cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-30

Infogroep

Tekeninfo - (1406-1466) - Info-30

Klik op de koppelingen

< Inhoud-1466
Gelezen bij nu.nl d.d. 2 augustus 2016
IOC-preses Bach vreesde 'verwoestende gevolgen' bij Russische uitsluiting
Volledige uitsluiting van Russische sporters zou volgens IOC-voorzitter Thomas Bach "verwoestende gevolgen" hebben gehad voor de Olympische Spelen.
Het internationaal olympisch comité besloot onlangs om Rusland ondanks een gestructureerd en door de staat aangestuurd dopingprogramma toch toe te laten tot Rio de Janeiro.
"Een algehele schorsing voor het Russisch olympisch comité werd door sommigen de 'nucleaire optie' genoemd", verklaarde Bach dinsdag op een bijeenkomst van het IOC. "En onschuldige sporters zouden dan als nevenschade beschouwd moeten worden."
Hoewel de Duitser een dergelijke vergelijking bijzonder smakeloos vindt, wilde de preses er toch even bij stilstaan. "Het gevolg van zo'n 'nucleaire optie' is dood en verderf. Die cynische benadering met nevenschade is niet waar de olympische beweging voor staat."
Lees meer bij nu.nl
 • to spurt spuiten (ww.) : met spuit een medicijn toedienen (ww.) ; uitspuiten (ww.) ; spurten (ww.) ; sprinten (ww.)  
 • the spurt : de spurt, de sprint   
 • spurt : opspatten , stuiven , verspuiten  
 • spurt : plotselinge energie, plotseling spuitende vloeistof, plotseling op snelheid komen
< Inhoud-1465
Gelezen bij nu.nl d.d. 6 augustus 2016
Noord-Korea wil binnen tien jaar naar de maan.
Dat blijkt uit een interview dat persbureau AP had met Hyon Kwang Il, een hoge functionaris binnen het Noord-Koreaanse ruimtevaartinstituut.
Het communistische land is druk bezig met een vijfjarenplan om meer geavanceerde satellieten in de ruimte te brengen. Volgens de Verenigde Staten lanceert Noord-Korea satellieten om een langeafstandsraket te testen. De satelliet die Noord-Korea in februari lanceerde, zou nu stuurloos door de ruimte zweven.
Lees meer bij nu.nl
 • als de maan vol is, schijnt ze overal. (als iemand gelukkig is, ziet iedereen het.)
 • de maan komt al door de wolken (beginnende kaalheid)
 • de maan met de handen willen grijpen (het onmogelijke willen doen)
 • op een blauwe maandag (erg kort, terloops en kort)
 • het is naar de maan. (kapot.)
 • iemand naar de maan wensen (iemand verwensen, was hij er maar niet ..)
 • loop naar de duivel, maan, pomp (hoepel op! Ga weg !)
 • naar de maan lopen (ophoepelen)
 • naar de maan reiken (onmogelijke dingen willen doen )
 • naar de maan zijn (kapot, mislukte kans)
 • tegen de maan blaffen (machteloze uitingen - het mislukt, het baat niet wat je doet)
< Inhoud-1464
Gelezen bij nu.nl d.d. 4 augustus 2016
Phelps denkt niet dat hij ooit in dopingvrije zwemsport actief was.
Michael Phelps heeft grote twijfels over de 'schone' status van de zwemsport. ''Ik denk eerlijk gezegd niet, dat ik in mijn loopbaan ooit in een 'schone' sport heb meegedaan. Dat is schokkend'', aldus de Amerikaanse zwemlegende..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1463
Gezien RTL Z - TV - Nieuwsuitzending  2 augustus 2016 en gelezen bij nu.nl d.d. 1 augustus 2016
Ronald Trump blijft met modder gooien.
Hij zei dat Bernie Sanders een pact met de duivel had gesloten door zich achter Hillary Clinton te scharen.
Wellicht zei hij dit om zijn geblunder met de islamitische ouders van een gesneuvelde Amerikaans soldaat te verhullen ...
Donald Trump reageerde zaterdag op de emotionele toespraak van de vader van een omgekomen Amerikaanse moslim-soldaat. Advocaat Khizr Khan ging in op Trumps uitspraken over immigratie en moslims: „Heb je alle graven gezien van die mensen die stierven terwijl ze Amerika wilden beschermen? Je ziet daar graven van alle leeftijden, afkomsten en religies. En jij? Jij hebt niks opgeofferd.” Trump ging daar tegenin en zei: „Ik heb duizenden, tienduizenden banen gecreëerd."
Lees óók bij nu.nl
< Inhoud-1462
Gelezen bij nu.nl d.d. 31 juli 2016
Skydiver maakt succesvolle sprong uit vliegtuig zonder parachute.
De Amerikaanse stuntman Luke Aikins is de eerste skydiver ooit die zonder het gebruik van een parachute een succesvolle sprong uit een vliegtuig heeft gemaakt.
Aikins sprong op 7.600 meter hoogte uit het vliegtuig. Na een vrije val van ongeveer twee minuten landde hij veilig in een groot vangnet, dat tientallen meters boven de grond was gespannen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1461
Gelezen bij nu.nl d.d. 18 juli 2016
Politie onderzoekt mishandeling NOS-cameraman in Rotterdam.
Een speciaal politieteam onderzoekt de mishandeling van een cameraman die het  afgelopen weekeinde voor de NOS opnamen maakte van een demonstratie van Turken in Rotterdam.
Lees meer bij nu.nl
Aanhalingstekens geven normaliter letterlijk de gesproken woorden of de geciteerde tekst weer. Soms worden ze ironisch (spottend) gebruikt: "Rotterdammers". Rotterdammers? Zijn het Rotterdammers? Willen ze wel erbij horen in Rotterdam? Of is het een parallelle samenleving...?
< Inhoud-1460
Gelezen bij nu.nl d.d. 18 juli 2016
'Twitter reageerde snel op extremistische reacties aanslag Nice'.
Twitter heeft snel gereageerd op extremistische reacties na de aanslag in Nice, zeggen diverse organisaties die zich bezighouden met het tegengaan van extremisme op het internet.  
Direct na de aanslag in Nice, waarbij tenminste 84 mensen om het leven kwamen, werden tenminste vijftig tweets in het Arabisch geplaatst waarin de aanslag werd gevierd, vaak inclusief beeldmateriaal aanslag.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1459
Gelezen bij nu.nl d.d. 17 juli 2016
Nieuwe arrestaties om aanslag op boulevard Nice.
Volgens de autoriteiten zijn de mensen aangehouden om meer duidelijkheid te geven over de motieven van de dader, Mohamed Lahouaiej Bouhlel.
De dader, de 31-jarige man uit Tunesië, reed donderdagavond met een vrachtwagen in op een grote menigte op de promenade in Nice. Na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1458
Gelezen bij nu.nl d.d. 16 juli 2016
Zeker 265 doden en duizenden arrestaties na mislukte staatsgreep Turkije.
Bij de mislukte staatsgreep in Turkije zijn zeker 265 mensen omgekomen. Bijna drieduizend coupplegers zijn gearresteerd. Er zouden zeker 1.440 mensen gewond zijn geraakt.  
Bij 161 van de doden gaat het volgens premier Binali Yildirim om regeringsgezinde veiligheidstroepen of burgers. Daarbij komen 104 gedode rebellerende militairen, liet de premier weten.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1457
Gelezen bij nu.nl d.d. 12 juli 2016
Van Gogh Museum wist al jaren van volledig afgesneden oor Van Gogh.
In een dinsdag verschenen boek zou het bewijs worden geleverd dat Vincent van Gogh niet een deel, maar zijn hele oor heeft afgesneden. Het bewijs werd wereldnieuws, maar het Van Gogh Museum wist hier al ongeveer vijf jaar van af.  
Dat laat Gideon Querido van Frank, perswoordvoerder van het in Amsterdam gevestigde museum, desgevraagd aan NU.nl weten.
Lees meer bij nu.nl
Lees meer bij vangoghmuseum.nl
-----------
Lees over postimpressionisme bij  wikipedia.org
-----------
De Franse fauvisten gingen bij het gebruiken van hun onvermengde directe kleuren tot het uiterste. Zoals alle vernieuwers wilden ze hiermee hun vrijheid manifesteren. Het is duidelijk dat ze waren beïnvloed door de felle kleuren van Vincent van Gogh. In 1901 had er een Van Gogh-retrospectieve tentoonstelling plaatsgevonden in de Galerie Bernheim-Jeune, die een sterke invloed zou uitoefenen op de latere fauvisten. Bij fauvisme ging het niet om een coherente groep schilders; wat hen tijdelijk samenbond was een gemeenschappelijke interesse in het schilderen van vlakke patronen en 'wilde' kleuren. Matisse was de centrale figuur van de groep.
Lees meer over fauvisme bij wikipedia.org
< Inhoud-1456
Gelezen bij nos.nl d.d. 11 juli 2016
Wie is de nieuwe Britse premier Theresa May?.
Hoewel May campagne voerde voor het remain-kamp, vindt ze dat de uitkomst van het referendum over de EU gerespecteerd moet worden. Maar ze heeft geen haast om de artikel 50-procedure in gang te zetten - het startschot voor het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Dat gebeurt op zijn vroegst eind dit jaar, zodat de Britten de tijd hebben om goed voorbereid de onderhandelingen in te gaan.
'The nasty party'
May studeerde in Oxford en werkte na haar studie bij de Bank of England. In 1997 kwam ze in het Lagerhuis. Vijf jaar later werd ze de eerste vrouwelijke partijvoorzitter van de Conservatieven.
Al voor het brexit-referendum en David Camerons aankondiging dat hij vertrekt, zagen vele Conservatieven haar als mogelijke opvolger. Maar niet alle Tories zijn blij met May. Een uitspraak tijdens het partijcongres in 1999 zette kwaad bloed. Ze vertelde haar partijgenoten dat de Conservatieven werden gezien als ´the nasty party´, een partij van gemeneriken. Sommigen hebben haar die opmerking nooit vergeven, schrijft de BBC.l.
------Toch nam Cameron haar op in zijn kabinet. Daar heeft vanaf 2010 in gezeten.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1455
Gelezen bij nu.nl d.d. 08 juli 2016
Connie Palmen op Lowlands tijdens literatuurprogramma.
Schrijfster Connie Palmen reist in augustus af naar Biddinghuizen om zich voor het Lowlands-publiek te laten interviewen door literair redacteur Jasper Henderson.
Ook onder anderen Paulien Cornelisse, Erik Jan Harmens, Ilja Leonard Pfeijffer, A.L. Snijders, Niña Weijers en Simone van Saarloos staan op het literatuurprogramma van het popfestival.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1454
Gelezen bij nu.nl d.d. 09 juli 2016
Bennie Jolink mogelijk nooit meer op podium.
De pauze die Bennie Jolink noodgedwongen heeft ingelast, kan wel eens een definitief afscheid van het podium worden. Daar houdt de Achterhoekse zanger rekening mee.
Dat vertelt de 69-jarige muzikant zaterdag in de Telegraaf. Het optreden trekt door zijn aangeboren astma een steeds zwaardere wissel op de voormalige Normaal-kopman.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1453
Gelezen bij nu.nl d.d. 07 juli 2016
Openbaar Ministerie VS vervolgt Hillary niet om e-mailgebruik.
Het Amerikaanse Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Hillary Clinton niet voor het versturen van e-mails vanaf een persoonlijke e-mailserver toen zij minister van Buitenlandse Zaken was.
Minister Loretta Lynch van Justitie maakte het besluit woensdag bekend in een korte verklaring.
Het Amerikaanse OM volgt hiermee de bevindingen van een maandenlang onderzoek van de FBI. Dinsdag presenteerde de FBI de conclusies van dat onderzoek.
Lees meer bij nu.nl
--------
Lees (d.d. 19 mei) over "Hillary: Een tomeloze ambitie" bij fd.nl/fd-persoonlijk
Skype: Hiermee kun je via internet met elkaar praten per computer.
< Inhoud-1452
Gelezen bij nu.nl d.d. 06 juli 2016
André Rieu en vrouw gingen in therapie voorafgaand aan ouderschap.
André Rieu en zijn vrouw Marjorie gingen in therapie voor ze aan kinderen begonnen. De violist en zijn vrouw wilden de negatieve gevoelens die ze hadden na het verlaten van het huis van hun ouders achter zich laten.
Aan De Telegraaf vertelt de 66-jarige Rieu dat zijn ouders snobistisch ( = aanstellerig, bekakt ) waren en dat er thuis weinig ruimte was voor gezelligheid.
"Als ik al eens plezier had zeiden ze: André, van jou komt niets terecht, wees eens serieus." De ouders van Marjorie waren nog ernstiger dan de zijne, zo meent Rieu.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1451
Gelezen bij nu.nl d.d. 04 juli 2016
Filmster Sophia Loren wordt ereburger van Napels.
De gemeenteraad heeft maandag ingestemd met dat voorstel van burgemeester Luigi de Magistris.  Zaterdag wordt het officieel met een ceremonie in het hoogst eerbiedwaardige Castel Nuovo.
De 81-jarige actrice (geboren in Rome)  groeide op in Napels. De Italiaanse stad vormde tevens de achtergrond in veel rolprenten van de Oscarwinnares.
''Ze is een authentieke en absolute schat voor Napels en het hele land'', stelde de raad.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1450
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 juni 2016
Albert Verlinde maakt musical over Jacques Brel .
Producent Stage Entertainment werkt aan een musical over de Belgische zanger Jacques Brel. Dat heeft directeur Albert Verlinde woensdag bekendgemaakt.  
"Wij zoeken altijd naar persoonlijkheden die een inspiratiebron waren voor een generatie", stelt Verlinde. "Jacques Brel is daar een goed voorbeeld van. Hij groeide in de jaren zestig uit tot een internationale vedette."
Lees meer bij nu.nl
-------
Kijk en luister bij YouTube
< Inhoud-1449
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 juni 2016
Bouterse blokkeert proces Decembermoorden vanwege staatsveiligheid .
Volgens Bouterse geeft artikel 148 van de Surinaamse grondwet hem dat recht. De president had woensdag een geheime parlementaire zitting bijeengeroepen over het proces, dat op het punt staat hervat te worden.
De president stelt dat het land dreigt in een 'constitutionele crisis' te belanden.
De afgelopen dagen werd artikel 148 al geregeld genoemd als mogelijkheid die Bouterse zou kunnen aandragen om het proces verder te vertragen. Het is echter onduidelijk waarom de staatsveiligheid precies in gevaar zou zijn. De waarnemend president van het Hof van Justitie en de procureur-generaal zeiden woensdag van niets te weten.
Lees meer bij nu.nl
------
Lees meer over 'Bananenrepubliek' bij wikipedia
< Inhoud-1448
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 juni 2016
Muntenvondst in Duitsland wijst op Varusslag .
Duitse archeologen hebben bij opgravingen in Kalkriese in de buurt van Bramsche acht gouden munten gevonden uit de tijd van keizer Augustus (63 voor Christus - 14 na Christus).
De experts zien daarin de bevestiging dat de legendarische Varusslag in het gehucht in Nedersaksen heeft plaatsgehad.
Germaanse opstandelingen brachten volgens de geschiedschrijving in het jaar 9 na Christus de Romeinse legioenen van veldheer Varus in het Teutoburgerwoud een bloedige nederlaag toe.
Lees meer bij nu.nl
Lees ook ''Romeinse catastrofe in beeld'' bij Archeologieonline.nl
< Inhoud-1447
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 juni 2016
Bridget Maasland niet blij met topless foto op cover Weekend .
"Ik vind het een beetje belachelijk", vertelt de 41-jarige presentatrice maandag in gesprek met Evers Staat Op op Radio 538.
Maasland was op het strand op Ibiza toen een fotograaf een foto van haar nam. "Blijkbaar waren ze op de hoogte gesteld van mijn verblijf en wisten de fotografen wat ze moesten doen."
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1446
Gelezen bij nos.nl d.d. 26 juni 2016
Kopstuk criminele organisatie opgepakt in Italië.
De Italiaanse politie heeft een leider van de 'Ndrangheta, de maffia van Calabrië, opgepakt. Het is de 46-jarige Fazzalari, die de op één na meest gezochte man van Italië was. Hij werd vannacht van zijn bed gelicht in zijn schuilplaats in de bergen van Zuid-Italië..
Omerta
Fazzalari was een hoofdrolspeler in een bloedige interne oorlog van de 'Ndrangheta in de jaren 90. 'Ndrangheta wordt gezien als een van de gevaarlijkste en sterkste criminele organisaties in de wereld. Het maffianetwerk is actief is in het zuiden van Italië en Zuid-Amerika
Volgens de politie heeft Fazzalari twintig jaar zijn straf kunnen ontlopen door de omerta, de geheimhoudingsplicht van de georganiseerde misdaad in Italië.
Lees meer bij nos.nl
The Godfather is een Amerikaanse speelfilm uit 1972 van regisseur Francis Ford Coppola. De film werd in het Nederlandse taalgebied uitgebracht als De peetvader. De film is de eerste uit een reeks van drie en vertelt het verhaal van Vito Corleone, hoofd van een maffiafamilie uit New York.  (De peetvader = De leider, de Don van de misdaadgroep)
< Inhoud-1445
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 juni 2016
Premier Cameron kondigt aftreden aan na uitslag EU-referendum.
De Britse premier David Cameron heeft vrijdagochtend aangekondigd af te zullen treden. Een meerderheid van de Britten stemde donderdag vóór een vertrek uit de Europese Unie.  
De positie van Cameron, een voorstander van het Britse EU-lidmaatschap, was wankel geworden en het referendum, dat hij aankondigde in de aanloop naar de verkiezingen van vorig jaar, werd in de politiek verbonden aan het lot van de premier.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1444
Gelezen bij nu.nl d.d. 23 juni 2016
Colombiaanse regering en FARC tekenen staakt-het-vuren.
De Colombiaanse regering en rebellenbeweging FARC hebben donderdag een akkoord getekend over een staakt-het-vuren.  
De ondertekening vond plaats in Havana, de hoofdstad van Cuba. In het akkoord staat onder meer dat alle wapens van de rebellenbeweging worden overgedragen aan de Verenigde Naties.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1443
Gelezen bij nu.nl d.d. 20 juni 2016
Hans Roest prolongeert titel grootste neus ter wereld .
De 68-jarige Roest won het wereldkampioenschap grote neuzen met zijn neus van 65,9 millimeter lang en 52,52 millimeter breed.
"Het is gelukt, ik heb mijn titel geprolongeerd en ben tot 2021 Wereld Kampioen van de grote neuzen", meldt Roest op Facebook. “Het was weer beregezellig!”
De wedstrijd wordt elke vijf jaar gehouden en is een initiatief van een vereniging die zichzelf de Eerste Neuzenclub van de Wereld noemt.
Lees meer bij nu.nl
Kleuters: De zogeheten "kopvoeter" is de eerste tekening waarbij zichtbaar is wat er wordt uitgebeeld. Op driejarige leeftijd ontstaan ze meestal voor het eerst. Een ronde of vierkante vorm stelt het hoofd voor en daarin worden de ogen en de mond getekend. Onder het hoofd worden strepen gezet die de benen voorstellen. Voor kleine kinderen bestaan volwassenen ook alleen maar uit een hoofd met benen. Op hun ooghoogte zien ze de benen en wanneer de volwassene zich naar de kleuter buigt, zien ze het gezicht.
< Inhoud-1442
Gelezen bij nu.nl d.d. 17 juni 2016
Russische atletiekploeg ontbreekt op Spelen door schorsing .
De Russische atletiekploeg mag komende zomer niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio, zo bevestigt Rusland vrijdag.
De Russische atletiekbond is al maanden geschorst voor internationale wedstrijden wegens grootschalig dopinggebruik, dat werd ondersteund door de staat en veiligheidsdiensten.
De IAAF heeft nu besloten om die schorsing voor de Spelen te handhaven, omdat Rusland niet zou voldoen aan criteria die de internationale atletiekbond had gesteld.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1441
Gelezen bij nu.nl d.d. 15 juni 2016
Rutte ontmoet paus Franciscus tijdens bezoek aan Vaticaan.
Premier Mark Rutte heeft woensdag een bezoek gebracht aan paus Franciscus in het Vaticaan. Het was de eerste keer dat ze elkaar hebben ontmoet.
Volgens Rutte was het een bijzondere ontmoeting. "Franciscus inspireert velen met zijn boodschap van hoop en verzoening", aldus de premier op Twitter.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1440
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 juni 2016
Italiaanse krant onder vuur om weggeven exemplaren Mein Kampf .
Het Italiaanse dagblad Il Giornale ligt onder vuur, omdat het bij de zaterdageditie een exemplaar van Mein Kampf van Adolf Hitler heeft gevoegd. Premier Matteo Renzi zei dat hij de handelwijze van de centrumrechtse krant betreurt.
------
Il Giornale publiceert een achtdelige reeks over de geschiedenis van het Derde Rijk. Mein Kampf is het eerste deel van de serie.
Velen zijn hier tegen.... ( o.a. Joodse organisaties ).. De krant houdt een sussend toontje aan t.o.v. van de 'joodse vrienden' (hun spreekterm)....
Lees meer bij nu.nl
Duce is een Italiaanse titel, afkomstig van het Latijnse woord dux. Benito Mussolini, de leider van de Partito Nazionale Fascista, werd door de fascisten Il Duce ("de Leider") van de beweging genoemd.
< Inhoud-1439
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 juni 2016
Vliegtuigje landt spookrijdend op Duitse snelweg .
Tegen de rijrichting in heeft een piloot maandag zijn vliegtuigje op een Duitse snelweg laten landen.  
Het eenmotorige propellertoestel was in problemen gekomen en de piloot restte niets anders dan een noodlanding te maken op de A2, zei de politie.
Bij de landing kwam het toestel in botsing met een vrachtwagen, waardoor het vliegtuigje draaide. Iedereen kwam met de schrik vrij. Er was flinke schade ...
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1438
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 juni 2016
Amerikaanse cowboy vangt fietsendief met lasso.
Een beroepscowboy heeft in de Amerikaanse staat Oregon met zijn lassokunsten een vermoedelijke dief weten te vangen.
"Het was werkelijk het wilde, wilde westen", aldus een zegsman van de politie van Eagle Point.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1437
Gelezen bij nu.nl d.d. 09 juni 2016
Proces Decembermoorden wordt eind juni voortgezet .
De krijgsraad in Suriname heeft donderdag besloten dat het Decembermoordenproces toch doorgaat.  
In maart concludeerde de Surinaamse krijgsraad nog meer tijd nodig te hebben om te besluiten of en hoe het proces tegen de Surinaamse president Desi Bouterse en 22 andere verdachten van de Decembermoorden zou worden voortgezet.
Lees meer bij nu.nl
De Hond had de overtuiging dat ‘de klusjesman’ in september 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg heeft gepleegd en niet de hiervoor veroordeelde boekhouder Ernest Louwes. (Kreeg ongelijk voor het gerecht). De betreffende klusjesman eiste schadevergoeding van De Hond. De Hond heeft niet hoeven te betalen ...
< Inhoud-1436
Gelezen bij rtl.nl d.d. 06 juni 2016
Flauwe grap of pesten? 1,2 miljoen slachtoffers van pestgedrag op het werk.
Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders zijn het slachtoffer van pestgedrag op het werk. Het kan gaan om pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie. Om er iets aan te doen komt minister Asscher met een campagne.
Het zijn niet alleen collega's die pesten. Soms komt het pestgedrag ook van leidinggevenden. Door pesten op de werkvloer gaat het ziekteverzuim flink omhoog. Werknemers melden zich gemiddeld zeven dagen per jaar ziek door ongewenst gedrag op het werk.
-----Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt daarom met een speciale campagne tegen ongewenst gedrag op het werk. (kosten experts € 500 000,--) De inspectie gaat er ook op letten.
< Inhoud-1435
Gelezen bij nu.nl d.d. 06 juni 2016
'Apothekers zien gevaar in gebrekkig ict-systeem' .
Het lukt apothekers onvoldoende om medicijnoverzichten van hun patiënten te delen met andere zorgverleners.  
Dat blijkt volgens NRC uit een onderzoek onder 140 apothekers, uitgevoerd door expertisecentrum Nictiz, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers.
----------
RTL-TV : "Ziekenhuizen zijn ouderwets en lopen hopeloos achter", zegt een woordvoerder van de KNMP. Volgens het onderzoek is het risico op een fout met medicatiegegevens via de fax groot. Bij het overtikken van gegevens kan het snel misgaan.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1434
Gelezen bij nu.nl d.d. 20  mei 2016
Wapenlobby NRA steunt Donald Trump in presidentsrace .
De Amerikaanse wapenlobby National Rifle Association (NRA) steunt Donald Trump als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in de VS.
NRA-chef Chris Cox zei dat het een "geweldige eer" is Trump te kunnen steunen in zijn race naar het Witte Huis. Cox sprak de steun uit voordat Trump een toespraak hield op een NRA-bijeenkomst vrijdag, meldt persbureau AP .
Volgens Cox zal de Republikein NRA-leden niet teleurstellen. De Democratische tegenstander Hillary Clinton noemde hij een bedreiging voor wapenbezitters.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1433
Gelezen bij nu.nl d.d. 20  mei 2016
Politie doet onderzoek bij café waar afgehakt hoofd lag.
De politie verricht vrijdagavond bij waterpijpcafé Fayrouz aan de Amstelveenweg onderzoek. Voor Fayrouz werd op dinsdag 8 maart het hoofd de 23-jarige Nabil Amzieb gevonden.
--"We verrichten momenteel metingen om kunnen achterhalen hoe lang de verdachte was die op bewakingsbeelden te zien was", zegt een woordvoerder van de politie. De bewakingsbeelden werden al een week na de vondst van het hoofd getoond in diverse opsporingsprogramma's..
Lees meer bij nu.nl
-------
Geschiedenis:
Het voltrekken van een vonnis door onthoofding is vele eeuwen een groot volksvermaak geweest.
Toeschouwers kwamen soms van heel ver om daar getuige van te zijn.
In de middeleeuwen gebeurde die executie vooral midden in de stad. Het volksvermaak voltrok zich op het schavot met een zwaard of een bijl.
Als die goed scherp waren en de beul die ze hanteerde ineens goed sloeg, was het een snelle manier om zonder pijn te sterven.
Als het fout ging liep de beul zijn betaling mis en kon rekenen op de woede van het volk. De kans om dan gelyncht te worden was groot.
In sommige achterlijk landen gebeurt het nu nog (bijv. Saudi-Arabië). Of het is gewoon misdaad zoals in het bovenstaande eerste verhaal van nu-nl..
< Inhoud-1432
Gelezen bij nu.nl d.d.17 mei 2016
Sylvana Simons sluit zich aan bij politieke partij Denk.
In een videoboodschap op de Facebookpagina van de partij licht de 45-jarige Simons haar keuze toe.
Denk werd in februari 2015 opgericht door oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. De Kamerleden werden in november 2014 uit de PvdA-fractie gezet, nadat zij openlijk kritiek hadden geuit op het integratiebeleid van PvdA- minister Lodewijk Asscher.
Ze vind de strijd tegen racisme en discriminatie, de "dekolonisatie van ons onderwijs, de dekolonisatie van onze taal" en het "empoweren van vrouwen" belangrijk..
Lees meer bij nu.nl
-------
DENK was in 2015 zwaar betrokken bij een discussie en een motie  over de Ameense kwestie (genocide?). De kamer wilde het eerst ''genocide''  noemen, maar er werd een motie aangenomen waarin bij Turkije aangedrongen werd om de banden met Armenië te versterken. De PvdA stemde hier tegen. De PVV ook, omdat het te afgezwakt was....
De twee Nederturken waren voor deze afgezwakte vorm.  Geen oude koeien uit de sloot halen om de lieve vrede... Oude zweren laten etteren onder volkeren die ''vreedzaam'' samenleven. (Denk aan Joegoslavië  tussen 1918 en 2003)
-------
Bij De Wereld Draait Door weigerde  presentatrice Sylvana Simons om de arrestatie van Ebru Umar in Turkije te veroordelen. “Vervelend voor haar,” aldus Sylvana, “maar ze wist dat ze de regels overtrad.” (Klikturken geoorloofd?)
Ze weigerde om de Armeense genocide te veroordelen of zelfs maar te erkennen dat de gruwelijke volkerenmoord door Turken op meer dan een miljoen Armenen ooit heeft plaatsgevonden. De presentatrice gaf geen antwoord op een vraag over dat onderwerp door Matthijs van Nieuwkerk.
-------
DENK zal mogelijk een behoorlijk aantal kamerzetels halen. Op de radio kon je véél positieve geluiden van nieuwe Nederlanders horen over de partij. Er is steun voor zo'n partij met een PvdA-programma (aangevuld met enkele 'bijzonderheden' ....)
< Inhoud-1431
Gelezen bij nu.nl d.d.17 mei 2016
President Venezuela bedreigt fabriekseigenaren.
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft zaterdag (lokale tijd) gedreigd met inbeslagname van fabrieken die niet meer in werking zijn.  
Bovendien wil hij de eigenaren van die fabrieken oppakken, meldt de BBC. Volgens Maduro is dit nodig om de productie weer op gang te brengen en zo de economische crisis in Venezuela tegen te gaan.
Lees meer bij nu.nl
De ''first lady'' Cilia Flores is is een politiek zwaargewicht die de overleden Chavez trouw diende. Ze trouwde met zijn opvolger  Nicolas Maduro met wie ze al samen was.  — Die noemt haar de ''eerste strijder der natie''. Ze is advocaat en heeft Chavez vroeger verdedigd voor het gerecht. Ze richtte in 2008 de partij van Chavez mee op. Ze is een sleutelfiguur in Venezuela. Ze denkt bijna stalinistisch rechtlijnig (volgens sommige verhalen)...
< Inhoud-1430
Gelezen bij nu.nl d.d.17 mei 2016
'Badr Hari vrijgelaten op borgtocht' .
Kickbokser Badr Hari zou maandag op borgtocht zijn vrijgelaten in Marrakesh. Hij zat sinds vorige week vast, mogelijk vanwege een mishandeling in een nachtclub.
Hari heeft 5.000 dirhams (ruim 450 euro) betaald, schrijft de Marokkaanse nieuwssite Aljarida24. De 31-jarige bokser werd vorige week op het vliegveld van Casablanca aangehouden.
Lees meer bij nu.nl  
< Inhoud-1429
Gelezen bij joop.nl d.d.16 mei 2016
Vrouw pest haai, haai bijt vrouw.
Een Amerikaanse vrouw die een kleine verpleegsterhaai provoceerde, heeft dat moeten bekopen met een paar flinke bijtwonden in haar arm. De vrouw moest voor verzorging naar het ziekenhuis in Boca Raton (Florida).
De haai kwam er minder goed vanaf: het dier overleed aan de arm van de vrouw nog voor de hulpdiensten ter plaatse waren.
Volgens een getuige was de vrouw samen met vrienden bij het strand de haai aan het treiteren. ‘Ze hielden hem bij zijn staart vast.’ De verpleegsterhaai is een veel voorkomende haai in de wateren van Florida. Volwassen dieren kunnen ruim vier meter lang worden en 110 kilo wegen. Aanvallen op mensen komen zelden voor, de verpleegsterhaai valt alleen aan als hij zich bedreigd voelt.
De betreffende haai was nog een redelijk  klein, jong dier...
Lees meer bij joop.nl
< Inhoud-1428
Gelezen bij nu.nl d.d.16 mei 2016
Sterren op zwarte lijst verzekeringsmaatschappijen  door Bill Cosby.
Sinds bekend is dat het bedrag dat Cosby zijn vermeende (seks-)slachtoffers moet uitbetalen oploopt tot in de tientallen miljoenen, is het voor veel sterren uit de entertainmentindustrie en sporters zo goed als onmogelijk geworden om zich aan te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij die hen ondersteuning biedt bij rechtszaken.
Veel Amerikaanse sterren zijn tot een bedrag van 20 tot 30 miljoen dollar verzekerd tegen rechtszaken omdat ze vaak slachtoffer zijn van mensen die hun aanklagen om snel geld te verdienen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1427
Gelezen bij nu.nl d.d.15 mei 2016
Douwe Bob teleurgesteld met elfde plek op Songfestival .
Douwe Bob is zaterdagavond tijdens de finale van het Eurovision Songfestival in Stockholm op de elfde plek geëindigd. De zanger is teleurgesteld.
De Amsterdamse zanger maakte als derde artiest zijn opwachting en kreeg veel lof voor zijn optreden, toch kon het niet genoeg stemmers overtuigen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1426
Gelezen bij nu.nl d.d.14 mei 2016
'Farmaceutische bedrijven betalen artsen via omweg' .
Farmaceutische bedrijven hebben manieren gevonden om artsen extraatjes te betalen zonder dat ze dat hoeven op te geven bij het officiële transparantieregister.
Een deel van de betalingen loopt via een tussenstation in de vorm van commerciële, gesponsorde nascholingsbureaus. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
Die bureaus organiseren jaarlijks tientallen cursussen waar artsen betaalde lezingen houden voor hun collega's. De artsen kunnen daarmee soms tienduizenden euro's verdienen.
Lees meer bij nu.nl
--------
Roddelen Over      GEkke GRote  Broer   Is         Vals
Rood,       oranje,  geel,    groen,  blauw, indigo, violet
Gezien : Soms staat er in de buurt van een regenboog een grotere zwakkere regenboog waarin het kleurenspectrum net andersom is....
Dit komt door de meervoudige weerkaatsing van het licht in de waterdruppels. Buiten de eerste regenboog is dan soms een fletsere bijregenboog  te zien. (kleuren andersom).
< Inhoud-1425
Gelezen bij nu.nl d.d.11 mei 2016
Meisje van vijf uit Detroit schiet zichzelf dood na vondst wapen oma ..
Een vijfjarig meisje uit Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, heeft zichzelf woensdag doodgeschoten met het handvuurwapen van haar oma.  
Mariah Davis had het wapen onder het kussen van haar grootmoeder gevonden, zo liet de politie weten...
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1424
Gelezen bij nu.nl d.d.11 mei 2016
Tijs van den Brink gewond na ongeluk met racefiets . .
EO-presentator Tijs van den Brink is woensdagmiddag gewond geraakt na een ongeluk met zijn racefiets. Hij heeft een aantal lichamelijke verwondingen overgehouden aan de val.
Dat bevestigde een EO-woordvoerder na berichtgeving van RTV Utrecht..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1423
Gelezen bij nu.nl d.d.05 mei 2016
Republikein Ryan steunt Trump 'nog niet' voor presidentschap .
Republikein Paul Ryan, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, is er "nog niet" klaar voor om Donald Trump te steunen als kandidaat van zijn partij in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.  
Donald Trump zei donderdag op zijn beurt dat hij nog niet klaar is om de politieke agenda te steunen van Paul Ryan. "Misschien kunnen we in de toekomst samenwerken en het eens worden over wat het beste is voor het Amerikaanse volk.".
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1422
Gelezen bij nu.nl d.d.04 mei 2016
Ted Cruz stapt uit presidentsrace VS na winst Trump in Indiana. .
Donald Trump heeft dinsdag de Republikeinse voorverkiezing in de Amerikaanse staat Indiana gewonnen. Zijn naaste belager Ted Cruz maakte daarop bekend dat hij uit de race om het Amerikaanse presidentschap stapt..
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1421
Gelezen bij nu.nl d.d.29 april 2016
Meerdere presentatoren BNN-VARA verdienden boven Balkenendenorm .
In totaal zeven presentatoren van de omroep BNN-VARA verdienden in 2015 meer dan de Balkenendenorm van 178.000 euro per jaar.
Onder anderen Matthijs van Nieuwkerk (580.000 euro) en Giel Beelen (440.410 euro) kwamen boven de norm. Dat blijkt vrijdag uit jaarcijfers van de omroep.
Het is niet duidelijk welke andere presentatoren boven de ministernorm verdienden. Vermoedelijk behoren Paul de Leeuw, Paul Witteman en Jeroen Pauw tot de lijst. Wel is duidelijk dat Beelen een salarisverlaging heeft gekregen van ongeveer 100.000 euro..
Lees meer bij nu.nl
Van mediacourant.nl:
Mediakenner Marianne Zwagerman, die aan de wieg stond van omroepen PowNed en WNL, vindt het onzin dat Matthijs van Nieuwkerk steeds maar weer wordt omschreven als een uniek talent. Dat heeft ze gezegd op Radio 1.
Zijn vermeende unieke talent is het excuus voor het hoogste salaris van iedereen in de Nederlandse (semi)publieke sector...
< Inhoud-1420
Gelezen bij nu.nl d.d.05 april 2016
Dertig jaar cel Chinese stropers voor afslachten honderden olifanten ..
Een rechter in Tanzania heeft twee Chinezen veroordeeld tot dertig jaar cel wegens het (laten) afslachten van zeker 226 olifanten. Het duo werd in 2013 gearresteerd met liefst 706 stukken ivoor in zijn bezit..
Lees meer bij nu.nl
-----
Gelezen bij nu.nl d.d.30 april 2016
Kenia bereidt verbranding recordhoeveelheid ivoor in stromende regen voor.
In Nairobi National Park, net buiten de Keniaanse hoofdstad, wordt zaterdagmiddag een recordhoeveelheid aan ivoor en hoorns van neushoorns verbrand. Kenia probeert met de ivoorverbranding aan te tonen dat het voorop gaat in de strijd tegen stroperij.
Lees meer  bij nu.nl
< Inhoud-1419
Gezien  bij NPO 2 - televisie d.d.27 april 2016
Video: Zembla undercover in Saoedi-Arabië.
Met gevaar voor eigen leven maken activisten en journalisten met verborgen camera opnamen in Saudi-Arabië. Als ze ontdekt worden, hangt er in het gunstigste geval een celstraf boven hun hoofd in het totalitaire islamitische land. Op de geheime opnames is te zien dat de lichamen van geëxecuteerde burgers buiten op straat tentoongesteld worden.
-----
Ook is te zien hoe de haat richting christenen, joden, en de sjiitische minderheid met de paplepel ingegoten wordt. Criticasters waarschuwen dat de wahabitische ideologie van de Saudische heersers een voedingsbodem is voor terrorisme. Ook zouden rijke Saudi’s honderden miljoenen dollars hebben doorgesluisd naar IS.
Maar Saoedi-Arabië is nodig in de strijd tegen IS. Bovendien doet het westen, waaronder ook Nederland, goede zaken met de oliestaat, en verdient het aan de wapenexport naar het land.
< Inhoud-1418
Gelezen bij marketingtribune.nl d.d.26 april 2016
Blokker transformeert radicaal met Sarah Jessica Parker..
Blokker transformeert radicaal, ook in het reclameblok: de retailketen strikte Hollywood-ster Sarah Jessica Parker, bekend van Sex & The City. In een gloednieuwe commercial gaat de Amerikaanse helemaal uit haar dak vanwege het oerhollandse merk. Blokker verbouwt 450 winkels en laat Parker de vernieuwing promoten. Zelfs met een verwijzing naar de Kalverstraat.
Via verschillende tag-ons wil Blokkers nieuwe producten onder de aandacht brengen en ook de heropeningen van 'radicaal getransformeerde' winkels aankondigen. Er volgen ook meerdere commercials.
---
Sex and the City is een Amerikaanse televisieserie die gaat over de belevenissen van vier vriendinnen in Manhattan, New York. 'Sex and the City' omvat 6 seizoenen, met in totaal 94 afleveringen, en werd tussen 1998 en 2004 uitgezonden door het Amerikaanse abonneetelevisienetwerk HBO. In Nederland werd het uitgezonden door NET 5 en RTL 8, in België aanvankelijk door VT4, later op VijfTV.
Carrie Bradshaw, gespeeld door Sarah Jessica Parker
Carrie is schrijfster van de wekelijkse column 'Sex and the City' in de New York Star, waarin ze onderwerpen rond seks en dating in Manhattan behandelt aan de hand van gebeurtenissen in haar leven en dat van haar vriendinnen.
< Terug
< Inhoud-1417
Gelezen bij nu.nl d.d.25 april 2016
Woning columniste Ebru Umar in Amsterdam opengebroken..
De woning van columniste Ebru Umar, die afgelopen weekend werd opgepakt in Turkije, is in de nacht van zondag op maandag opengebroken door onbekenden.
De buurman hoorde rond kwart voor drie 's nachts gestommel. "Omdat ik verder in huis niets zag, ben ik weer gaan slapen", aldus de buurman. "Vanmorgen zag ik een enorme scheur in de voordeur van Ebru. Het is wel beangstigend allemaal."
Arrestatie
De kritische Nederlandse columniste van Turkse afkomst werd zaterdag gearresteerd door de politie vanwege haar tweets over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Zondag werd Umar weer vrij gelaten, ze mag voorlopig Turkije niet verlaten.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1416
Gelezen bij nu.nl d.d.24 april 2016
Prince zaterdag in besloten kring gecremeerd.
De Amerikaanse popartiest en muzikant Prince is zaterdag (lokale tijd) in besloten kring gecremeerd.
Lees meer bij nu.nl
Ergens gelezen op Internet:
Speculaties : Prince's geld en grote landgoed  zouden  kunnen toevallen aan de Jehovah’s Getuigen-kerk die hij ongeveer 15 jaar bezocht. Hij heeft geen vrouw en geen nog levende kinderen. Wat doet de familie?
Gelezen bij newsmonkey.be d.d. 25 april 2016
Prince en de Getuigen van Jehova:
Wat gebeurde daar? En wat geloofde hij echt?.
Lees meer bij newsmonkey.be
< Inhoud-1415
Gelezen bij nu.nl d.d.23 april 2016
'Powned wil niet schikken in zaak met Onno Hoes'.
Omroep Powned wil niet schikken in de zaak tegen Onno Hoes. De onderhandelingen over een schadevergoeding voor de oud-burgemeester van Maastricht zijn op niets uitgelopen.
Zonder dat Hoes het wist filmde Robbie Hasselt hem tijdens twee afspraken. In de commotie die daarop ontstond trad Hoes af als burgemeester van Maastricht. Hij heeft aangifte gedaan van smaad en laster.  
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1414
Gelezen bij nu.nl d.d.18 april 2016
Facebook verwijdert opnieuw kritische Erdogan-posts.
Er zijn opnieuw meerdere Facebook-posts verwijderd die de spot dreven met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Een video van Studio Powned, waarin Annabel Nanniga een hekeldicht over Erdogan voorlas, werd verwijderd van de Facebook-pagina van The Post Online. De content is gerapporteerd door Facebook-gebruikers als een haatdragende tekst.
De site meldt maandag dat zijn hoofdredacteur Bert Brussen zelfs 30 dagen lang van het sociale netwerk is verbannen. Ook mensen die de video hebben gedeeld zouden een waarschuwing hebben gekregen.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1413
Gelezen bij nu.nl d.d.18 april 2016
Olieprijs hard omlaag na mislukte olietop.
De olieprijs ging maandagochtend hard omlaag nadat de grootste olielanden zondag geen akkoord wisten te bereiken over maatregelen die de sterk gedaalde prijs moeten stutten.
De zestien betrokken landen wilden een oplossing vinden voor de overproductie van olie, maar wisten in Doha geen akkoord te bereiken..
-----
Lees meer bij nu.nl
-----
Lees ook over ''Den Uyl is in den olie'' bij wikipedia.org
-----
Beluister het lied ''Den Uyl is in den olie'' bij Youtube
-----
Beluister het lied ''Koeweit KieleKiele Koeweit'' bij Youtube
-----
< Inhoud-1412
Gelezen bij sunday-express.uk d.d.16 april 2016
The Blair Rich Project: Hoe de ex-prime minister geheime trust gebruikt om zijn uitbundige rijkdom te verbergen..
TONY Blair is ervan beschuldigd een speciale behandeling te hebben ontvangen van de HMRC (belastingdienst) en van het onderbrengen van miljoenen ponden in een ''trust''. Dat staat hem toe om erfenisbelasting te vermijden..
Mr Blair, wiens adviseurs volgens de beweringen ontmoetingen hadden met de Britse belastingentop kort nadat hij aftrad als eerste minister in 2007, heeft de speciale trust nooit geopenbaard.
Hij gebruikte het (volgens rapporten) om betalingen te ontvangen voor zijn advieswerk. Inclusief het advieswerk aan controversiële regimes .....
Lees meer bij sunday-express.uk
< Inhoud-1411
Gelezen bij marineschepen.nl d.d.13 april 2016
Mini-oorlog in Schotse wateren.
Twaalf weken geleden begonnen zes ervaren onderzeebootofficieren aan de belangrijkste en moeilijkste fase van hun carrière: de internationale opleiding tot onderzeebootcommandant. Tijdens het één-na-laatste weekend stijgt de spanning als nooit tevoren. Een prima moment om een kijkje te gaan nemen aan boord van Zr.Ms. Walrus.
Na de veiligheidsbriefing sta ik slechts een paar seconden in de centrale en het is direct helder dat de opleiding niets is voor mensen met slappe knieën. "COME ON!" buldert Teacher KLTZ Willem-Jan Rouwhorst tegen één van zijn studenten, als het naar zijn mening te lang duurt voor de Walrus weer onder de oppervlakte is verdwenen, "Get this boat under water! There is a war going on!".
Lees meer  bij marineschepen.nl
---------
Lees ook over poolijs en ijsbergen bij nu.nl
---------
< Inhoud-1410
Gelezen bij nu.nl  13 april 2016
Spotprenten over Erdogan enige tijd verwijderd door Facebook.
Facebook heeft twee spotprenten van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verwijderd. Het sociale netwerk spreekt van een "fout".
Op een van de afbeeldingen, van cartoonist Ruben Oppenheimer, is te zien hoe Erdogan seks heeft met de blauwe vogel uit het Twitter-logo. "Erdogan is geen geitenneuker", luidt de Engelstalige tekst boven de cartoon..
Die van Oppenheimer werd weer teruggezet....
Lees meer  bij nu.nl
< Inhoud-1409
Gelezen bij nu.nl  07 april 2016
Mieren in Denemarken ingezet om appelbomen te beschermen.
Een mierenkolonie in Denemarken wordt door wetenschappers van de Aarhus Universiteit verplaatst naar fruitbomen om op natuurlijke wijze ongedierte te bestrijden.
Volgens de wetenschappers zouden de mieren kunnen helpen om insectenplagen te bestrijden die appelbomen in de lente beschadigen.
Lees meer  bij nu.nl
< Inhoud-1408
Gelezen bij nu.nl  01 april 2016
Drinken van koffie verlaagt mogelijk risico op darmkanker.
Volgens de resultaten van een onderzoek wordt de kans op darmkanker al verlaagd met 26 procent bij één tot twee koppen koffie per dag.
Dit percentage kan stijgen tot 50 procent wanneer er 2,5 of meer kopjes per dag worden gedronken. Dit effect werd bij alle soorten koffie gemeten, zowel koffie met als zonder cafeïne.
Lees meer  bij nu.nl
< Inhoud-1407
Gelezen bij nu.nl  02 april 2016
Twee potvissen gesignaleerd in de Westerschelde.
Twee potvissen zijn zaterdagochtend gesignaleerd in de Westerschelde in Zeeland. Volgens de Koninklijke Nederlandse Reddings Brigade waren ze rond 13.00 uur weer richting de Noordzee aan het zwemmen.
De medewerkers van de KNRM hielden zaterdagochtend de scheepvaart op afstand. De Westerschelde is een drukke vaarroute voor het havenverkeer naar Antwerpen.

-----
Lees meer  bij nu.nl
-----
Lees ook over kopstotende potvissen bij nu.nl
< Inhoud-1406
Gelezen bij nu.nl  29 maart 2016
'Voedingspatroon kindertijd grote invloed op overgewicht latere leeftijd'.
Gezonde voedingspatronen zouden in de kindertijd al aangeleerd moeten worden. In de eerste duizend dagen van het leven wordt bijna alles rondom eetgewoonten in de hersenen geprogrammeerd en vastgelegd.
Lees meer  bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud