindstrijd van het EK met 3-0 te sterk voor Engeland.
In de finale speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zondag tegen Denemarken, dat eerder op donderdag na strafschoppen afrekende met Oostenrijk (3-0).
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1612
Gelezen bij nu.nl d.d. 31.07.17
Franse actrice Jeanne Moreau (89) overleden.
De Franse actrice Jeanne Moreau is op 89-jarige leeftijd overleden. Franse media meldden dat ze in haar woning dood is gevonden door een hulp in de huishouding.
Moreau was een van de bekendste Franse artiesten en is behalve als actrice ook als zangeres wereldberoemd geworden.
De actrice werd in 1928 in de Franse hoofdstad Parijs geboren als kind van een Franse vader en een Britse moeder. In 1948 debuteerde ze op het toneel op het festival van Avignon. Ze werd snel een ster op het toneel, maar op het witte doek schitterde ze pas na een haperend begin...
Lees meer bij nu.nl
-----------------
Ascenseur pour l'échafaud (Lift naar het schavot - film) ---- Een jonge Jeanne Moreau -----
De echtgenote van Simon Carala, die een rijke wapenfabrikant is met aandelen in olievelden, haalt haar geheime minnaar Julien over om haar echtgenoot te vermoorden. Julien bedenkt een goed plan.....  Ná de moord wordt dit plan echter tegengewerkt doordat hij , als hij teruggaat om vergeten, achtergelaten bewijs weg te  gaan halen, vast komt te zitten in een lift. Terwijl hij in de lift zit,  wordt zijn nieuwe auto gestolen door een  jong stel. Intussen gaat Florence, de echtgenote van de rijke industrieel, op zoek naar Julien door de straten van nachtelijk Parijs. (zwart-wit - film noir - Eerste film met enige  Nouvelle Vague-kenmerken ).
-----------------
"Films noirs" zijn doorgaans in zwart-wit. met een sterke sfeer van weemoedigheid, vervreemding, somberheid, deceptie, ontgoocheling, zwaarmoedigheid, moreel verval, schuldgevoelens en vervolgingsangsten.
Vaak komt er de cynische, eenzelvige  man  en de femme fatale in voor; een voor de man ongeluk brengende vrouw. Hiertussen speelt zich vanalles af  met de louche, grijze beelden van de grote stad als achtergrond..
Bekijk de scene uit Ascenseur pour l'échafaud (Lift naar het schavot) bij YouTube met muziek van Miles Davis,

< Inhoud-1611
Gelezen bij PZC.nl d.d. 27.07.17
Kunstroute: Kunst kleurt vier Walcherse dorpen: dertiende route Midden Walcheren gestart.
GRIJPSKERKE - Een buitenplaats, kerkje , tuin en molen; de dertiende Kunstroute Midden Walcheren voert de langs karakteristieke plekken in vier Walcherse dorpen.
Het getal dertien speelt een rol tijdens de Kunstroute Midden Walcheren (KCRMW) die vandaag is begonnen. In Gapinge, Grijpskerke, Serooskerke en Sint Laurens tonen in totaal 38 kunstenaars hun werk op 25 locaties..
Lees meer bij pzc.nl
< Inhoud-1610
Gelezen bij AD.nl d.d. 24.07.17
Duterte: 'Drugsverslaafden en dealers mogen kiezen: cel of de hel'.
President Rodrigo Duterte van de Filipijnen is zich bewust van de internationale kritiek op zijn bloedige strijd tegen de drugshandel, maar de oorlog tegen handelaren en gebruikers gaat onverminderd voort. Dat zei hij vanmorgen tijdens de jaarlijkse presidentiële toespraak, de zogenoemde State of the Nation. 'Ze hebben de keuze: cel of de hel.'.
Lees meer bij AD.nl
< Inhoud-1609
Gelezen bij nu.nl d.d. 21.07.17
Lichaam kunstschilder Salvador Dalí opgegraven voor DNA-test.
Het stoffelijke overschot van kunstschilder Salvador Dalí is donderdagavond opgegraven. Een rechter in Spanje ging daar vorige maand mee akkoord, zodat een vaderschapstest met het DNA van Dalí kan worden uitgevoerd. .
De stichting Gala Salvador Dalí is niet blij met de opgraving maar troost zich met de gedachte dat de kunstenaar dadelijk weer in vrede kan rusten. ''Dit was een zeer ongemakkelijke situatie voor de stichting en het heeft ons allen zeer treurig gemaakt. En niet alleen ons maar vele mensen die van Salvador Dalí hielden'', zei secretaris Lluís Peñuelas vrijdag..
Lees meer bij nu.nl
Spaanse vrouw blijkt geen dochter te zijn van van de opgegraven kunstschilder Dalí. (nu.nl --- 08-09-17)
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1608
Gelezen bij nu.nl d.d. 20.07.17
Aboriginals wonen al 65.000 jaar op Australië.
Archeologen denken bewijs te hebben gevonden waaruit zou blijken dat aboriginals al ruim 65.000 jaar geleden op Australië te vinden waren, zeker tienduizend jaar eerder dan aanvankelijk werd aangenomen.
In totaal werden zo'n elfduizend voorwerpen opgegraven waaronder slijpstenen en bijlen. Op de locatie is sinds de jaren zeventig al meerdere malen gegraven en onderzoek gedaan. Door het gebruik van nieuwe technieken is het makkelijker om de ouderdom van de spullen met zekerheid vast te stellen.
---------------
Lees meer bij nu.nl
---------------
Lees over de boemerang bij wikipedia.org  
< Inhoud-1607
Gelezen bij nu.nl d.d. 18.07.17
Eerste wandelaars Vierdaagse Nijmegen over de finish. (om 09.44)
De eerste wandelaar van de Vierdaagse van Nijmegen is dinsdag over de finish gekomen. De 101e editie van de Vierdaagse ging dinsdag om 4.00 uur van start met 42.036 deelnemers.
De deelnemers aan de Vierdaagse komen dit jaar uit niet minder dan 67 landen. Dat vertelde marsleider Johan Willemstein dinsdagochtend op NPO Radio 1. Volgens hem staat het record op wandelaars uit 73 landen.    
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1606
Gelezen bij nu.nl d.d. 16.07.17
'Al het koraal Great Barrier Reef is over vijftien jaar dood'
Al het koraal van het Great Barrier Reef is in vijftien jaar gestorven. Dat stelt Charlie Veron, de eerste wetenschapper die uitgebreid onderzoek verrichtte naar koraal. Op dit moment is de helft van het koraal op het enorme rif al gestorven.
Unesco liet recent weten het Great Barrief Reef niet meer op de werelderfgoedlijst te zetten omdat de regering van Australië onvoldoende zou doen om de verbleking van het koraal tegen te gaan.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1605
Gelezen bij nu.nl d.d. 14.07.17
Philip Freriks had moeite met kritiek op versprekingen.
Philip Freriks had in zijn tijd als nieuwslezer bij het NOS Journaal moeite met het feit dat hij werd afgerekend op zijn versprekingen. Dat zegt de presentator vrijdag in de Volkskrant.
"De Telegraaf noemde me al snel 'Philip De Hakkelaar'. Er was toen een crimineel met net zo'n bijnaam. Ik vond het niet prettig, al die kritiek, maar je moet het in perspectief zien", aldus Freriks (72).
Lees meer bij nu.nl.
< Inhoud-1604
Gelezen bij nu.nl d.d. 12.07.17
Regering-Trump beperkt gebruik software Kaspersky door overheid VS.
De regering van de Amerikaanse president Donald Trump neemt stappen om het gebruik van software van de Russische cybersecurityfirma Kaspersky Lab binnen de overheid te beperken.
De overheid is bezorgd over banden tussen het bedrijf en de Russische inlichtingendiensten die worden beschuldigd van cyberaanvallen op de Verenigde Staten.
----------
Lees meer bij nu.nl
Trump zal wellicht tevens denken: "Wat Hillary Clinton overkwam, mag met mij niet gebeuren...."
< Inhoud-1603
Gelezen bij nu.nl d.d. 11.07.17
Verband gevonden tussen koffie drinken en langer leven.
Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen koffie drinken en langer leven. Qua hogere levensverwachting is er geen verschill tussen cafeïnevrije en gewone koffie.
Ook bekeken ze het bloed van 14.000 respondenten en ontdekten dat koffiedrinkers onder meer een gezondere lever hebben, minder stoffen in hun bloed die een aantal ernstige ziektes kunnen veroorzaken en dat ze gevoeliger zijn voor insuline. Waar het beschermende effect uit koffie precies vandaan komt, is nog onbekend.
--??--
"Wie veel koffie drinkt, drinkt iets anders niet, mogelijk minder ongezonde, zoete dranken", zegt men. De lagere sterftekans zou ook deels daarmee te maken kunnen hebben.
--??--
Misschien drinken gezondere mensen meer koffie dan ongezondere....
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1602
Gelezen bij nu.nl d.d. 09.07.17
Katholieke kerk staat geen glutenvrije hosties toe.
Glutenvrij brood is bij het Avondmaal in de katholieke kerk niet toegestaan. Daaraan herinnerde het Vaticaan in een brief die zaterdag aan alle bisschoppen is gestuurd.
Hosties die geen gluten bevatten, zijn voor de kerk "ongeldige materie", zo werd zondag bekend. Hosties moeten worden gemaakt van ongedesemd brood en uit zuiver tarwemeel bestaan.
Voor mensen met coeliakie, een stofwisselingsziekte veroorzaakt door een glutenintolerantie, mag een uitzondering gemaakt worden. Deze kerkgangers mogen een hostie eten met minder gluten. Geheel glutenvrij is echter niet toegestaan.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1601
Gelezen bij nu.nl d.d. 06.07.17
Kinderporno --- Kinderpornoforum met 87.000 leden opgerold.
Een groot forum voor kinderporno op het dark web, een verborgen deel van het internet, is ontmanteld. De site had 87.000 leden over de hele wereld.  
Het forum werd niet alleen gebruikt voor het uitwisselen van foto's, maar ook voor het maken van afspraken om kinderen seksueel te misbruiken..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1600
Gelezen bij nu.nl d.d. 04.07.17
Ook in buitenland interesse in zaak tegen tabaksindustrie.
Naast Nederland gaan zeventien landen bekijken of ze producenten van tabak kunnen aanklagen voor moord, doodslag of mishandeling.         
Verschillende antirookorganisaties en juristen uit de zeventien landen kwamen vorige week bij elkaar om zich te laten voorlichten door advocaat Bénédicte Ficq, die in Nederland een zaak aanspande namens twee ex-rokers, KWF Kankerbestrijding en andere organisaties.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1599
Gelezen bij nu.nl d.d. 03.07.17
Zangeres Pink en dochter zitten urenlang vast in een lift.
De Amerikaanse popster Pink en haar 6-jarige dochtertje Willow hebben zondag urenlang vastgezeten in een lift. De zangeres publiceerde een foto van zichzelf en haar dochter, zittend op de vloer van de lift, op Instagram. .
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1598
Gelezen bij nu.nl d.d. 29.06.17
Hof legt vier keer levenslang op in Passageproces, waaronder voor Dino Soerel.
Vier verdachten in het Passageproces hebben donderdag levenslange celstraffen gekregen. Ook Dino Soerel, die eerder werd vrijgesproken, moet levenslang de gevangenis in.
In de zaak waren vooral de verklaringen van twee kroongetuigen Peter la Serpe en Fred Ros van belang.
Het hof oordeelde dat de verklaringen die La Serpe heeft afgelegd in het Passageproces geloofwaardig en bruikbaar zijn. "Er is geen aanleiding om te veronderstellen dat zijn verklaringen door onbetrouwbaarheid niet bruikbaar zijn", aldus het oordeel van het gerechtshof donderdag.  
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1597
Gelezen bij nu.nl d.d. 28.06.17
OM hoeft bedrijven die Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen.  
Justitie hoeft bedrijven of instanties die een afbeelding van Zwarte Piet gebruiken niet te vervolgen. Het gerechtshof in Amsterdam heeft een verzoek daartoe afgewezen.
Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder al besloten niet tot vervolging over te gaan. Nederland Wordt Beter deed twee jaar geleden aangifte namens honderden mensen die de helper van Sinterklaas een discriminerend en beledigend stereotype vinden.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1596
Gelezen bij nu.nl d.d. 27.06.17
Gijzelsoftware - Bedrijven wereldwijd getroffen door nieuwe ransomware-aanval.  
Bedrijven in verschillende landen zijn getroffen door een grootschalige nieuwe aanval met ransomware. Het gaat onder meer om een containeroverslagbedrijf in Rotterdam, maar ook allerlei Oekraïense firma's en het Russische oliebedrijf Rosneft. .
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1595
Gelezen bij nu.nl d.d. 18.06.17
Overleden oud-bondskanselier Kohl krijgt 'staatsbegrafenis' EU.  
Helmut Kohl krijgt als eerste persoon een 'staatsbegrafenis' van de Europese Unie. Het eerbetoon moet binnen twee weken plaatshebben in het Europees Parlement in Straatsburg.
Het eerbetoon is ongekend. De EU is geen staat en een rouwceremonie namens de EU is ook nergens in de Europese verdragen voorzien. Juncker houdt zich persoonlijk met de organisatie bezig en heeft daarover contact met de familie van Kohl, zo klonk het in het weekeinde in de omgeving van de commissievoorzitter.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1594
Gelezen bij nu.nl d.d. 15.06.17
Zelflerende robot peelt eigen muziek op marimba.  
Robot Shimon heeft vijfduizend nummers en twee miljoen motieven, riffs en meer geanalyseerd en kan nu eigen muziek maken op zijn marimba.
Uit al die analyses heeft Shimon bijvoorbeeld geleerd welke patronen vaak terugkomen in muziek, welke noot er het beste als volgende in een reeks past en hoe hij akkoorden en en harmonieën moet maken.
Belangrijker nog is dat de robot zich kan richten op de overkoepelende structuur van de muziek.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1593
Gelezen bij nu.nl d.d. 14.06.17
Liefde Gerard Cox voor Feyenoord bekoeld .
De liefde van Gerard Cox voor Feyenoord is bekoeld. "Allereerst omdat het betaalde voetbal een poppenkast is geworden waarvan ik op een gegeven moment dacht: hier ben ik toch te intelligent voor om me nog druk over te maken.".
-------Die waanzin dat Feyenoord een religie is en meer dan een club, dat begrijp ik niet zo goed meer----
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1592
Gelezen bij nu.nl d.d. 13.06.17
'Russische hackers troffen 39 Amerikaanse staten voor verkiezingen'.
Russische hackers hebben voor de presidentsverkiezingen in november verkiezingssystemen in 39 van de 50 Amerikaanse staten getroffen. De hackcampagne ging veel verder dan eerder werd gedacht.
Het was op het kantje... Bijna waren de verkiezingen totaal beïnvloed. Men was wellicht nog niet ver genoeg doorgedrongen in de systemen... (?)...
Amerikaanse regeringsfunctionarissen vrezen nog altijd dat Rusland de opgedane kennis kan inzetten bij de volgende verkiezingen. Ook James Comey, de FBI-directeur die onlangs door president Trump werd ontslagen, waarschuwde daar vorige week voor. "Ze zullen terugkomen", zei hij over de Russische hackers tijdens een hoorzitting van een Senaatscomité..
Lees meer bij nu.nl
From Russia with Love (1963): 2e James Bondfilm  met Sean Connery als James Bond.   
< Inhoud-1591
Gelezen bij nu.nl d.d. 10.06.17
'Eigen bank thuis is één van de grootste concurrenten van cafés ' .
In tegenstelling tot het aantal hotels, restaurants en cafetaria, neemt het aantal cafés af. Nederland telt nu 10.720 kroegen, terwijl dit er in 2013 nog 11.570 waren.
"Voor jongeren geldt dat het niet hip is om een foto van jezelf in een café op Instagram of Facebook te zetten. Ook spelen Netflix en alles wat online gebeurt bij deze groep een grote rol. Een voetbalwedstrijd kijken doe je tegenwoordig makkelijk thuis, met wat vrienden. Of je kijkt in je eentje via Netflix een serie met een biertje erbij.
Eigenlijk is de bank in de huiskamer één van de grootste concurrenten van cafés", zegt de de adviseur van ING.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1590
Gelezen bij nu.nl d.d. 09.06.17
Conservatieven winnen Britse verkiezingen maar verliezen meerderheid .
De Conservatieve Partij van premier Theresa May heeft tijdens de Britse verkiezingen die donderdag werden gehouden een gevoelige nederlaag geleden. De partij blijft de grootste, maar verliest haar absolute meerderheid in het Lagerhuis..
Lees meer bij nu.nl
• copyright tekeningen • spotpen.nl •
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu