cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl : cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties - zoeken

spotpen.nl :

spotpen.nl doorzoeken op spotprenten - cartoons - karikaturen - illustraties

cartoons - spotprenten - karikaturen - illustraties

spotpen.nl :

Ga naar de inhoud

Tekeninfo-1

Infogroep

Tekeninfo - (1-41) - Info-1

Klik op de koppelingen

24juli 2008 gelezen bij:  db-de-limburger
200 Inbrekers en helers  krijgen een brief thuis.
Het is een brief met waarschuwingen van de politie in Venray . Daarin waarschuwt deze voor de anti-inbraakcampagne 'Waak voor Inbraak' (Er wordt op je gelet). Dure spullen zijn gemerkt met chemische DNA. Dieven zijn dus gewaarschuwd dat ze hiermee door de mand vallen.
.
< Terug

< Inhoud-40
+
23 juli-NOS-journaal 23-7-08
Alternatief genezer
Alternatief genezer K .... De vermomde Karadzic zag er zo uit in Servië vóór de uitlevering aan de rechtbank in Den Haag.

------------------------

Karadzic  trad op als alternatief genezer. Hierbij ging hij uit van een soort kwantum-energie en goochelde hij met energetische stenen.. Hiervan liet men beelden zien die vroeger opgenomen waren in zijn milieu van alternatieve genezers waartussen hij zich verscholen hield.
< Terug

< Inhoud-39
juli 2008-gelezen bij:NU-nl
De Bosnisch-Servische oud-president Radovan Karadzic is maandagavond in Servië opgepakt.
Volgens zijn advocaat wilde K in het begin niet eten... (?)  (Hij is inderdaad dun.., maar dat zal wel aan zijn leven als genezer liggen)

< Terug

< Inhoud-38
+
27 juli gelezen bij:DB DeLimburger
Het GGZ krijgt pas vergoedingen van de verzekeringen als een zaak afgewerkt is.
In de psychische zorg kan dat dat dus lang duren. Dus komt men in moeilijkheden omdat er geen geld tijdens een behandeling binnen komt. De verzekeringen hebben nu de regel eerst behandelen, dan vergoeden.. De behandelingstijd is ook niet precies te plannnen...

< Terug

< Inhoud-37
juli-2008
Bij lifestile-Nu-nl schreef iemand dat ze eerst met de gemakkelijke dagelijkse dingen begon.
Dit om beter in de dag te komen. Dan ging het vanzelf steeds beter en konden ook moeilijkere zaken ter hand genomen worden.

< Terug

< Inhoud-36
18-7-8 gelezen bij:DB De Limburger.
Is de Nederlander vriendelijk?
In de krant stond een artikel over de onverschillige uitstraling van het winkelpersoneel en mensen in de horica. De journalist was door winkels gegaan en had het kassagebeuren etc. geobserveerd en had hier en daar wel enige lompheid vastgesteld.

-------------

In dezelfde week was er een discussie op radio 5. Hierin vertelden buitenlandse journalisten wat hen opviel.
Ze constateerden ook vaak een bepaald soort hufterigheid, die de directe normale openheid van de Nederlandse etiquette aantastte.
De oostelijke en zuidelijke provincies vormden een goede uitzondering daarop vonden enkelen...
(?)
< Terug

< Inhoud-35
gelezen bij:De Pers-14-7-08
Werkstraf ?
Drie agenten die tijdens rellen in Pijnacker buitenproportioneel geweld zouden hebben gebruikt, hebben  een werkstraf en  geldboetes tegen zich horen eisen. Het drietal werd in 2006 ingezet nadat een Oranjefeest in de Zuid-Hollandse plaats uit de hand was gelopen.  Het Openbaar Ministerie vervolgt de agenten voor mishandeling en machtsmisbruik.

--------

De agenten zijn er later bij de uitspraak met boetes en berispingen vanaf gekomen...
< Terug

< Inhoud-34
gelezen bij:forum-fok-nl 17 juli

Vrouw spoelt vakantiegeld door toilet
Vlak voordat een vrouw uit Oldenzaal donderdag op vakantie ging, spoelde ze per ongeluk de gereserveerde 900 euro door het toilet. Tijdens het bezoek aan het kleine kamertje, glipten de biljetten uit haar broekzak en vielen in de toiletpot.
Door ingrijpen van de gemeente heeft de vrouw haar geld terug. Nadat ze alarm had geslagen, speurde gemeentwerken het geld via een camera in de rioolbuis op.
Nadat de biljetten aan een waslijn waren gedroogd, kon de vrouw opgelucht op reis, aldus de gemeente.

< Terug

< Inhoud-33
gelezen bij:Culemborgse Courant 17-7-8
Er waren  vechtpartijen in de Efteling.
Hierbij waren leerlingen van het KWC  betrokken. Het is nog niet duidelijk wie er begonnen is. Er waren in het totaal 8 arrestaties i.v.m. ruzies.

< Terug

< Inhoud-32
Nationale beweegnorm voor ouderen.
Samenvatting uit een GGD-enquete in Brabant
Bijna alle ouderen (98%) beoordelen de eigen leefstijl als goed. Dit komt echter niet overeen met de volgende bevindingen. Ruim vier op de tien ouderen voldoen niet aan de nationale beweegnorm
voor ouderen; dit is vergelijkbaar met de Nederlandse cijfers.
Veel ouderen (85%) blijken niet te voldoen aan de norm voor groente- en fruitconsumptie. Van de ouderen blijkt 4% minder dan vier keer per week een warme maaltijd te gebruiken. Daarnaast ontbijt 7% minder dan 5 keer per week. Net als in Nederland heeft bijna 6 van de 10 ouderen (58%) overgewicht; bij 13% gaat het om ernstig overgewicht. Ruim één op de tien ouderen is het afgelopen jaar 5 kilo of meer afgevallen; dit kan duiden op ernstige gezondheidsproblemen

< Terug

< Inhoud-31
Scheidsrechter dronken op het voetbalveld.
Omstreeks 11-7-08 werd dit op diverse plekken vermeld. Een filmpje stond op You Tube (was beschamend en is verwijderd..)
Een scheidsrechter
uit Wit-Rusland liep dronken te scheidsrechteren. Niemand viel het op. Hij floot net als anders. Later begon hij pijn in zijn rug te krijgen en bewoog hij steeds minder. Hij hield zich vooral in de buurt van de middenstip op.
Toen de match afgelopen was wilde hij het veld niet verlaten. De officials moesten hem met zachte drang laten vertrekken.
De scheids was enkele jaren tevoren scheidsrechter van het jaar geweest in Wit-Rusland.
Na de wedstrijd moest hij nog een keer blazen...

< Terug

< Inhoud-30
In allerlei kranten te lezen. 12 juli 2008

Votron verlaat Fortis
Verwilst neemt het tijdelijk over. Dit gaat in goed onderling overleg, zegt men naar de buitenwereld toe. Votron krijgt nog een jaarsalaris (1,3 miljoen euro) mee als ontslagpremie.
< Terug

< Inhoud-29
stukje gelezen op de site: Mens-centraal-nl (reclame voor managers om zelf cursussen te volgen om teambuilding over te dragen op de groep)
Het begrip ‘teambuilding
Wanneer u de term `teambuilding` als zoekwoord opgeeft bij de zoekmachines op internet, komen de prachtigste sites te voorschijn. Wat dacht u van fietsen in een wielerploeg, vechten met de ME of abseilen boven een snelstromende rivier?  Wellicht als bedrijfsuitje prima inzetbaar.  Maar wilt u echt uw team verstevigen, dan lijkt het mij zinniger dat u als organisatie eerst het doel van de teambuilding bepaalt en er daarna de geschikte middelen bij zoekt, in plaats van andersom.

------------

Bovendien bestaat niet ieder team uit jonge mensen met een prima conditie die een sportieve uitdaging graag aangaan. In de meeste teams zitten jongeren én ouderen, validen en minder validen, die samen synergie met hun team willen bereiken.
< Terug

< Inhoud-28
Gelezen-bij-De-Pers--nl-10-juli-08
In naturistenpark Flevo-Natuur wil men  een tweede naakte kerkdienst organiseren.
Dit wil men doen  na een geslaagde eerste dienst in juni.  De dienst wil men op  28 september in Zeewolde houden op initiatief van de christelijke naturistenwebsite Gan Eden.
(De 2e ging echter niet door na protesten uit behoudende christelijke milieus.)

------------------------
Gelezen bij christelijkecolumns.nl d.d. 28.09.2008
De 2e blote kerkdienst die vandaag door de christelijke naturisten in  Zeewolde zou worden gehouden gaat niet door. Nee, niet omdat de  voorganger in een kerk waar een frisse wind waaide een blaasontsteking  heeft opgelopen, maar omdat die eerste dienst van juni zoveel negatieve  reacties heeft opgeleverd.

Lees meer bij  christelijkecolumns.nl

< Terug

< Inhoud-27
gelezen bij:De-Telegraaf-Internet-8-7-8
Langdradig drinkend dronken bezoek.
Een vrouw in Berlijn kreeg bezoek en dat bezoek bleef maar zitten, bleef maar praten en bleef maar drinken. De vrouw werd de volgende dag (na 30 uur) zo wanhopig dat ze geen andere uitweg zag dan de politie in te schakelen, om haar gesprekspartner zo eindelijk de mond te snoeren.
Agenten namen het bericht serieus en hielpen haar  uit de brand:  ze dwongen de praatgrage vriendin te vertrekken...

< Terug

< Inhoud-26
+
9-7-08 gelezen bij:-DB-DeLimburger
Motorenlawaai.
In een artikel werd verteld dat de minister studeerde op het motorenlawaai. Wettelijk zijn er geluidsnormen. Toch schijnt er niet veel handhaving te zijn. In Den Haag studeert men, terwijl de wet het eigenlijk al duidelijk maakt. Bij de politie heeft het niet de hoogste prioriteit, bleek na navraag door de krant.
< Terug

< Inhoud-25
stukje uit: een groot evacuatie-oefening-plan regio Den Haag datum 2007
Evacuatieplan Den Haag
Invloed van besluiten en maatregelen op de logistiek van het evacuatieproces.
Deelnemers nemen besluiten over maatregelen en acties. Deze maatregelen worden in SPOELingevoerd (bijvoorbeeld: de politie zet voor gewoonverkeer een bepaalde weg af om die weg vrij te houden voor ambulances). SPOEL berekent in tijdstappen de logistieke consequenties van de maatregel voor de verkeersafwikkelingen en voor de beschikbare voorraad van mensen en materieel van de hulpdiensten en eventueel het leger. Gedurende de oefening wordt ook het verloop van een overstroming weergegeven. De waterbeheerder kan  
maatregelen treffen  om de overstroming te beperken. Evacuaties worden geoefend d.m.v. SPOEL:  een dynamisch ‘spel’, waarin deelnemers geconfronteerd worden met de consequenties van hun handelen bij een grootschalige evacuatie.
< Terug

< Inhoud-24
gelezen bij: NU-nl-1-7-8
Wet en natuur
Overtreding van wetten die betrekking hebben op de natuur wordt voortaan op dezelfde manier bestreden als andere vormen van criminaliteit.
Een overeenkomst werd ondertekend door de  poltie, Openbaar Ministerie, minister Gerda Verburg (Landbouw) en staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën).

< Terug

< Inhoud-23
11-06-2008  gelezen bij:De-Pers-Internet
Luchtvaartmaatschappijen zoeken naar creatieve manieren om hun brandstofverbruik te verlagen.
Zo vliegen zij langzamer, worden de motoren vlekvrij gehouden en probeert men aan boord kilo's te besparen. Zo werden in Amerika bij landvluchten de zwemvesten eruit gehaald. In België haalde men een laddertje eruit, dat bij reparaties op de grond gebruikt werd.

---------------------

Een jaar ná deze cartoon (2008-2009) werd hij werkelijkheid. Maar dan om de uitstoot van kwalijke gassen door de motoren te verminderen.
Lees hier op deze site :http://NU.nl
< Terug

< Inhoud-22
+
6-7-8 gelezen bij:DB DeLimburger
Onderbuikgevoel bij belastingcontrole
Belastingdienst probeert in een proef uit of inspecteurs meer op hun onderbuikgevoel af kunnen gaan bij controles. In enkele regio’s, waaronder Rotterdam-Rijnmond, is men begonnen met proeven in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen. Vooral de meest ervaren belastinginspecteurs worden ingezet om uit te zoeken of zij op hun gevoel inderdaad sneller de fraudegevallen ertussen uit kunnen halen.
< Terug

< Inhoud-21
1-7-8
gelezen bij:Dagblad-van-het-Noorden
Jan meyer uit Steenwijk  zijn hoofd was te groot voor op de pasfoto.
Dus geen nieuw rijbewijs.
Jan ging terug in de fotocabine met zijn hoofd zo ver mogelijk naar achteren om het kleiner te laten lijken. Hij was 2x 10 euro voor de foto's kwijt en 2x gemeentekosten. Bij een andere ambtenaar probeerde hij het eerst met de oude foto's en toen waren die opeens goed
.

< Terug

< Inhoud-20
Stukje van de site http://www.montyroberts-nl/
Monty Roberts wordt dé "paardenfluisteraar" van de wereld genoemd.
Zelf noemt hij zichzelf liever "de man die naar paarden luistert" en deze zonder geweld of pijn traint. Regelmatig geeft Monty shows in Europa welke door Monty Roberts Nederland georganiseerd worden.

< Terug

< Inhoud-19
Met uitzicht op:

Strand: Een strook land langs water. Tegenwoordig legt men wel eens een kunstmatig stadsstrand aan langs een stuk water in de stad . Dan hoeft men niet in de trein of in de file naar de zee of naar een andere strandplek.
< Terug

< Inhoud-18
1-7-08-gelezen bij: NU-nl-
Geen alternatief voor oormerken
Er is gekeken  naar de  halsband, pootband, tatoeage,  "koudmerk" op het lichaam, een injecteerbare chip en een elektronische maagbolus.
Overal  rezen problemen op...
Er zijn geen andere mogelijkheden voor de oormerken meldt Gerda Verburg aan de 2e kamer..
< Terug

< Inhoud-17
1-7-08-gelezen bij:-DeGooi-en-Eemlander-internet
Het bestuur van Trots op Nederland is weer compleet.
Rita Verdonk zie dit maandagavond in Hoofddorp op een bijeenkomst van haar beweging.
Na het vertrek van Ed Sinke als adviseur en bestuurslid heeft Verdonk twee nieuwe bestuursleden benoemd, Tom Gastelaars en Jacq Linssen.
(2013 - Partij bestaat niet meer ...)

< Terug

< Inhoud-16
1-7-08

Per 1-7-08 is het verboden om binnen in de horecazaken te roken.

Op terassen mag 't nog. Ook in speciale rookruimten waar het personeel niet hoeft te komen.
In sept blijkt 1 op de 5 cafés het verbod te ontduiken.....
< Terug

< Inhoud-15
eind-juni-2008
Af en toe duikt in de pers het bericht op dat vrouwen veiliger rijden dan mannen.
Ze riskeren waarschijnlijk minder. Op de radio vertelde een verzekeringsman dat vrouwen daarom minder premie zouden moeten betalen. Als de man dan ook in de auto van de vrouw rijdt...????

< Terug

< Inhoud-14
eind-juni-2008

Mugabe dreigt en mishandelt. 

In Zimbabwe zijn verkiezingen. Wee degene die niet op hem stemt....... 

Enkele maanden later is de oppositie nog steeds aan het onderhandelen met Mugabe, hoewel het van af het begin al niks was...
< Terug

< Inhoud-13
---- 21 juni--2008

Na de wedstrijd

Gezien in Ospel tijdens de kermis - Nederland verloor van Rusland en de café-supporters dropen af.....
Alleen waren ze niet allemaal zo oranje gekleurd... Velen echter wel ...
< Terug

< Inhoud-12
zaterdag 21-juni-2008-gelezen bij:Elsevier-Internet
Harry Mens, makelaar en presentator van het RTL-programma Business Class, is een mogelijke verdachte in de grote vastgoedfraudezaak waarbij bijv. ook  kopstukken van het Bouwfonds, Fortis Vastgoed en het Philips Pensioenfonds betrokken zouden kunnen zijn.

Gelezen (d.d. 10 okt 2013) bij De Telegraaf

Mens was verdachte in de vastgoedfraude vanwege het opstellen van een valse factuur van 1,5 miljoen gulden (bijna €700.000), maar kocht zijn vervolging af bij justitie. Hij betaalde een boete van €100.000 en betaalde voor de valse factuur €650.000 terug aan vastgoedbedrijf Bouwfonds. -- Hierdoor klaagde iemand anders hem weer aan. Hiervan is Mens nu ook verlost.


Harry Mens koopt de zendtijd  (Business Class) van RTL en verkoopt het in zendtijdstukjes dóór aan bedrijven, financiële zaken etc. Hier hebben óók enkele beunhazen gebruik van gemaakt in het verleden.
------------Ergens op internet gelezen ... (?)
-Een interview van zes minuten: 14.500 euro;
-Een begeleidend filmpje van twee minuten: 7000 euro;
-Een ‘Suze-item’, waarin we onderwerp worden van een reportage van vier minuten: 13.000 euro;
-Kok of gastheer worden van het keuken- of wijnitem, vier minuten in beeld: 4000 euro;
-Sponsorvermelding voor- en na het programma gedurende dertien weken: 26.000 euro;
-Een commercial van 45 seconden, vier keer per uitzending: 7500 euro

< Inhoud-11
TV-nieuws
19-6-08
Privé detective aan banden
In de 2e kamer maakt men zich zorgen over het gedrag van verschillende malafide detective-bureaus. Ze passen de gekste dingen toe in het vinden van allerlei zaken inzake echtscheiding, overspel, bedrijfsspionage etc. De kamer wil betere regels en de detectives qua gedrag meer aan banden leggen.
< Terug

< Inhoud-10
17 juni 2008 gelezen bij:-Wiki-nieuws uit Volkskrant
Jan Marijnissen treedt treedt  af als fractievoorzitter en politiek leider van de Socialistische Partij SP.
Wel zal hij aanblijven als lid van de Tweede Kamer. Kant volgt hem op.. Hoe zal dat gaan zonder de ''grote'' vaderlijke baas...?

< Terug

< Inhoud-9
+
16 juni 08 In allerlei media:
Valkuilen
In de Heldense bossen zijn enkele mensen licht gewond geraakt doordat ze op een bospad in een valkuil vielen. Onderin lag een ronde betonblok met daarin omhoogstaande ijzeren spitsen verwerkt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vooralsnog is het allemaal erg ondoorzichtig. Het betrof enkele valkuilen die onzichtbaar op de paden verwerkt waren.

Lees meer bij parool.nl

< Terug

< Inhoud-8
gelezen bij:Internet-NRC----
(dossier)
Genetische manipulatie
Genetische manipulatie is het veranderen van de erfelijke eigenschappen van een plant, dier of micro-organisme via het DNA en de manipulatie ervan.  
Eerst ging het veranderen alleen maar via kruisingen.

< Terug

< Inhoud-7
gelezen bij:Internet-NRC-tuin maart/mei
'Landschapsinrichter'
Een artikel over tuininrichting. 

Hoe pakken we het aan? Wie schakelen we in. De buren? De tuinarchitect?  En zijn waarde?
Advies: Huur geen dure 'groenvormgever' of
"landschapsinrichter' in als je alleen maar wilt weten waar de floxen en de zandbak moeten komen.

< Terug

< Inhoud-6
In allerlei kranten en op Radio en TV aug 2008
Het houden van pitbulls geboren na 1993 was verboden; het houden van oudere pitbulls mocht slechts als ze gemuilkorfd waren, kort aangelijnd, en gecastreerd.
Daar vijftien jaar na de invoering van de RAD werd geconstateerd dat het aantal bijtincidenten niet was verminderd, is
deze regeling in juni 2008 afgeschaft
Een pitbull is geen hondenras, al wordt dit vaak gedacht. Een pitbull wordt gemaakt door het fokken van andere rassen op bepaalde kenmerken, waaronder een brede kaak en atletische bouw.

< Terug

< Inhoud-5
gelezen bij:De-Pers-Internet-2 juni
Maassen gooit camera kapot.
Maassen liep tijdens de voorstelling  de zaal in en
pakte haar camera af.
Via interactie met het publiek smeet hij het ding op de grond. Later bood hij zijn excuses aan en samen met de schouwburg stelde hij een regeling voor. Het blijkt dat hij later de zaak vergoed heeft......  maar er mocht toch niet gefotografeerd worden volgens hemzelf.

Lees het verhaal volgens cabaretinfo.nl

< Terug

< Inhoud-4
gelezen bij:De-Telegraaf-internet-29-mei-08
Een deel van Nederland is getroffen door buien die over het land trokken. Vandaag was het oosten aan de beurt en het regende  Saharazand.
Boven de Sahara was een enorme storm. Gigantische hoeveelheden zand werden hierdoor kilometers hoog in de atmosfeer geslingerd.
Hoge luchtstromingen brachten ze tot hier.

< Terug

< Inhoud-3
gelezen bij:demuis-blogspot-com mei 2008

Vanuit de Tweede Kamer, de lokale politiek en de kunstwereld is woedend gereageerd op de kunstrel in het Noord-Hollandse Huizen. Na enkele klachten van moslims werden twee abstracte schilderijen van blote vrouwen van kunstenares Ellen Vroegh uit de publieksruimte van het stadhuis weggehaald en uit het zicht gehangen.
Lees (d.d. 2010) meer bij  georgeknightlang.wordpress.com
< Terug

< Inhoud-2
24april2008 gelezen bij:-DeVolkskrant
Verkiezingen Servië :
Tadic is de leider van een pro-westerse coalitie, die de  voortvluchtige Mladic wil oppakken, tot de Europese Unie en de NAVO wil toetreden, en een geweldloze oplossing voor Kosovo (maar geen onafhankelijkheid) wil zoeken.

Seselj is een radicale nationalist, die in de gevangenis van Scheveningen zit, aangeklaagd is voor oorlogsmisdaden door het Joegoslavië-Tribunaal, en die grofweg het tegenovergestelde wil als Tadic.

< Terug

< Inhoud-1
gelezen bij:Internet-site-D'66
Oude- en nieuwe Nederlanders
D66 vindt op haar site dat integratie van nieuwe Nederlanders een tweezijdig proces is, dat alleen succesvol kan verlopen als ook de autochtone bevolking betrokken is.
< Terug

 

- Tekeninfo -

• copyright tekeningen • spotpen.nl •
e-mail-berichten sturen
RRS-feed-logo
Terug naar de inhoud