cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-28

Infogroep

Tekeninfo - (1282-1343) - Info-28

Klik op de koppelingen

< Inhoud-1343
Gelezen bij  nu.nl   d.d. 30 december 2015
Bill Cosby aangeklaagd voor seksueel misbruik
De Amerikaanse komiek Bill Cosby (78) wordt strafrechtelijk vervolgd wegens aanranding.
Update 19.20: Volgens de officier van justitie is er, in tegenstelling tot in 2004, nu wel genoeg bewijs tegen Cosby.
Update 21:45: Cosby is kort voor de rechter verschenen en heeft schuld ontkent. Na het betalen van een borgsom en het inleveren van zijn paspoort kon hij weer gaan.
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1342
Gelezen bij  nu.nl   d.d. 24 december 2015
Tabloid The Sun komt met sarcastisch bedoelde excuses voor Van Gaal
Persconferentie
Woensdag uitte Van Gaal op een persconferentie zijn ongenoegen over de vele speculaties in de Engelse media, die schreven dat hij zal worden ontslagen bij United.
"Heeft niemand in deze zaal het gevoel dat hij excuses moet maken aan mij?", zei Van Gaal, die na een monoloog van vijf minuten wegliep."
--------
Louis van Gaal heeft excuses gekregen vanuit de Engelse pers, maar niet voor de zaken waar de manager van Manchester United zich woensdag zo kwaad over maakte.          
            
Tabloid The Sun zette op de achterpagina van de donderdageditie in dikke letters 'sorry' boven een foto van Van Gaal. Het blijken echter bijzonder sarcastisch bedoelde excuses.
--------
Lees meer bij nu.nl
< Inhoud-1341
Gelezen bij  nu.nl   d.d. 23 december 2015
V&D - Warenhuis met tienduizend werknemers
V&D heeft woensdag van de rechtbank in Amsterdam uitstel van betaling gekregen. Het bedrijf, dat al jaren met verlies draait, kan niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen.
V&D is opgericht in 1887 door twee zwagers
Willem Vroom en Anton Dreesmann openden het eerste filiaal in Amsterdam. Al snel volgden filialen in Rotterdam, Den Haag en andere grote steden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  LeudalNIEUWS.nl   d.d. 16 december 2015
LEUDAL – D66 Leudal is geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek naar de aanbesteding van het bibliotheekwerk.
De gemeenteraad bespreekt die onderzoeksrapporten tijdens een extra vergadering op 22 december.
Onderhandelingen
D66 is echter van mening dat ieder lid van het college nu al verantwoording moet afleggen over hetgeen er allemaal is misgegaan. De democraten willen vooral weten of ‘het ontoelaatbare gedrag van de CDA-wethouders’ (geheime onderhandelingen) op de goedkeuring van de wethouders van Samen Verder kon rekenen.
Gelezen bij  nos.nl   d.d. 16 december 2015
Motie van afkeuring, maar Rutte wil door
Bijna de voltallige oppositie heeft met een motie van afkeuring de steun ingetrokken aan het kabinet vanwege de Teevendeal. De motie werd in een hoofdelijke stemming verworpen met 77 tegen 65 stemmen.
"De minister-president is diep door het stof gegaan en de beide bewindslieden ook. Maar de twijfel is gebleven", verwoordde de indiener, ChristenUnie-leider Segers, de mening van zijn collega's.
Het lijkt er nu op dat premier Rutte van plan is door te gaan. Hij wil werken aan vertrouwen, zo zei hij na afloop van de stemming. Hij zal het debat in ieder geval nog met de andere leden van het kabinet nabespreken.
Gelezen bij  LeudalNIEUWS.nl   d.d. 8 december 2015
Raad van State verpulvert plan buitengebied Leudal.
LEUDAL – De Raad van State heeft praktisch alle bezwaarmakers tegen het bestemmingsplan buitengebied Leudal in het gelijk gesteld.
Dat waren er ruim vijftig, waaronder ondernemers die vinden dat ze worden beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden. Ook de Milieufederatie kwam in het geweer vanwege het negatieve effect van het plan op flora en fauna. --- In totaal kost dat ruim 60.000 euro aan proceskosten, zo meldt 1Limburg vandaag.  ----
Lees meer bij LeudalNIEUWS.nl

Ook bij LeudalNIEUWS gelezen op 09 december 2015
LEUDAL – Een slaapforensenbelasting: een belasting op het kosteloos overnachten van een forens die wél in de gemeente werkt, maar er niet vast woont.
Deze belasting wil Leudal invoeren nadat ze op de vingers getikt waren door de rechter toen ze een tuinder forensenbelasting  wilden laten betalen, terwijl die zijn arbeiders gratis liet slapen.
Lees meer bij LeudalNIEUWS.nl
Gelezen bij  nu.nl   d.d. 30 november 2015
Zus van Willem Holleeder stapte naar politie vanwege zijn 'bloeddorst'.
Astrid Holleeder besloot om naar de politie te stappen, omdat ze doorhad dat het gevaar van haar broer Willem Holleeder, "zijn bloeddorst", niet zomaar zou stoppen.
-------
"Willem heeft geen vrienden, hij heeft alleen potentiële slachtoffers." Zo zou ook Soerel, die Astrid een keer in het bijzijn van haar broer ontmoette, op een lijstje hebben gestaan.
Astrid was bij tijden erg emotioneel. Ze zei zich te schamen voor haar broer, maar het ook moeilijk te vinden om tegen Willem te getuigen. "Het is toch je broer."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  Een Vandaag Buitenland   d.d. 26 november 2015
Doping in Sotsji .
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het dopingagentschap WADA waren maanden voor de Winterspelen in Sotsji al op de hoogte van misstanden bij dopingcontroles in Rusland. Internationale sportorganisaties wisten dus dat de controles op doping door een omstreden laboratorium werden uitgevoerd..
Het IOC en de WADA hadden al voor de Olympische Spelen van vorig jaar  kunnen ingrijpen (volgens onderzoek van een journalist van De Telegraaf).
-------
Bij Een Vandaag TV zei men in de uitzending van 26 november dat de internationale organisaties Rusland de hand boven het hoofd gehouden hadden ....
Men zei ook dat er nog meer van zulke dopinglanden zijn ...
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22 november 2015
Kunstbeurs PAN van start in RAI Amsterdam.
De RAI is zondag het toneel van de negenentwintigste editie van kunstbeurs PAN Amsterdam. Op de beurs bieden meer dan 120 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders objecten aan op het gebied van kunst, design en antiek.
Zo zijn er schilderijen te koop van bekende kunstenaars als Karel Appel en Kees van Dongen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 16 november 2015
De aanslagen in Parijs.
Frankrijk is vrijdagavond opgeschrikt door een reeks aanslagen, waarbij 129 mensen zijn omgekomen. Zeker zeven terroristen zijn gedood. President Hollande heeft de noodtoestand uitgeroepen en de grenzen van Frankrijk worden extra bewaakt. Er zijn honderden gewonden ...
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12 november 2015
Bestuur Kamer stelt onderzoek in wegens lekken uit commissie-Stiekem.
Het presidium, het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer, stelt een onderzoekscommissie in naar het lekken uit de zogenoemde commissie-Stiekem.
Volgens velen was het afluistergedoe met minister Plasterk (spionage telefoongegevens niet door de USA maar door Nederland zelf?) niet besproken in de kamer ...
NRC kwam  naar buiten met een reconstructie. De affaire rond de afluisterdienst  was wel degelijk in de Tweede Kamer  besproken; namelijk in de commissie-Stiekem.
Hoe wist die krant dat? Er is dus gelekt....
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 5 november 2015
ACM waarschuwt voor praktijken incassobureaus.
Incassobureaus confronteren consumenten vaak met onterechte vorderingen, berekenen te hoge incassokosten en zetten mensen op ontoelaatbare wijze onder druk om rekeningen te betalen.  
Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 7 november 2015
Een Brits vliegtuig week uit voor een raket van het Egyptisch leger in Sinaï.
Een vliegtuig met Britse toeristen moest in augustus uitwijken voor een raket vlak voor de landing op de luchthaven van het Egyptische Sharm-el-Sheik.
Volgens Britse media vloog de raket op een afstand van zo'n 300 meter langs het vliegtuig boven het schiereiland Sinaï. De piloot zag de raket en draaide weg. Het Egyptische leger was aan het oefenen ...
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d.  25 augustus 2015 (Was op tv op 30 oktober 2015)
Jörgen Raymann maakt komedieprogramma met jonge cabaretiers
Jörgen Raymann heeft vier jonge cabaretiers gevonden voor zijn nieuwe komedieprogramma waarmee hij op vrijdagavond 30 oktober terugkeert bij de NTR. De cabaretiers die hem gaan bijstaan zijn Soundos El Ahmadi, Pieter Derks, Nabil Aoulad en Rayen Panday.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen op de site van Jörgen Raymann: ''Ik ben beschikbaar als motivational speaker...''
Gelezen bij nu.nl d.d. 31 oktober 2015
Nieuwe tekening Jeroen Bosch ontdekt 
Experts hebben een nieuwe tekening van Jeroen Bosch ontdekt. Tegelijk maakten ze bekend dat twee schilderijen die aan de meester werden toegeschreven, niet van Bosch blijken te zijn. 
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 22 oktober 2015
Onderzoek TU Delft bewijst ongelijk van Einstein. 
Kunnen twee deeltjes rechtstreeks met elkaar in verbinding staan, zelfs als een daarvan zich aan de andere kant van de Melkweg bevindt? Nee, zei Einstein. Jazeker, bewijst een groep studenten van de TU Delft nu.
De wetenschappers toonden aan dat elektronen in twee diamanten, gescheiden van elkaar door 1,3 km campus, echt een onzichtbare verbinding kunnen hebben - een soort teleportatie dus.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 22 oktober 2015
'Gedrag demonstranten Steenbergen verontrustend
Burgemeester Joseph Vos noemt het gedrag van een deel van de tegenstanders van een asielzoekerscentrum (azc) bij de vergadering in Steenbergen verontrustend.
De burgemeester denkt dat een deel van de tegenstanders van buiten de gemeente komt. Hij zei in gesprek met Radio 1 dat hij denkt dat de negatieve sfeer bewust is gecreeërd.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 16 oktober 2015
Beer dringt Russisch winkelcentrum binnen 
Een grote bruine beer is woensdagavond in de Oost-Russische stad Gabarovsk tot ontzetting van het publiek en het personeel een winkelcentrum midden in de stad binnengedrongen.Het dier raakte opgesloten en begon gaandeweg in paniek heen en weer te rennen, omstanders negerend.. Uiteindelijk werd hij gedood.. 
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 14 oktober 2015
Ilja Gort in Guinness Book voor verzekerde neus van vijf miljoen euro 
Wijnboer, schrijver en televisiemaker Ilja Gort heeft een plaats veroverd in het Guinness Book of World Records omdat hij zijn neus heeft laten verzekeren voor vijf miljoen euro.Hij noemt zijn neus zijn "op een na belangrijkste orgaan". Het succes van zijn wijnen hangt volgens de wijnboer samen met het functioneren van zijn neus..
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12 oktober 2015
Eekhoornsterfte veroorzaakt door 'kattenbakziekte'
Wetenschappers hebben een verklaring gevonden voor de plotselinge eekhoornsterfte vorig jaar in onder meer Twente, waar de dieren dood uit de boom vielen: meer dan de helft van de onderzochte dieren is doodgegaan aan toxoplasmose (kattenbakziekte).
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nos.nl d.d. 11 oktober 2015
Fransen staan stil bij honderden zelfmoorden onder boeren
Bij de basiliek in het Franse dorpje Sainte-Anne d'Auray zijn 600 witte kruizen neergezet. Een eerbetoon aan de honderden boeren die dit jaar zelfmoord hebben gepleegd in Frankrijk. Volgens de initiatiefnemer van het project, Jacques Jeffredo, is suïcide een groot probleem in de agrarische gemeenschap .
In 2013 concludeerden onderzoekers dat om de dag een Franse boer zelfmoord pleegt. Tussen 2007 en 2009 zouden ongeveer 500 boeren hun leven zelf hebben beëindigd. In verreweg de meeste gevallen gaat het om mannen.
Gelezen bij nu.nl d.d. 28 september 2015
'Nog altijd weinig vertrouwen in bankensector'
Nederlanders hebben nog altijd weinig vertrouwen in de bankensector en dit komt door een gebrek aan klantgerichtheid.
Rabobank was slecht met hypotheken.
ABN Amro liet het slechtste cijfer zien als het gaat om leningen. ING werd het laagste beoordeeld met beleggen. Het gaat hierbij onder meer om de manier waarop de banken hun klanten inzicht geven in bepaalde zaken
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 22 september 2015
Geen richting aangeven rotonde grootste ergernis automobilist
Automobilisten die geen richting aangeven als ze de rotonde verlaten vormen de grootste irritatie op de weg binnen de bebouwde kom. Meer dan de helft (52 procent) van de Nederlandse
automobilisten geeft aan zich hier het meest aan te ergeren.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 september 2015
Vrouw neemt via reclamebord wraak op vreemdgaande echtgenoot 
Een vrouw uit het Engelse Sheffield heeft wraak genomen op haar vreemdgaande echtgenoot door hem voor schut te zetten op een immens reclamebord. Op 'n bord van 3 bij 5 meter staat: "Aan mijn vreemdgaande echtgenoot Paul. Jullie verdienen elkaar. Wanneer je thuiskomt van je werk, ben ik vertrokken. Geniet van je autorit naar je werk. Lisa."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 23 september 2015
Schot verstoort toespraak homofobe prediker met doedelzak
Een man in het Schotse dorpje St Andrews heeft met zijn doedelzak een toespraak verstoord van een predikant die op het dorpsplein een tirade tegen homo's en lesbiennes hield.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d.16september 2015
Mugabe leest verkeerde speech bij opening parlement
De Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft dinsdag geblunderd bij de opening van het parlement. De 91-jarige regeringsleider las de verkeerde speech helemaal voor.(duur 20 minuten)
Volgens Mugabe hebben medewerkers van hem de toespraken door elkaar gehaald. Hij houdt later op de dag nog een keer de goede speech.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij het AD d.d. 8 september 2015
Saudi-Arabië wil 'helpen' door moskeeën te bouwen in Duitsland
Saudi-Arabië is nog altijd niet bereid om meer Syrische vluchtelingen op te nemen.
Wel wil het land 200 moskeeën in Duitsland bouwen, speciaal voor de migranten die daar al zitten.
Deze welvarende moslimlanden hebben ervaring met het integreren van immigranten en hebben zelf hoge percentages vreemdelingen in het land. Toch doen de landen vrijwel niets om de migratiecrisis te verlichten.
In de Telegraaf van 12 sept...
'2,5 miljoen vluchtelingen in Saudi-Arabië' , zegt het officiële staatspersbureau van Saoudi-Arabië.
Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Saudi-Arabië eerder niet wilde praten over aantallen, omdat de regering "niet wilde opscheppen". "We brengen het nu naar
buiten omdat het belangrijk is een reactie te geven op foute en misleidende informatie in media." Vanuit Europa kwam er kritiek op de Golfstaten, omdat ze geen vluchtelingen zouden opnemen
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 augustus 2015
Leraar VS behoudt baan ondanks 111 keer te laat komen.
Een basisschoolleraar in de Amerikaanse staat New Jersey is in twee jaar tijd 111 keer te laat gekomen. Toch mag hij zijn baan houden.
Volgens leraar Arnold Anderson is zijn gewoonte om 's ochtends thuis te ontbijten de oorzaak van zijn probleem.
Zijn werkgever, de Roosevelt Elementary School, probeerde Anderson op disciplinaire gronden te ontslaan.
Dat ontslag is ongeldig verklaard. De school zou de man niet goed hebben gewaarschuwd en hem geen tijd hebben gegund om zijn gedrag te verbeteren.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 augustus 2015
Burgemeester Den Haag gastheer op Spinoza-première.
Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is de gastheer van de wereldpremière van de documentaire over de Nederlandse filosoof Spinoza. Baruch Spinoza (1632-1672) is een van ’s werelds grootste denkers.
Spinoza was een van de eerste filosofen
die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en 
dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven,
te denken en te zeggen wat hij of zij wil.
Lees meer bij nu.nl
Het woord gans, met als betekenis 'heel, geheel, volledig',
 is vrij gangbaar in België, vooral in de spreektaal. 
Ook in Nederland komt het wel voor, maar daar heeft het voor veel taalgebruikers een ouderwetse bijklank. 
Het hoort hier niet bij het officiële taalgebruik ...
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 augustus 2015
Een op de vijf Britse babyboomers is probleemdrinker 
Een op de vijf Britse babyboomers blijkt een probleemdrinker. De ouderen zelf, maar ook huisartsen, zien de risico's en problemen vaak over het hoofd.
De babyboomer-generatie, geboren tussen 1946 en 1964, blijkt een generatie van probleemdrinkers. Uit onderzoek onder 28.000 gepensioneerde Londenaren blijkt dat een derde van hen regelmatig drinkt.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 augustus 2015
'Omroep Brabant zendt Royal Albert Hall-concert van Guus Meeuwis uit'
Het concert dat Guus Meeuwis in The Royal Albert Hall in Londen gaf, wordt binnenkort uitgezonden op televisie.
Omroep Brabant heeft de primeur te pakken, meldt de omroep maandag. Het concert wordt zaterdag 13 september om 20.00 uur uitgezonden.
Meeuwis trad in mei op in de beroemde concerthal, een droom die uitkwam voor hem. "Het was niet normaal, ik heb er gewoon geen woorden voor", sprak Meeuwis na de show
Lees meer bij nu.nl
Voltaire (Frans schrijver, humanist, rationalist, filosoof & satiricus (1694 - 1778): ...: ''Alles wat te stom is om te zeggen, wordt gezongen"  
Gelezen bij nu.nl d.d. 21 augustus 2015 
'Mensen met psychopatische trekjes gapen minder snel' 
Mensen met psychopatische trekjes gapen minder snel mee met anderen, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Hoe minder empathisch mensen zijn aangelegd, hoe minder vaak ze een geeuw van iemand anders overnemen.
Mogelijk bestaat er een link tussen aandoeningen als psychopathie en het 'geeuwgedrag' van mensen.
Lees meer bij nu.nl
Elders gelezen:
Mensen met kaakgewrichtsproblemen kunnen problemen hebben met losschietende gewrichten bij het gapen. De kaak kan vast komen te zitten als hij uit de kom raakt of in een bepaalde stand raakt..(Versleten glijlaagjes).  Het kraakbeen is dan vaak versleten of de gewrichtsbanden zijn te slap...
Gelezen bij nu.nl d.d. 18 augustus 2015
Hans Teeuwen krijgt energie voor nieuwe cabaretshow
Hans Teeuwen denkt dat er snel een vervolg komt op zijn cabaretprogramma Spiksplinter uit 2011. "Ik begin de energie weer een beetje terug te krijgen."
Dat zegt de cabaretier in een interview met Veronica Magazine.
"Ik denk niet dat het lang gaat duren voor er weer een nieuwe cabaretshow komt. Onder voorbehoud hoor, pin me er niet op vast", aldus Teeuwen.
Lees meer bij nu.nl

Video bij YouTube ---
Hans Teeuwen over Peter R. De Vries die de cartoonisten van Charlie Hebdo onfatsoenlijk vond ( en zelf mede schuldig? ) ---
Gelezen bij nu.nl d.d. 21 augustus 2015
Hans Dorrestijn geëerd met expositie en film
De 75e verjaardag van dichter en cabaretier Hans Dorrestijn dit jaar gaat niet ongemerkt voorbij. Het Letterkundig Museum in Den Haag wijdt vanaf 10 december een expositie aan zijn literaire werk, en op het Nederlands Film Festival beleeft 26 september de documentaire De Kunst van het Lijden, die gaat over Dorrestijn, zijn wereldpremière.
Hans Dorrestijn is ook amateur-ornitholoog en treedt als vogelaar op in het homoristische tv-programma 'Baardmannetjes'. (met Nico de Haan).
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 20 augustus 2015
Jean-Marie Le Pen uit partij gezet
De Franse politicus Jean-Marie Le Pen is donderdag uit zijn partij, het nationalistische Front National, gezet.
Marine Le Pen royeerde haar vader eerder al uit de partij die hij zelf veertig jaar geleden oprichtte, om zelf meer kans te hebben om de macht te krijgen. De eerste keer keurde de rechter dit af ...
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 augustus 2015
Graf Egyptische koningin Nefertiti mogelijk gevonden.
Het graf van de Egyptische koningin Nefertiti ligt mogelijk verborgen achter de tombe van haar zoon Toetanchamon.
De Engelse archeoloog Nicholas Reeves zegt aanwijzingen te hebben dat daar een dichtgemetselde gang is, die mogelijk toegang tot de grafkamer van de koningin biedt.
Nefertiti was de vrouw van farao Achnaton en leefde in de veertiende eeuw voor Christus.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 06 augustus 2015 
'Paarden vertonen dezelfde gezichtsuitdrukkingen als mensen'
Britse wetenschappers hebben de verschillende gezichtsuitdrukkingen van paarden in kaart gebracht.
Het gaat om 17 verschillende gelaatsexpressies aan de hand waarvan de emoties van de dieren mogelijk zijn af te lezen.
Lees meer bij nu.nl

Gelezen bij nu.nl d.d. 03 augustus 2015
'Ook Nederland heeft tekort aan koks
Niet alleen Frankrijk, maar ook Nederland kampt met een tekort aan koks.
Dat zegt Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, in gesprek met NU.nl.
Vooral in het westen van het land, met name in de Randstad, blijven vacatures soms wel een halfjaar openstaan.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 31 juli 2015
Rups verandert gedrogeerde mieren in zombie-lijfwachten
De rups van een Japanse vlindersoort beschermt zichzelf tegen roofdieren door mieren te drogeren en in te zetten als lijfwachten.
Ze lokken de mieren met suikerwater dat ze uitscheiden. De mieren worden schildwachten als ze ervan drinken. Ze gaan niet terug naar hun nest ...
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 26 juli 2015
Duivels beeld onthuld in Detroit
Een satanische organisatie heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Detroit een bronzen beeld onthuld van Baphomet. 
Buurtbewoners wisten niet dat het bijna drie meter hoge beeld er zou komen.
Uit angst voor protestdemonstraties hield de groep de locatie van de onthulling tot vlak voor het evement geheim. 
Een groot deel van de aanhangers prezen Satan tijdens de onthulling.
De plaats in Detroit is tijdelijk. 
Het beeld moet uiteindelijk in de Amerikaanse staat Arkansas komen te staan. Naast een beeld van de tien geboden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 juli 2015
'Slaap haalt vergeten informatie weer boven in brein' 
Slaap zorgt ervoor dat vergeten informatie sneller weer boven komt drijven in het brein, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Na een goede nachtrust herinneren mensen zich relatief vaak woorden uit een vreemde taal waar ze eerder niet meer op konden komen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 23 juli 2015
'Iran executeerde al bijna zevenhonderd mensen in 2015'
Iran heeft dit jaar al bijna zevenhonderd mensen geëxecuteerd, bijna evenveel als over heel 2014.  Amnesty International verwacht dat Teheran dit jaar meer dan duizend levens van veroordeelden beëindigt. 
''Ze moeten zich schamen ...''  
"Het gebruik van de doodstraf is altijd afschuwelijk, maar het is extra zorgelijk in een land als Iran, waar processen schaamteloos oneerlijk zijn", aldus de adjunct-directeur van Amnesty International Said Boumedouha.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 15 juli 2015
Zanger Ben Saunders heeft minder optredens door lidmaatschap Satudarah.
Ben Saunders heeft minder optredens sinds bekend is dat hij lid is van motorclub Satudarah. "Dat merk je wel", zegt hij in een interview met Panorama. "En dat bepaalde mensen je op straat niet meer aankijken."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen in het AD van 15-7-15:
Motorclub Satudarah stond pal achter Ben Saunders nadat hij in opspraak raakte door de mishandeling van een verkeersregelaar. De voormalig Voice of Holland-winnaar kreeg steunbetuigingen van de vereniging vanuit de hele wereld, zegt hij in een gesprek met Panorama. Ook onthult hij nog tweemaal te zijn opgepakt. 
Gelezen bij nu.nl d.d. 14 juli 2015
Rashonden  op Engelse hondenshows zijn vaak te dik
Een kwart van de honden die meedoen aan Crufts in Engeland, de grootste hondenshow ter wereld, is te dik. 
De onderzoekers noemen de uitkomst zorgwekkend, omdat de dieren die meedoen aan Crufts doorgaans worden gezien als de perfecte honden.
Overgewicht bij honden kan diabetes en artritis veroorzaken.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 12 juli 2015
Schots meisje geweigerd aan boord vliegtuig door bleke huid.
Een 14-jarig Schots meisje, dat op vakantie zou gaan naar de Malediven, werd vanwege haar bleke gezicht geweigerd toen ze op het vliegveld van Manchester wilde inchecken voor haar vlucht.
"Ik zei tegen ze dat we uit Schotland komen", vertelde de vader, die alles weer regelde via zijn huisarts, aan de nieuwssite. "Grace heeft rood haar en een bleke huid. Verder is er niks mis met haar."
Volgens hem was de vlucht van Etihad Airways uit Dubai overboekt en zocht men naar een smoesje om dat op te lossen ....
Opmerking  : De erfelijke opdracht voor rood haar en sproeten zit in hetzelfde laatje, het MC1R-gen, en dus zie je ze bijna altijd samen voorkomen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 02 juli 2015 
Historische Göring-telegram onder de hamer
Bij een veiling in New York wordt binnenkort een historisch nazi-document geveild. Het legendarische Göring-telegram zou tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog geleid hebben tot de breuk tussen Adolf Hitler en zijn oude vertrouweling Hermann Göring.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen in de Engelse The Telegraph (internet) d.d. 24 juni 2008.
Hitler maakte graag grappen ten koste van zijn trawanten.
De dictator  onderbrak zijn ernstig bedoelde acties vaak met geintjes  ("pull the legs") ten koste van  zijn omgeving (generaals, volgers en slijmjurken) .
Zijn favoriete slachtoffer was de  Luftwaffe-chef Herman Göring, die berucht was om zijn verzotheid  op het zichzelf toekennen van medailles en onderscheidingen..
Volgens het boek hierover door de laatste overlever van de bunker, vertelde Hitler hoe mevrouw  Göring haar man in de slaapkamer aantrof  terwijl hij met zijn maarschalksstaf over zijn ondergoed zwaaide en hem vroeg wat hij aan het doen was.
''Hij antwoordde : "Ik promoveer mijn ONDERbroeken tot OVERbroeken", '' ....grapte Hitler. 
Van Hitler werd gezegd dat hij zo trots op zijn grap was dat hij medailles van goud- en zilverpapier voor Göring had laten maken om op zijn  pyjama te dragen.
Hitlers humor, die ook onthutsende grappen over concentratiekampslachtoffers bevatte, is omschreven in het  boek  ''The Last Witness'' (De laatste getuige), dat in 2008 gepubliceerd werd.
''Der letzte Zeuge: Ich war Hitlers Telefonist, Kurier und Leibwächter''  is geschreven door  Rochus Misch, in 2008 90 jaar , de telefonist in de  Berlijnse Bunker waar Hitler zijn laatste dagen .doorbracht alvorens in april 1945 zelfmoord te plegen... 
De schrijver en telefonist Misch stierf in 2013. Hij  werd  96 jaar oud.
Lees bij telegraph.co.uk (Engelse tekst)
Gelezen bij nu.nl d.d. 04 juli 2015
Officieel sprake van hittegolf in Nederland
In Nederland is officieel sprake van een hittegolf. Tropische temperaturen waren er al sinds dinsdag maar zaterdag om 11.17 uur was de hittegolf echt een feit. Toen werd in De Bilt de 30 graden gehaald.
Van een hittegolf is sprake als de maximumtemperatuur vijf opeenvolgende dagen 25 graden of hoger ligt, waarvan drie dagen 30 graden of meer. De laatste hittegolf in Nederland was bijna twee jaar geleden: tussen 21 en 27 juli 2013.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 juni 2015
'Renpaarden worden nog steeds sneller'
Het fokken van renpaarden leidt nog steeds tot snellere tijden bij races, zo blijkt uit een nieuwe studie.
Vooral op de korte afstanden zijn de winnende tijden in de afgelopen 165 jaar steeds scherper geworden. Hier is minder uithoudingsvermogen nodig bij een hoge snelheid. (sprinten).
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 juni 2015
Boekrecensie: 4 sterren voor: 
Verraad - Misdaadbiografie van Willem Holleeder 
Waarom is het zo moeilijk te bewijzen dat De Neus een hoofdrol speelde in de bloedige Amsterdamse onderwereldoorlog?
Dit boek zegt veel over Willem Holleeder. 
Het zegt ook iets over ons als publiek dat iemand als Holleeder, die zijn zus Astrid bedreigde door haar achtjarige zoon een pistool tegen zijn hoofd te zetten, een poos als knuffelcrimineel heeft kunnen rondlopen.
Het boek begint in de periode na Holleeders gevangenisstraf wegens de ontvoering van Freddy Heineken.
Links met andere cartoons  over Huys en Holleeder: 

Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 16 juni 2015
Vastgoedmagnaat Donald Trump doet mee aan verkiezingen VS
De Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump doet namens de Republikeinen mee aan de verkiezingen in de VS.Trump kondigde dinsdag aan dat hij Obamacare, het door Obama ingevoerde zorgstelsel, wil terugdraaien. Ook sprak hij over werkgelegenheid: "Ik zal de beste banenpresident zijn die God ooit heeft gecreëerd", sprak Trump.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 17 juni 2015
Slag bij Waterloo.
Op 18 juni 1815 komen duizenden strijders uit het Koninkrijk der Nederlanden, het huidige Nederland en België, om het leven in een van de bloedigste veldslagen ooit: de beroemde Slag bij Waterloo.
De veldslag wordt op 18 juni nagespeeld met duizenden figuranten ....
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij spitsnieuws.nl d.d. 9 juni 2015 
Stierenvechter verliest bal aan stier.
Stierenvechter Marco Galán zal met niet veel genegenheid terugdenken aan zijn jongste optreden in de stierenvechtarena van Madrid. De stier reeg de linkerbal van Galán aan zijn hoorn.
De stier raakte Galán in zijn schaamstreek. Daarbij liep Galán inwendige bloedingen op en werd zijn linkerteelbal blootgelegd. Het kleinood zou later in het ziekenhuis verwijderd worden. De stier is nadien, zoals gebruikelijk, afgemaakt.
Lees over stierenvechten bij wikipedia.nl
Gelezen bij  het Bodegraafs Nieuwsblad d.d. 12 juni 2015
Open les intuïtieve ontwikkeling
BODEGRAVEN - Het Essence College houdt op 15 juni een kennismakingsles. 
Iedereen is welkom.
Bezoekers krijgen een les met oefeningen die je zelf meteen kunt toepassen. Ook vragen kun je stellen aan de aanwezige docent. 
De avond wordt gratis aangeboden en begint om 19.30 tot 21.00 uur in een van de lesruimtes in het Evertshuis. 
Intuïtieve Ontwikkeling heeft als doel om helderder en zelfbewuster in het leven te staan. 
Je leert eenvoudige maar krachtige technieken om je innerlijke rust te bewaren, stress te verminderen en gefocust te zijn. 
Leren om je intuïtie, je zesde zintuig, bewust te gebruiken is geschikt voor iedereen.
Informatie: www.essencecollege.nl. 
(Spotpen : intuïtieve vraagstelling: Is het een instantie met vage opleidingen ...?)
Gelezen bij nu.nl d.d. 13 juni 2015
Zanger, dichter en tekstschrijver Drs. P (95) overleden
Dichter, zanger en tekstschrijver Drs. P is overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij is 95 jaar oud geworden. Hij overleed door ouderdom. Dat heeft zijn uitgever Vic van de Reijt zondag bekendgemaakt.
Drs. P is bekend van liedjes als Veerpont ("Heen en weer"), Dodenrit ("Trojka hier, trojka daar"), De Zusters Karamazov en Het Trapportaal.
Hij had zijn populariteit te danken aan zijn krakerige stemgeluid, plechtig-droogkomische zang- en verteltrant en keurig uiterlijk in combinatie met de taalvaardigheid en humor in zijn nummers.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 juni 2015
Striptekening Hergé geveild voor recordbedrag
Een originele tekening van striptekenaar Hergé is afgelopen woensdag in Veilinghuis Zwiggelaar in Amsterdam geveild voor het recordbedrag van 75.000 euro. Nooit eerder is er zoveel uitgegeven voor dit type illustratie van Hergé, meldt het veilinghuis donderdag.
Lees meer bij nu.nl
Meer informatie over Hergé bij Info-22
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 juni 2015 
Luv'-zangeressen vechten ruzie uit over boek via Facebook 
Eerder werd al bekendgemaakt dat het fotoboek over zangformatie Luv' niet meer wordt verkocht. Luv'-zangeres Marga Scheide beschuldigt op Facebook haar collega Patty Brard van het 'goedkoop omdraaien' van het verhaal.
Intussen wordt de uitgave van het boek door Brard tegengehouden.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 09 juni 2015
Rowan Atkinson verkoopt auto voor bijna 11 miljoen euro 
Rowan Atkinson heeft een grote winst behaald op de verkoop van zijn McLaren F1-auto. De komiek heeft de sportcoupé voor bijna 11 miljoen euro verkocht.
De 60-jarige Atkinson zette de auto, die hij zelf in 1997 voor 'slechts' 540.000 pond kocht, eerder dit jaar te koop
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 01 juni 2015
'Suiker heeft onze eetgewoontes en smaakpapillen misvormd' 
We eten teveel suiker, daar zijn voedingsdeskundigen en wetenschappers het over eens. De Vlaamse gastronomische school Ter Groene Poorten komt daarom met een kookboek met suikervrije recepten.
"Gastronomie wordt nog altijd geassocieerd met lekker eten, maar ook met minder gezond eten", aldus Paul van Damme van Ter Groene Poorten maandag over het onlangs verschenen Lekker zonder suiker. "Dat is een misopvatting. Gezond eten kan, en moet, ook lekker zijn."
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 mei 2015 
Van Praag verwacht spannende strijd tussen Blatter en prins Ali. 
Michael van Praag verwacht vrijdag een spannende strijd tussen Sepp Blatter en prins Ali bin Al-Hussein om het voorzitterschap van de FIFA.
"Het wordt echt heel spannend'', stelde Van Praag terwijl hij bij het Hallenstadion van Zürich arriveerde voor het 65e congres van de wereldvoetbalbond.
"Ik zeg het al langer. Het staat echt niet vast dat Blatter gaat winnen. Dat gevoel is alleen maar sterker geworden bij me.''
Lees meer bij nu.nl
Inmiddels is bekend dat Blatter herkozen is... En spannend was het niet ... Wel voorgekookt en uitgekookt ....(waarschijnlijk).
-------
Op 2 juni stelt hij zijn functie ter beschikking nadat er nieuwe corruptiefeiten van collega's boven water komen...
Gelezen bij nu.nl d.d. 26 mei 2015 
'Vondst nazi-kunstwerken groter dan gedacht' 
Het aantal kunststukken uit het nazi-tijdperk dat de Duitse politie teruggevonden heeft naar aanleiding van onderzoek van Nederlanders, is veel groter dan gedacht.
Op de locaties waar de Duitse politie vorige week invallen deed, bleken ook stukken te staan die geroofd waren uit het onderkomen van Hermann Göring. Ook werden de bekende beelden 'Die Wehrmacht' en 'Die Partei' teruggevonden.
Lees meer bij nu.nl
---------
Lees over "Entartete Kunst" bij : wikipedia.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 23 mei 2015
Advocaat Mohammed Enait mag vak niet meer uitoefenen 
Advocaat Mohammed Enait mag zijn vak niet meer uitoefenen. Het Hof van Discipline heeft hem van het tableau laten schrappen.
In totaal zou hij in eerste instantie meer dan 12.000 euro in rekening hebben gebracht voor één dag werk.
Enait kwam al eerder in het nieuws, onder meer omdat hij weigerde vrouwen de hand te schudden. Ook wilde hij niet opstaan als rechters de rechtszaal binnenkomen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21 mei 2015>
Radiodj Eva Koreman verruilt Q-music voor 3FM 
Eva Koreman gaat weg bij Q-music. De radiodj is vanaf 1 september te horen bij BNN op NPO 3FM, zo maakt BNN donderdag bekend.
"Een nieuwe omgeving, nieuwe mogelijkheden, een nieuw programma: ik vind het geweldig en spannend om bij BNN op 3FM radio te gaan maken."
Lees meer bij nu.nl

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud