cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-26

Infogroep

Tekeninfo - (1157-1219) - Info-26

Klik op de koppelingen

Gelezen bij  nu.nl  d.d. 31 oktober 2014
Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt.
De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten, schrijven Egyptische media donderdag.Het Egyptische ministerie van Oudheden zegt dat de tempel waarschijnlijk is gebouwd in de tijd van farao Thoetmosis III, ongeveer 3.000 jaar geleden.
De schatzoekers zijn gearresteerd ....
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 28 oktober 2014
'DigiD was lek bij 12 gemeenten'
De DigiD-toegang van twaalf gemeenten en twee andere instanties heeft bijna een jaar open gestaan voor potentiële hackers.
Honderdduizenden Nederlanders hebben door het DigiD-lek sinds september 2013 het gevaar gelopen dat uit hun naam allerlei toeslagen werden aangevraagd, meldt het tv-programma Opgelicht (Avrotros) dinsdagavond op basis van eigen onderzoek.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen in LeudalNieuws (gemeente Leudal) d.d. 22 oktober 2014
Wethouders pakken de koffers : Ronduit Open is boos.
Het feit dat de wethouders Arno Walraven en Piet Verlinden (beiden van de partij '''Samen Verder'') in december eerder met vakantie gaan, waardoor de raadsvergadering een dag moet worden vervroegd, is niet in goede aarde gevallen bij oppositiepartij ''Ronduit Open''. Sterker nog. Wat raadslid Stan Backus betreft gaat de geplande raadsvergadering op dinsdag 16 december gewoon door. De twee wethouders willen die dinsdag al aan hun kerstreces beginnen. Daarom verplaatste het college de raadsvergadering naar 15 december. Maar uitgerekend op die dag zijn drie raadsleden van Ronduit Open verhinderd. ''En het kan toch niet zo zijn dat de vergaderingen van de raad worden verzet omdat fulltime wethouders buiten de afgesproken recesperiode met vakantie gaan.'', aldus Backus. Hij wil dat burgemeester Verhoeven de twee wethouders wijst op hun bestuurlijke verantwoordelijkheid.
Gelezen bij nu.nl d.d. 25 oktober 2014
Luisteren naar roddelen verhoogt zelfreflectie
Het horen van roddels over anderen heeft als effect dat we ons eigen gedrag daaraan gaan spiegelen. De onderzoekers vroegen deelnemers na te denken over een situatie waarin ze roddels te horen kregen. Het bleek dat de deelnemers die positieve roddels te horen kregen zelfverbetering sterker waardeerden.
Er was ook een opvallend verschil tussen mannen en vrouwen. Vrouwen reageerden het sterkst op negatieve roddels, vanwege de angst ooit zelf in die situatie te komen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 21 oktober 2014
Kinderen in speciaal onderwijs rekenen beter
Kinderen in het speciaal basisonderwijs zijn de afgelopen zeven jaar beter gaan rekenen. Het gaat daarbij onder meer om de onderdelen breuken, procenten, meten en verhoudingen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  Dagblad De Limburger.nl  d.d. 21 oktober 2014
Krabbelaar versus glamouradvocaat
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer stond maandag lijnrecht tegenover strafpleiter Theo Hiddema in een kort geding. De aanleiding: een spotprent waarin de raadsman als ‘louche advocaat’ wordt neergezet. Hiddema wil geld zien. Oppenheimer werpt zich op als martelaar van het vrije woord.
Gelezen bij nu.nl d.d. 20 oktober 2014
Sterftecijfers alle ziekenhuizen bekend
Alle ziekenhuizen hebben hun sterftecijfers bekendgemaakt. Ziekenhuizen zijn sinds dit jaar verplicht om hun sterftecijfers naar buiten te brengen.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 17 oktober 2014
Australiër heeft drie dagen spin in lichaam
Een man uit de Australische stad Bunbury heeft drie dagen rond gelopen met een tropische spin in zijn lichaam. Het beestje baande zich een weg naar binnen via een litteken op zijn buik. Dit gebeurde op Bali, waar de man op vakantie was.
Eenmaal terug in Australië werd de 'ongewenste gast' verwijderd.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 15 oktober 2014
'Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties'
Elke week maar twee uur extra bewegen verbetert de schoolprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Van de leerlingen die extra beweging kregen, behaalde een groter deel de leerdoelen van de vakken Zweeds, Engels en wiskunde, dan van de minder actieve scholieren.
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij nu.nl d.d. 11 oktober 2014
Man beoordeelt kunst anders dan vrouw
Mannen beoordelen kunst anders dan vrouwen. Mannen hechten meer aan de achtergrond en authenticiteit van de kunstenaar, terwijl vrouwen zich meer richten op het kunstwerk zelf.
Volgens de onderzoekers kan het goed profileren van dat merk de waardering van en de vraag naar kunst sterk verhogen; vooral door mannen te overtuigen dat ze waardevolle objecten voor hun neus hebben..
Lees meer bij nu.nl
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 9 oktober 2014
Biografie Helmut Kohl mag verschijnen
De Duitse oud-bondskanselier Helmut Kohl is er niet in geslaagd de publicatie van een biografie te voorkomen. De rechter wees donderdag in kort geding een verschijningsverbod van het boek van schrijver Heribert Schwan af.  
De vroegere bondskanselier heeft direct beroep aangetekend. Een belofte van de schrijver (volgens Kohl): De  in het vertrouwen uitgesproken woorden zouden  niet gepubliceerd worden...
Lees meer bij nu.nl

Gelezen bij nu.nl d.d. 8 oktober 2014 
Zeventig 'nieuwe' schilderijen in Rembrandts oeuvre
Aan Rembrandt zijn de afgelopen jaren zeventig 'nieuwe' schilderijen toegeschreven. Dat schrijft kenner Ernst van de Wetering in het zesde en laatste deel van een omvangrijke overzichtscatalogus van schilderijen van de kunstenaar.
Lees meer bij nu.nl

Gelezen bij nu.nl d.d. 8 oktober 2014 
Britse volk erft schilderijen van Winston Churchill
Bijna veertig schilderijen die de Britse oud-premier Sir Winston Churchill schilderde, worden eigendom van het Britse volk. 
Dat staat in het testament van de jongste dochter van Churchill, meldt de BBC woensdag. Lady Mary Soames overleed in mei.
Lees meer bij nu.nl

Gelezen bij nu.nl d.d. 6 oktober 2014 
Van Gogh Museum schaft werken Denis en Rodin aan
Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft werk van Maurice Denis en Auguste Rodin gekocht.
De sculptuur van Rodin, generatiegenoot van Van Gogh, staat samen met werk van Edgar Degas en Paul Gauguin symbool voor de moderne experimenten in het Parijs van die tijd..
Lees meer bij nu.nl
Een oud bericht op NRC.nl  uit 1992.
De Franse antiquair en kunsthandelaar Guy Hain, in vakkringen bekend als de 'hertog van Bourgogne', wordt ervan verdacht vele honderden bronzen beelden van beroemde beeldhouwers te hebben vervalst en verkocht.

< Inhoud-1205
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 5 oktober 2014
Schaap valt uit raam appartement
In de stad Lille, in het noorden van Frankrijk, is vrijdagavond een schaap uit een raam van een appartement op de vijfde verdieping gevallen. Het dier overleefde de val.
Of het incident iets te maken heeft met het offerfeest is echter niet bewezen ....... (?)

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1204
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 2 oktober 2014
Teloorgang van de PvdA : Kale PvdA-haan is beste politieke spotprent
Met een tekening over de teloorgang van de PvdA heeft spotprenttekenaar Bas van der Schot de Inktspotprijs gewonnen.
De tekenaar van Een korte geschiedenis van de PvdA kreeg de prijs voor de beste politieke prent van 2013-2014 donderdag uitgereikt in Nieuwspoort in Den Haag.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1203
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 2 oktober 2014
'Dagelijks een Granny Smith voorkomt overgewicht'
Het gezegde 'One apple a day, keeps the doctor away' lijkt gedeeltelijk te kloppen. In ieder geval als die appel een Granny Smith is.

Volgens de onderzoekers blijkt de Granny Smith stoffen te bevatten die langer voor een vol gevoel zorgen. Onverteerbare stoffen stimuleren de goede darmbacteriën, verhogen de weerstand en dragen bij aan het voorkomen van overgewicht.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1202
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 september 2014
Stilleven Van Gogh moet 39 miljoen opleveren
Een stilleven van Vincent van Gogh wordt in november geveild in New York. De Nederlandse schilder maakte het werk aan het einde van zijn leven.
Sotheby's verwacht dat het doek van een vaas met rode klaprozen en madeliefjes 39 miljoen euro oplevert

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1201
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 september 2014
Komiek John Cleese naar Nederland
John Cleese komt naar Nederland. De Britse komiek is op 21 en 22 oktober in ons land ter promotie van zijn boek ''Kortom... de autobiografie''.

Cleese geeft op 21 oktober een optreden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar zal hij geïnterviewd worden over zijn boek en bovendien zal de komiek een stuk uit zijn autobiografie voordragen.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1200
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 september 2014
Paul van Vliet schrijft sinterklaasboek
Cabaretier Paul van Vliet heeft een sinterklaasboek geschreven. Het boek heet Sinterklaas en de dubbelganger en wordt begin november uitgebracht.
De novelle over de goedheilig man verschijnt in de speciale reeks sinterklaasboeken van Unox.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1199
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 september 2014
VS betaalt Navajo-indianen grootste schikking ooit
De Amerikaanse regering gaat de Navajo-indianen 554 miljoen dollar schadevergoeding betalen.  Het is de grootste schikking ooit met een stam van de oorspronkelijke bewoners van Amerika.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1198
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 september 2014
Meer dan duizend arrestaties Europese misdaad
In een grootschalige Europese politieactie tegen onder meer drugs- en mensenhandel zijn deze maand meer dan duizend arrestaties verricht. In Nederland zijn ruim tachtig mensen aangehouden.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1197
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 23 september 2014
'Eerste kampvuren versterkten sociale banden'
De eerste kampvuren versterkten mogelijk de sociale banden tussen mensen, zo blijkt uit onderzoek onder bosjesmannen in Afrika.
Hun gesprekken gaan bij het vuur opvallend vaak over sociale relaties en religie, terwijl de stamleden overdag vooral economische problemen bespreken.
  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1196
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18 september 2014
'Wereldbevolking zal groeien naar 12 miljard'
Rond het jaar 2100 leven er mogelijk 12 miljard mensen op aarde, zo blijkt uit nieuwe wetenschappelijke voorspellingen.
De kans is ongeveer tachtig procent dat er aan het einde van deze eeuw tussen de 9,6 en 12,3 miljard mensen op aarde leven.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1195
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 19 september 2014
'Sahara is miljoenen jaren ouder dan gedacht'
De Sahara is mogelijk meer dan twee keer zo oud als tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.
De verwoestijning van het gebied dat nu de Sahara heet, begon waarschijnlijk 7 miljoen jaar geleden door het krimpen van een oude superoceaan ten noordoosten van Afrika

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1194
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 19 september 2014
Noorse verbreekt wereldrecord weerbericht presenteren
Eli Kari Gjengedal heeft het wereldrecord verbroken voor de langste tijd achter elkaar het weer presenteren.
De weervrouw van de Noorse zender TV2 presenteerde 33 uur de weersvooruitzichten...  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1193
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18 september 2014
Bart Chabot denkt dat BN'er worden een fout was
Bart Chabot heeft niet veel met zijn status als bekende Nederlander. "Ik heb in mijn leven veel fouten gemaakt en een daarvan is BN'er worden."
"Van alle onbenullige dingen die je in het leven kan vergaren, is dat toch wel de onbenulligste. Het betekent per saldo helemaal niets."  

Lees meer bij nu.nl

Bart Chabot trad op met Herman Brood en Jules Deelder. Hij schreef er boeken over...
Herman Brood (muzikant, schilder, dichter en drugsverslaafde) heeft woensdag 11 juli 2001 zelfmoord gepleegd. Met een sprong van het Hilton-hotel in Amsterdam zette hij een punt achter een leven zoals geen enkel rock-'n-roll-boek het ooit heeft kunnen beschrijven ....

< Terug

< Inhoud-1192
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18 september 2014  
Duikers onderzoeken vindplaats oudste computer
Duikers zijn in de Egeïsche zee de vindplaats van de oudste computer ter wereld aan het onderzoeken met een speciaal duikpak.
  
Lees meer bij nu.nl

Op de BBC was ooit 'n documentaire hierover. Volgens de documentaire was het een Romeins schip dat eeuwenoude Griekse schatten (waaronder het berekeningsapparaat) naar Rome transporteerde. Onderweg verging het schip ...

< Terug

< Inhoud-1191
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 14 september 2014
'Duikers vinden voor het eerst hard koraal midden in Noordzee'
Een team duikers heeft voor het eerst hard koraal midden in de Noordzee aangetroffen. Het anjelierkoraal werd ontdekt op een scheepswrak op de Doggersbank.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1190
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13 september 2014
Gérard Depardieu schoot op leeuwen in Afrika
De Franse acteur Gérard Depardieu onthult dat hij in het verleden twee leeuwen in Afrika heeft doodgeschoten. Dat deed de Fransman naar eigen zeggen uit zelfverdediging.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1189
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 9 september 2014
Fort van Vikingen opgegraven in Denemarken
Archeologen in Denemarken hebben de resten van een oud fort ontdekt, dat is gebouwd door Vikingen. De fundamenten van het cirkelvormige fort zijn opgegraven nabij de stad Køge, ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Kopenhagen.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1188
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 10 september 2014
Opzienbarende ontdekking bij Stonehenge
Het beroemde Stonehenge in Engeland blijkt onderdeel te zijn geweest van een veel groter geheel.  De onderzoekers stuitten op zeventien onbekende kapellen en honderden andere archeologische zaken zoals kleinere monumenten.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1187
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 8 september 2014
Konijn van kunstenaar Hofman trekt miljoenenpubliek in Taiwan
Een gigantisch wit konijn van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft in korte tijd al een miljoen bezoekers getrokken in Taiwan. Hofmans creaties lijken in Azië steevast op een miljoenenpubliek te kunnen rekenen. Een enorme gele badeend van zijn hand trok in Aziatische steden als Peking (China), Hongkong en Keelung (Taiwan) ook al massa's mensen.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1186
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 8 september 2014
Arabische Liga gaat IS aanpakken
De lidstaten van de Arabische Liga gaan de extremistische beweging Islamitische Staat en andere extremisten aanpakken, afzonderlijk dan wel collectief.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1185
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 7 september 2014
'Jack the Ripper was een Poolse immigrant'
De Britse krant The Mail on Sunday claimt de identiteit te hebben achterhaald van de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper, die in 1888 zeker vijf moorden pleegde in Londen.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1184
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 5 september 2014
Tamponfoto Heleen van Royen brengt 1.900 euro op
De 'tamponfoto' van schrijfster Heleen van Royen heeft via een onlineveiling 1.900 euro opgebracht. Dat maakte veilinghuis Catawiki bekend. Er kon tot vrijdagavond 21.00 uur geboden worden.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1183
Gelezen bij  http://sga-consultancy.nl/ d.d. 18 juli 2014
Is een alcoholverslaving op zich al een ziekte of gebrek?
Regelmatig wordt er in de gevallen waarbij er sprake is van een (alcohol) verslaving er vanuit gegaan dat de verslaving op zich al een ziekte of gebrek inhoudt.

Onder verwijzing naar eerdere jurisprudentie heeft de Centrale Raad van Beroep nogmaals bevestigd dat het niet om de verslaving op zich gaat, maar om de gebreken die daaruit voortvloeien. Onderstaande overweging van de Centrale Raad van Beroep in haar uitspraak van 18 juli 2014, ECLI:NL:CRVB:2014:2438, spreekt voor zich.

“De Raad heeft eerder geoordeeld, zie bijvoorbeeld de uitspraak van 8 april 2010, ECLI:NL:CRVB:2010:BM0518, dat een verslaving aan alcohol op zich niet als ziekte of gebrek is aan te merken. Indien echter uit de verslaving gebreken voortvloeien dan wel indien die verslaving noodzaakt tot een klinische opname of behandeling, brengt dit mee dat er wel sprake is van een ziekte of gebrek. In het geval van appellant is niet gebleken dat uit zijn alcoholgebruik beperkingen voortvloeien, waarbij in het midden kan blijven of sprake is van alcoholverslaving. Appellant werd op de datum in geding niet behandeld voor zijn overmatige alcoholgebruik en ook is niet gebleken dat hij op die datum meer beperkt was voor het verrichten van arbeid dan waarvan het Uwv is uitgegaan.
-------------------------------

Lees ook ''André van Duin speelt graag losers'' bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1182
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 3 september 2014
Bewoners Arnhem krijgen cursus koeien drijven
De gemeente Arnhem organiseert samen met de stadsboerderij een cursus koeien drijven.
De cursus is speciaal bedoeld voor inwoners uit de wijken rondom het Sonsbeekpark.
Met de cursus probeert stadsboederij De Presikhaaf de inwoners kennis te laten maken met eigenschappen van de koeien

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1181
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 3 september 2014
Twitter gaat hackers betalen om kwetsbaarheden op te sporen
Twitter gaat hackers betalen om kwetsbaarheden op te sporen en deze aan het sociale netwerk te rapporteren.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1180
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 1 september 2014
Amerikaan breekt in bij huizen om warme douche
Een inbreker is in het Amerikaanse Lexington op heterdaad betrapt door de bewoner van het huis toen hij onder de douche stond. De man heeft de vreemde neiging om bij mensen in te breken en daar een warme douche te nemen.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1179
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 1 september 2014
Ook Neanderthalers maakten rotstekeningen
Voor het eerst hebben wetenschappers rotstekeningen van de Neanderthalers ontdekt. In een grot in Gibraltar vonden zij inkervingen in de vorm van een kruis die zeker 39.000 jaar oud zijn.
Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1178
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 31 augustus 2014
Eerste goudstaafje in Folkestone gevonden
Het eerste van de dertig goudstaafjes die de Duitse kunstenaar Michail Sailstorfer op het strand van de Zuid-Engelse badplaats Folkestone heeft begraven, is gevonden.

De vinders mogen het  staafje met een waarde van verscheidene honderden euro's houden.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1177
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 augustus 2014
Bruce Springsteen maakt kinderboek met westernthema
Bruce Springsteen heeft een kinderboek geschreven. De muzikant maakte het boek Outlaw Pete samen met illustrator Frank Caruso.

Hoewel het een boek is gevuld met tekeningen, is het volgens de uitgever niet per se een kinderboek. "Het boek is voor iedereen die van westerns houdt."

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1176
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 augustus 2014
'Groente en fruit goed voor teint'
Door het regelmatig eten van groente en fruit krijgt de huid een mooiere kleur en gezondere glans dan door zonnebaden. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.
De in de planten aanwezige carotenoïden geven de huid een meer gele gloed.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1175
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 augustus 2014
Cornelissen verovert brons in kür bij Wereldruiterspelen
Adelinde Cornelissen heeft vrijdag bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen brons veroverd in de kür.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1174
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 28 augustus 2014
Chinese jongen laat zijn nek inkorten
Een jongen uit de Chinese hoofdstad Beijing laat zijn nek inkorten. Fu Wengui heeft tien nekwervels, waar normaal gesproken zeven horen te zitten.  .... Hij heeft last van zijn te lange nek....  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1173
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 26 augustus 2014
Opnieuw berisping voor Levenseindekliniek
De Levenseindekliniek is opnieuw berispt voor het onzorgvuldig handelen bij euthanasie.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1172
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 augustus 2014
'Hongerige' hersenen vertragen menselijke jeugd
De jeugd van mensen duurt relatief lang door de energieverslindende ontwikkeling van het menselijk brein, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Het brein van een vierjarige verbruikt ongeveer twee keer zo veel glucose als de hersenen van een volwassenene.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1171
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 augustus 2014
'Kinderen minder goed in lezen emoties door digitale media'
Het vermogen om emoties te herkennen in gezichten verslechtert waarschijnlijk bij kinderen door het gebruik van digitale media.

Dat komt vermoedelijk omdat digitale media tijd opslokken die anders wordt gebruikt voor persoonlijke ontmoetingen, waarbij het oppikken van emotionele hints onbewust wordt getraind.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1170
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 25 augustus 2014
'Vrouwen met veel sekspartners in verleden ongelukkiger in huwelijk'
Vrouwen die veel seksuele partners hebben gehad voor hun bruiloft, zijn over het algemeen minder gelukkiger in hun huwelijk.

''Liefdeservaringen uit het verleden lijken gekoppeld te zijn aan toekomstige huwelijkskwaliteit'', aldus één van de onderzoekers.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1169
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 24 augustus 2014
Komende dagen opnieuw veel regen verwacht
De zomer van 2014 gaat al de boeken in als een van natste zomers ooit gemeten, maar ook de komende dagen zet deze trend zich voort met nieuwe langdurige buien.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1168
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22 augustus 2014
Villeneuve niet te spreken over debuut van Verstappen in F1
Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve is niet te spreken over het feit dat de zestienjarige Max Verstappen volgend jaar actief is in de Formule 1.

Volgens de Canadees moet een coureur de nodige ervaring hebben voordat hij in de Formule 1 uitkomt.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1167
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 23 augustus 2014
Europese satellieten niet in juiste baan.
De twee satellieten die vrijdag door Europa zijn gelanceerd, zijn niet in de juiste baan om de aarde terechtgekomen. Het is niet zeker of de satellieten genoeg brandstof hebben om op eigen kracht de juiste baan te bereiken.

Het Europese navigatienetwerk Galileo moet een alternatief worden voor het gps-netwerk van het Amerikaanse leger.  

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1166
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 22 augustus 2014
Honderden nieuwe vogelsoorten in kaart gebracht.
Wetenschappers hebben bij een grootschalige analyse van alle vogelsoorten op aarde honderden nieuwe soorten in kaart gebracht.  

Het gaat in totaal om 462 nieuwe vogelsoorten, waaronder 45 papegaaien, 26 uillen en 36 kolibries.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1165
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 21 augustus 2014
Fors minder blessures bij voetbal door scheenbeschermers.
Sinds het dragen van scheenbeschermers bij voetbalwedstrijden verplicht is gesteld, is het aantal blessures aan het onderbeen scherp gedaald.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1164
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 19 augustus 2014
Mensen aten 30.000 jaar geleden al slakken.
Mensen voeden zich al veel langer met slakken dan tot nu toe werd aangenomen, zo blijkt uit nieuw onderzoek.  

Britse archeologen hebben de resten van slakkenhuizen aangetroffen in een Spaanse grot in Benidorm, waar ook dertigduizend jaar oude werktuigen en kookresten van mensen zijn gevonden.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1163
Gelezen bij  scientias.nl  d.d. 19 augustus 2014
Pterosaurus met enorme kam op het hoofd ontdekt.
Wetenschappers hebben in Brazilië een nieuwe soort pterosaurus ontdekt. Het vliegende reptiel had een spanwijdte van zo’n 2,35 meter en droeg op zijn hoofd een opmerkelijke ‘kam’ die doet denken aan de vleugel van een vlinder.
Lees meer bij scientias.nl
< Terug

< Inhoud-1162
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 18 augustus 2014
Politie haalt 15 tot 20 valse webwinkels per maand offline.
Per maand worden door de nationale politie vijftien tot twintig valse webwinkels uit de lucht gehaald, waarvan circa een derde bedrieglijk echt lijkt. Er zou sprake zijn van een verontrustende groei.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1161
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 13 augustus 2014
'Kwart mensen gaat vreemd vanwege slecht seksleven'
Gemiddeld één op de vier mensen in een relatie gaat een affaire aan uit onvrede over het seksleven.
Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvoor 5.778 mensen uit Engeland, Wales, Schotland en Ierland zijn ondervraagd.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1160
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 12 augustus 2014
24 mensen bevrijd uit vastgelopen achtbaan VS
Reddingswerkers hebben zondag (plaatselijke tijd) 24 bezoekers van een attractiepark in de Amerikaanse staat Maryland uit een achtbaan bevrijd.  (Hoogte 20 m)

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1159
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 11 augustus 2014
Zuid-Afrika evacueert honderden neushoorns uit Krugerpark
De Zuid-Afrikaanse regering is van plan om ongeveer vijfhonderd neushoorns te evacueren uit het Kruger National Park.  (Noodgreep tegen stroperij ....)

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1158
Gelezen bij  nu.nl  d.d. 29 juli 2014
Toiletgangers van buitenaf te zien in hotel Berlijn
In het onlangs geopende 25hours Hotel Bikini Berlin zijn gasten die een bezoek brengen aan het toilet van het restaurant van buitenaf te zien. Het zou gaan om een architectonische fout.

Lees meer bij nu.nl
< Terug

< Inhoud-1157
Gelezen bij  rtvnh.nl  d.d. 25 juli 2014
'Bloemendaal beïnvloedde wel degelijk journalisten'
Het college van Bloemendaal heeft zich wel degelijk bemoeid met journalisten die berichtten over de slepende kwestie rond landgoed Elswoutshoek. Dat schrijft Ruud Vader in een brief aan de gemeenteraad. Eerder ontkende Nederveen stellig dat er enige bemoeienis had plaatsgevonden.

Lees meer  bij rtvnh.nl
Lees ook ''Burgemeester onder vuur '' en bekijk de video bij Een Vandaag TV

Kern van het conflict is de ontwikkeling van het Bloemendaalse landgoed Elswoutshoek. Een hoogoplopende ruzie tussen eigenaren Rob en Hans Slewe en het gemeentebestuur zorgt voor veel commotie in het lommerrijke dorp. Dat leidt tot steeds meer kritiek op de aanpak van burgemeester Nederveen.

Landgoedeigenaar Rob Slewe: “In een gesprek met Nederveen zei hij mij dat mensen zoals wij niet op een landgoed horen. Hij dreigde net zo lang door te gaan met procedures tot het moment wij het niet meer vol kunnen houden.”
Opnemen telefoongesprekken
Met name het heimelijk opnemen van telefoongesprekken, tussen de broers Slewe en een ambtenaar, met toestemming van burgemeester Nederveen, doet de zaak escaleren.

(Correctie anno 2016 dec.) Verwijderd: Het verhaal van Fennenma in de Volkskrant - Dit is volgens het boek (  Ons soort mensen - dec 2016)   in samenspel met de snode lieden van de gemeente gemaakt. (Hij zal het niet zonder het te kunnen bewijzen, beweren)..

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud