cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-14

Infogroep

Tekeninfo - (542-582) - Info-14

Klik op de koppelingen

 < Inhoud-582.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 18 augustus 2010
Een Georgische Sinterklaas
Column
Sinterklaas is ontmaskerd. Hij komt uit Georgië, hij heet Merab Zjordania en stiekem geloven we allemaal in hem.
Door Thijs Zonneveld.

Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-581.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 18 augustus 2010
Mogelijk 1 miljoen onterechte ADHD-diagnosen
Bijna 1 miljoen kinderen in de Verenigde Staten zijn mogelijk onterecht gediagnosticeerd met de aandachtstekortstoornis ADHD. Nieuw onderzoek van Michigan State University wijst hier op.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-580.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 17 augustus 2010
Ruzie maken is goed voor de mens
Wie zich zo nu en dan verbaal  flink gaat gelden en zelfs  ruzies  niet uit de weg gaat, is waarschijnlijk gezonder dan iemand die dat niet doet. Mensen die conflicten liever vermijden hebben althans meer last van stress, zo blijkt uit een Amerikaanse studie.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-579.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 15 augustus 2010
Opkomst Pinkpop Classic valt tegen
Op het Pinkpopterrein in Landgraaf heeft zaterdag de vierde editie plaats van het muziekevenement Pinkpop Classic. Het festival richt zich op een ouder rockpubliek en draait om artiesten die eerder op 'grote broer' Pinkpop stonden.
De opkomst valt dit jaar met 6.000 verkochte kaarten tegen. Er werd gerekend op 15.000 bezoekers.

Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-578.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 14 augustus 2010
Zweedse piloot landt op boomtoppen
Een Zweedse piloot had zaterdagmiddag waarschijnlijk een engeltje aan boord, toen hij direct na de start een noodlanding met zijn vliegtuigje moest maken. Hij landde in de boomtoppen en klom naar beneden ...
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-577.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 12 augustus 2010
Brigitte Bardot ziet haar leven liever niet verfilmd
Brigitte Bardot wil niet dat er een film over haar leven verschijnt. Dat zei de 76-jarige actrice op de Franse radiozender Europe 1. Regisseur Kyle Newman, die al maandenlang staat te trappelen om aan de biopic te beginnen, moet zijn plannen voorlopig in de ijskast zetten
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-576.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 12 augustus 2010
`Zwemvaardigheid kind taak van ouders`
De zwemvaardigheid van kinderen is in de eerste plaats een verantwoordelijkheid van ouders. Scholen en gemeenten kunnen hierin wel ondersteunen.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-575.
Gelezen  bij telegraaf.nl  d.d. 11 augustus 2010
Bouterse: van couppleger tot president
Desi Bouterse pleegt samen met vijftien andere onderofficieren op 25 februari 1980, vijf jaar na de onafhankelijkheid van Nederland, een staatsgreep. Na de zogenoemde Sergeantencoup wordt hij twee keer interim-president: van 13 tot 15 augustus 1980 en van 4 tot 8 februari 1982.
Lees het bij    telegraaf.nl


Een jaar later op 14 aug 2011 op Nederland 1-TV  en op 15 aug 2011 te lezen bij nu.nl:
In Zomergasten 2011 deel 4: vertelde Lilian Gonçalves-Ho Kang You hoe haar man en haar broer vermoord werden tijdens of na de staatsgreep in Suriname. Te zien was  een ophitsende toespraak van Bouterse uit die tijd  t.a.v. de voor democratie stakende Moederbond. De leider ervan verging het ook niet goed.
Te zien was hoe een tegen Bouterse opstandige militair sprak vanaf het ziekenhuisbed. Hij werd  gewond zijnde vermoord.


Lees Zomergasten bij nu.nl

< Terug

 < Inhoud-574.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 10 augustus 2010
As is verbrande turf
`Van lachen krijg je honger` , zo kopte een Vlaams nieuwsblad vorige week. Slecht nieuws. Niet alleen voor alle vrolijke dikkerds, maar ook voor sommige muggenzifters. Want: ‘de KINDERTJES IN AFRIKA, die hebben honger!!! Van lachen krijg je TREK!!!’

Er zijn twee soorten mensen: mensen die vooral luisteren naar wát er gezegd wordt en mensen die alleen horen hóé iets gezegd wordt. De clichégebruikers horen bij de laatsten.
Door Saskia Aukema van Onze Taal.

Lees het bij    nu.nl

Lees over clichés bij clicheschatkamer.wordpress.com

Dooddoener
(Harry Potter) Een `Dooddoener` (Engels: Death Eater) is in de Harry Potterboeken van J.K. Rowling een volgeling van de duistere tovenaar Heer Voldemort. Dooddoeners worden door Voldemort gemarkeerd met het Duistere Teken (schedel met een slang door de mond) op hun linkeronderarm. Ze voeren de taken uit die Voldemort ze oplegt.
Lees het bij    Wikipedia.nl

< Terug

 < Inhoud-573.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 8 augustus 2010
Man rijdt twintig jaar zonder rijbewijs
De politie heeft zaterdagavond een 49-jarige automobilist uit het Limburgse plaatsje Roosteren betrapt op het rijden zonder rijbewijs, en dat al twintig jaar lang. Dat maakte de politie zondag bekend.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-572.
Gelezen bij nu.nl d.d. 4-8-10
`Motorola wil concurreren met iPad`
De Amerikaanse mobieltjesmaker Motorola wil een concurrent op de markt brengen voor de iPad van Apple, waarmee gebruikers gemakkelijk onderweg televisie kunnen kijken.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-571.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 6 augustus 2010
`Jong sporten helpt carrière`
Hoe eerder kinderen beginnen met bewegen hoe meer profijt ze daarvan hebben wanneer ze volwassen zijn. Volgens Medisch Bioloog Remco Verkaik, begeleider van onder meer topsporters, zorgt een sportieve jeugd voor een gezonde toekomst, ook op het werk.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-570.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 1 augustus 2010
Griekse Alpha Bank staat open voor fusie
Alpha Bank, één van de grootste banken van Griekenland, staat open voor een fusie met een buitenlandse partij. Dat zei bestuursvoorzitter Yannis Costopoulos zondag. Ook een samenwerking met een Griekse bank is mogelijk, aldus de topman.
< Terug

 < Inhoud-569.
Gelezen  bij onvz.nl  d.d. 30 juli 2010 (ziekteverzekeringssite)
Mug bijt graag lange mannen en dikke vrouwen
Waarom worden sommige mensen wel veel door muggen geprikt en anderen niet? Schotse wetenschappers denken het antwoord gevonden te hebben.Volgens de wetenschappers hebben muggen het vooral voorzien op lange mannen en dikke vrouwen.
< Terug

 < Inhoud-568.
Gelezen  bij AD.nl  d.d. 29 juli 2010
Universiteit stuurt docente zonder boerka weg
De Aliah-Universiteit in het Oost-Indiase Kolkata (Calcutta) heeft een docente weggestuurd omdat zij weigert een boerka te dragen. (Op aandrang studentenvakbond). Dit meldt de krant Indian Express donderdag.

< Terug

 < Inhoud-567.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 27 juli 2010
Slangen in Belgische woning
De Belgische politie heeft in een huurwoning in Beringen 31 slangen, 87 muizen en 166 ratten in beslag genomen en laten verwijderen. Onder de slangen was een boa van bijna 3 meter. Er waren ook slangen losgekomen ....
< Terug

 < Inhoud-566.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 26 juli 2010
Ouderen vrijwel kansloos op arbeidsmarkt
Een hoge leeftijd vormt een grotere belemmering voor het vinden van een baan dan een lage opleiding. Tegenover elke dertien werkloze 55-plussers stond er in 2009 maar een die werd aangenomen.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-565.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 23 juli 2010
Onteren van Franse driekleur strafbaar
Het schenden van de Franse nationale driekleur, de verticale 'tricolore' blauw-wit-rood, is strafbaar. Dat heeft het Franse ministerie van Justitie vrijdag afgekondigd in een publicatie in de Franse staatscourant.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-564.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 23 juli 2010
Zeven banken doorstaan stresstest niet
Zeven van de 91 Europese banken die zijn onderworpen aan de stresstesten hebben die niet doorstaan. Dat meldde de Europese toezichthouder CEBS vrijdag na het sluiten van de Europese beurzen. De zeven banken kwamen gezamenlijk 3,5 miljard euro kapitaal tekort.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-563.
Gelezen  bij AD.nl  d.d. 22 juli 2010
Schilderijen uit kliniek om varkens
Kunstenares Sylvia Bosch is 'verbijsterd' dat drie van haar schilderijen met afbeeldingen van varkens zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek in Leerdam. Een patiënt, die zelf geen moslim is, wilde islamieten confrontaties met de varkens besparen en diende een klacht in.

kijk bij: Sylvia Bosch - schilderijen

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) is 'verbolgen' over het besluit van de Lingepolikliniek uit Leerdam om een schilderij van een biggetje te verwijderen, omdat het moslims wel eens zou kunnen kwetsen.
< Terug

 < Inhoud-562.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 19 juli 2010
Kopi Luwak (Is koffie uit stront halal?)
De duurste koffie ter wereld gaat mogelijk aan rijke Indonesische moslims voorbij. De koffie wordt gewonnen uit de uitwerpselen van de civetkat. |geen echte kat|. Mogelijk is de koffie daarom onrein, zegt de Indonesische Ulema Raad (MUI), die om die reden een verbod overweegt.

~Shit happens~ letterlijk ~Stront gebeurt ~    Als uitdrukking  in het Engels : ~Ellendige dingen gebeuren~


< Terug

 < Inhoud-561.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 18 juli 2010
Vrouwtjes herkennen dikke pinguïns aan roep
Vrouwelijke pinguïns kunnen de dikste mannetjes herkennen aan hun roep. De zware pinguïns produceren een andere roep dan hun dunne soortgenoten, blijkt uit Nieuw-Zeelands onderzoek.  Dunnere mannetjes kunnen misleidend hun veren verder opzetten ....
< Terug

 < Inhoud-560.
Gelezen bij nu.nl d.d. 15 juli 2010  
Jomanda in november weer voor de rechter
'Genezend medium' Jomanda moet in november samen met twee alternatieve artsen in hoger beroep terechtstaan in de zaak rond de dood van actrice Sylvia Millecam.

Oortje : klein radioplugje (koptelefoontje) in het oor van een wielrenner om zijn ploegleider te horen. Mag vaak niet gebruikt worden in wedstrijden. Hangt van de organisatie af ...

Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-559.
Gelezen bij AD.nl d.d. 15 juli 2010
Unilever helpt horeca bij uitknijpen klant
Levensmiddelengigant Unilever geeft in een glossy magazine op internet horecaondernemers tips hoe ze in mindere tijden toch een goede boterham kunnen verdienen.
Hierin staan allerlei trucs om de klant tot meer consumeren aan te zetten, terwijl het eten goedkoper gemaakt kan worden ...

< Terug

 < Inhoud-558.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 11 juli 2010
Fidel Castro weer in het openbaar verschenen.
Voor het eerst in lange tijd is de Cubaanse oud-president Fidel Castro weer eens in het openbaar verschenen. Hij bezocht het Nationale Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek in de hoofdstad Havana. De regeringswebsite Cubadebate publiceerde zaterdag beelden van de hoogbejaarde gewezen president.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-557.
Gelezen bij nu.nl d.d. 12 juli 2010
Zwitserland levert Polanski niet uit aan VS
Zwitserland levert filmmaker Roman Polanski niet uit aan de Verenigde Staten. Polanski's huisarrest is opgeheven en de cineast is vrij om te gaan en staan waar hij wil.
Info bij : WIKIPEDIA.NL-Lolita-omstreden roman
Info bij : WIKIPEDIA.NL-Polanski
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-556.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 12 juli 2010
`Beste ploeg heeft gewonnen`
De beste ploeg heeft de wereldtitel gewonnen. Dat concludeerde bondscoach Bert van Marwijk zondagavond in Johannesburg tamelijk nuchter na de verloren WK-finale in de verlenging tegen Spanje (0-1).
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-555.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 8 juli 2010
KNMI geeft code geel voor extreme hitte
Nederland kan de komende dagen opnieuw tropische temperaturen van 30 graden en hoger verwachten. Het KNMI heeft hiervoor code geel (extreme hitte) afgeven, de op twee na hoogste fase van Europese weerwaarschuwingen.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-554.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 8 juli 2010
Slechter werken door onbeschofte baas
Agressieve, onbeschofte bazen en collega's zijn niet alleen slecht voor het humeur, ze tasten ook het prestatievermogen aan. Alleen al getuige zijn van de onaardige woorden is daarbij al voldoende voor een toegenomen aantal fouten.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-553.
Gelezen  bij nu.nl  d.d. 5 juli 2010
WK trekt meer kijkers dan Tour de France
Voor de eerste etappe van de Tour de France brachten gemiddeld 828.000 Nederlandse tv-kijkers de zondagse zomermiddag thuis door in de buurt van een televisietoestel. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-552.
Gelezen  bij www.wkvoetbal2018.com  d.d.  juli 2010
WK ballen
Elke keer als er een WK is, worden de nieuwste technieken uit de kast gehaald om een goede bal te maken.

Elke bal heeft zijn eigen verhaal.

De eerste WK bal van Adidas was de Telstar uit 1970. ---- Dat was overigens net als de Teamgeist , ook een bal in de kleuren zwart/wit met gouden opdruk. ---
Quote: ‘De fijne gouden accenten staan symbool voor de 18-karaats gouden WK-trofee waar de 32 teams om zullen strijden.

’WK BAL 2010 | Jabulani .

Jabulani stamt uit de taal van de Zulu's, de grootste etnische groepering in Zuid-Afrika. Het betekent feestelijk vieren.

Fabrikant Adidas heeft de bal elf kleuren gegeven, die symbool staan voor de elf officiële talen en elf Zuid-Afrikaanse stammen in het WK-gastland.
Lees het bij    www.wkvoetbal2018.com

< Terug

 < Inhoud-551.
Gezien bij TV1 netwerk.nl d.d. 1 juli 2010
'Energiebedrijven medeplichtig aan moord'
Netwerk besteedt opnieuw aandacht aan de Nederlandse energiebedrijven die 'foute' steenkool importeren uit het buitenland. De tweede uitzending gaat over de steenkoolwinning uit Colombia, waar de mijnexploitanten zich schuldig hebben gemaakt aan grove mensenrechtenschendingen. Dat blijkt uit onderzoek van Netwerk.

Kijk bij YouTube

< Terug

 < Inhoud-550.
Gelezen bij nu.nl d.d. 1 juli 2010
Vakantievierder vergeet de baas
Verreweg de meeste werkende Nederlanders (73 procent) kunnen de collega's en de baas tijdens de vakantie prima vergeten. Dat stelt Uitzendbureau Randstad op basis van onderzoek waarvoor ruim achthonderd werknemers werden ondervraagd.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-549.
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 juni 2010
DSB had nooit bankvergunning mogen krijgen
Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) had DSB Bank van Dirk Scheringa in 2005 geen bankvergunning mogen geven.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-548.
Gelezen bij nu.nl d.d. 29 juni 2010
FIFA wil praten over videobewijs
De wereldvoetbalbond FIFA is toch bereid om te praten over het mogelijke gebruik van technische hulpmiddelen bij voetbalwedstrijden. Maar ... alleen bij de doellijn.
Lees het bij    nu.nl
< Terug

 < Inhoud-547.
Gelezen bij nu.nl d.d. 27 juni 2010
FIFA doof voor roep om hulpmiddelen
Wereldvoetbalbond FIFA blijft doof voor de roep om technische hulpmiddelen in het voetbal. De discussie over het eventueel gebruikmaken van videobewijs werd zondag binnen een uur na Duitsland - Engeland (4-1) op het WK weer de kop ingedrukt.

`Wir pfeifen darauf`= `We hebben er lak aan`

Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-546.
Gelezen bij nu.nl d.d. 26 juni 2010
Defensie oefent minder vanwege kosten
Minder varen, minder oefenen, minder vliegen en minder (kostbare) munitie. Defensie moet volgend jaar flink de broekriem aanhalen om binnen de begroting te blijven. Naar verluidt dreigt er een tekort op de begroting van 100 miljoen euro.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-545.
Gelezen bij nu.nl d.d. 24 juni 2010
Leraren ontevreden over werkplek
Een meerderheid van de docenten uit het voortgezet onderwijs is niet tevreden met zijn of haar werkomgeving. Met name een gebrek aan goede werkruimtes buiten de klaslokalen, een slechte klimaatbeheersing en niet thuis kunnen werken zijn voor 44 procent van de docenten aanleiding tot frustratie.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 < Inhoud-544.
Gelezen bij nu.nl d.d. 23 juni 2010
Een vijfde ongewenste intimiteiten op werk.
Een op de veertig vrouwen had vorig jaar te maken met ongewenste seksuele toenaderingen. Daarvan vond een vijfde plaats op de werkvloer.

Lees meer bij nu.nl

symmetrisch:
twee helften die elkaars spiegelbeeld zijn

asymmetrisch: scheef - niet spiegelbeeldig gelijk qua helften


---------------------------

Gelezen bij:
https://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/43453-seksuele-intimidatie-wat-is-het-en-wat-kun-je-eraan-doen.html
Wat is seksuele intimidatie?
Herhaaldelijke seksuele toespelingen, obscene of ongepaste grappen, laster, obscene opmerkingen en andere aanstootgevende seksuele opmerkingen;
Inhoud van brieven en notities, faxen, e-mails, die van seksuele aard is;
Seksuele uitspraken, beledigingen en bedreigingen;
Aanhoudende, ongewenste seksuele of romantische toenadering of aandacht;
Fluiten of andere seksueel suggestieve geluiden of gebaren;
Weergeven van pornografische foto's, agenda's, cartoons, of ander seksueel getint materiaal op de werkplek;
Gedwongen of ongewenst aanraken, aaien, knijpen, kussen, strelen, masseren of kietelen;
Subtiele of openlijke druk om seksuele gunsten;
Gedwongen geslachtsgemeenschap of seksueel (oraal) contact (bijvoorbeeld als voorwaarde voor werk, promotie of status.)

< Terug

 < Inhoud-543.
Uitzending van 22 juni 2010 NETWERK ned 2 TV
Oranjetrots of Oranjeterreur?
Het WK is in volle gang en dat heeft als gevolg dat de 'Oranjekoorts' stijgt. De oranje-gadgets vliegen de winkel uit en straten worden uitbundig versierd met vlaggetjes en spandoeken. Maar wat als u niet van voetbal houdt en ruzie krijgt met de buren over de overdadige oranjeversieringen...  Netwerk bracht een bezoek aan een Haagse volksbuurt waar bewoners met elkaar in de clinch lagen over de straatversiering. Er was een interview met Margie de Mos die in actie kwam tegen de 'Oranjeterreur'.
< Terug

 < Inhoud-542.
Gelezen bij nu.nl d.d. 22 juni 2010  
Oliebedrijven VS naar rechter om boorverbod
Het door de Amerikaanse regering ingestelde verbod op boren naar olie onder de zeebodem staat deze dagen volop ter discussie. Maandag (lokale tijd) behandelde een rechtbank in New Orleans een kort geding tegen het verbod, dat is aangespannen door 32 bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit soort complexe operaties in de diepzee.
Lees het bij    nu.nl

< Terug

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud